, ,

Ένα φεγγάρι, μια παραλία, ο έρωτας της ζωής μας και ξέρουμε εμείς να ζήσουμε

Βάλε σ’ ένα σύννεφο πάνω από το κεφάλι σου τη λέξη καλοκαίρι. Κλείσε τα μάτια και σκέψου όλες τις λέξεις που την περιτριγυρίζουν. Σίγουρα

Ένα φεγγάρι, μια παραλία, ο έρωτας της ζωής μας και ξέρουμε εμείς να ζήσουμε

Βάλε σ’ ένα σύννεφο πάνω από το κεφάλι σου τη λέξη καλοκαίρι. Κλείσε τα μάτια και σκέψου όλες τις λέξεις που την περιτριγυρίζουν. Σίγουρα όλες σχεδόν θα είναι χαρούμενες και θετικές. Εκτός ίσως από τη ζέστη. Την υπερβολική ζέστη.

Καλοκαίρι σημαίνει… άδεια, διακοπές, ήλιος, θάλασσα, παραλίες και χρυσές αμμουδιές, μαγιό, μπίρες, μουσική, χρώματα, ξεγνοιασιά, νησί, ταξίδι, έρωτας. Καλοκαίρι σημαίνει για τον καθένα και κάτι διαφορετικό.

Advertisment

Το καλοκαίρι δεν είναι απλά μια εποχή, είναι ιδέα. Το περιμένουμε όλο τον χειμώνα, ονειρευόμαστε να ζήσουμε τις μέρες του, σκεφτόμαστε και οργανώνουμε ταξίδια, άδειες, τις διακοπές μας. Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι ζούμε περίπου 70 καλοκαίρια στη ζωή μας; Μόνο τόσα, γι’ αυτό και είναι τόσο πολύτιμα. Γι’ αυτό είναι τόσο πολύτιμη η ζωή και οι στιγμές μας. Γιατί η ζωή η ίδια είναι πιο μικρή και περνάει πιο γρήγορα απ’ όσο προλαβαίνουμε να σκεφτούμε.

Θάλασσα, έρωτας και ξεγνοιασιά. Αυτό είναι το καλοκαίρι που θέλουμε. Μακριά από τη βαβούρα της πόλης και την κακία των ανθρώπων, μακριά από τη ρουτίνα που μας ρουφάει το αίμα. Για λίγο αλλού, σ’ έναν ωραίο κόσμο παράλληλο, σ’ ένα κόσμο που μόνο το καλοκαίρι μπορεί να μας προσφέρει.

Μπάνια σε αλμυρά νερά με την άμμο να μας γαργαλάει και τον ήλιο να μας μαυρίζει το δέρμα. Να έρχεται το ηλιοβασίλεμα να μας βρίσκει και να χρυσίζει τα μαλλιά μας καθώς ανταλλάζουμε φιλιά, σχεδόν αγνοώντας τη μαγεία του.

Advertisment

Νύχτες στην παραλία με το μεγάλο φεγγάρι να μας κοιτάζει και να κλείνει τα μάτια χαμογελαστό. Κι εμείς να του ανταποδίδουμε το χαμόγελο και να του κρατάμε συντροφιά με τις κουβέντες μας. Ν’ ανοίγουμε τις παγωμένες μπίρες και να κάνουμε cheers στο όνομά του και στον έρωτά μας. Να μη μας νοιάζει ο κόσμος. Να μην έχουμε να πάμε δουλειά την επόμενη μέρα και να μην κοιτάζουμε το ρολόι γιατί η ώρα δεν έχει καμία σημασία.

Ένα φεγγάρι, μια παραλία, ο έρωτας της ζωής μας και ξέρουμε εμείς να ζήσουμε.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε | Ένα βιβλίο για την ανακάλυψη του εαυτού και την αναμέτρηση με τη μοναξιά
Ανάμεσα σε βαμπίρ: Ποιοι σας κλέβουν την ενέργεια; Αναγνωρίστε τους και νικήστε τους
Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε
Τι είναι τελικά οι πεποιθήσεις και πως επηρεάζουν τη ζωή μας;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση