, ,

4 καλοκαιρινοί τρόποι να ξεκουραστούμε και να φροντίσουμε τον εαυτό μας

«Και ύστερα ακολούθησε εκείνη η όμορφη εποχή… Το καλοκαίρι… Γεμάτος ήταν ο αέρας με ονειρικό και μαγικό φως• και το τοπίο βρισκόταν εκεί σαν

4 καλοκαιρινοί τρόποι να ξεκουραστούμε και να φροντίσουμε τον εαυτό μας

«Και ύστερα ακολούθησε εκείνη η όμορφη εποχή… Το καλοκαίρι… Γεμάτος ήταν ο αέρας με ονειρικό και μαγικό φως• και το τοπίο βρισκόταν εκεί σαν να δημιουργούταν το νέο με όλη τη φρεσκάδα της παιδικής ηλικίας» – Henry Wadsworth Longfellow

«Ο χρόνος για να ξεκουραστείτε είναι όταν δεν έχετε χρόνο γι’ αυτό» – Sydney J. Harris

Advertisment

Το καλοκαίρι είναι εδώ. Και για πολλούς από εμάς πλησιάζει και η εποχή των διακοπών, ένα μικρότερο ή μεγαλύτερο διάλειμμα από την εργασία και το σχολείο. Οπότε είναι η ιδανικότερη εποχή για να φροντίσουμε τον εαυτό μας και να επαναφορτίσουμε τις μπαταρίες μας.

4 καλοκαιρινοί τρόποι να ξεκουραστούμε και να φροντίσουμε τον εαυτό μας

1. Παρακολουθήστε απλά τα σύννεφα

Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των μηνών συνεχούς έντονης εργασίας είναι εύκολο να παγιδευτείτε σε έναν τρόπο σκέψης ότι πρέπει να κάνετε συνέχεια κάτι. Αυτό προσθέτει πολύ ένταση και στρες. Τώρα χρειάζεται να ξαναμάθουμε πώς είναι να μην κάνουμε τίποτα για λίγο και να απολαμβάνουμε απλά την ύπαρξή μας και τον κόσμο.

2. Αποσυνδεθείτε

Είναι πολύ καλή ιδέα να αφήσετε για λίγο στην άκρη τις φωτογραφίες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μένοντας κολλημένοι εκεί ακόμα και στη φύση δεν κάνετε ουσιαστικά τίποτα διαφορετικό από όλους εκείνους τους μήνες στο σπίτι και στο χώρο εργασίας. Βγείτε από το διαδίκτυο και αφήστε στο σπίτι το κινητό τηλέφωνο.

Advertisment

3. Κάντε μια εκτίμηση/ αξιολόγηση της μέχρι τώρα χρονιάς

Μην περιμένετε μέχρι την επόμενη Πρωτοχρονιά για να ξανασκεφτείτε τι δεν κάνατε όλο το έτος. Το καλοκαίρι είναι ευκαιρία να επαναπροσδιορίσετε τους στόχους και όσα καταφέρατε να κάνετε, ώστε τον Σεπτέμβρη να επανέλθετε με νέες ιδέες και μεγαλύτερη διάθεση.

4. Ξαναγνωριστείτε με τους αργούς ρυθμούς

Αυτή η τεχνική θα μειώσει και το συνολικό σας στρες. Και κάτι ακόμα σημαντικότερο: θα σας επαναφέρει στο εδώ και τώρα ώστε να απολαύσετε όλα αυτά τα αξιοθέατα, τις παραλίες, τους ήχους, τα αρώματα και τους ανθρώπους σας. Ακόμα κι αν μείνετε στην πόλη, αυτές οι τεχνικές θα σας κάνουν να τη δείτε υπό ένα νέο φως, να τη ζήσετε διαφορετικά.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε
Οι πληγές σου μπορούν να γίνουν τα παράσημά σου!
Γιατί σαμποτάρω τον εαυτό μου;
Πώς ζητάει «συγγνώμη» ένας ναρκισσιστής

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση