, , , ,

Συνταγή: Παγωμένοι κύβοι φρούτων για να απολαμβάνετε το νερό!

Καθώς οι θερμοκρασίες παραμένουν υψηλές, η βαθιά ενυδάτωση παραμένει ο νούμερο ένα στόχος μας για να ρυθμίσουμε την θερμοκρασία του σώματος, να διατηρήσουμε την

Συνταγή: Παγωμένοι κύβοι φρούτων που προσθέτουν γεύση στο νερό

Καθώς οι θερμοκρασίες παραμένουν υψηλές, η βαθιά ενυδάτωση παραμένει ο νούμερο ένα στόχος μας για να ρυθμίσουμε την θερμοκρασία του σώματος, να διατηρήσουμε την ενέργειά μας, ακόμα και να προστατεύσουμε τις αρθρώσεις μας.

Αν και όλα τα δροσερά ροφήματα προσθέτουν ενυδάτωση στον οργανισμό μας, το απλό νερό είναι το καλύτερο, διότι δεν περιέχει ζάχαρη και θερμίδες. Αλλά είναι δύσκολο να καταφέρνουμε να πίνουμε καθημερινά τόσα λίτρα νερού.

Advertisment

Οι παγωμένοι κύβου φρούτων έχουν δύο λειτουργίες εδώ. Αρωματίζουν και χαρίζουν διαφορετικές γεύσεις στο νερό, αλλά επίσης τονώνουν θρεπτικά τον οργανισμό μας, αφού περιέχουν μια ποικιλία διαφορετικών αντιοξειδωτικών χωρίς επιπλέον ζάχαρη ή τεχνητά συστατικά, που θα βρείτε σε άλλα έτοιμα ροφήματα και ποτά.

Παρακάτω προτείνουμε ορισμένους νόστιμους και θρεπτικούς συνδυασμούς, αλλά μπορείτε να φτιάξετε εσείς τον δικό σας. Κάθε φρούτο έχει τι δικές του ευεργετικές ιδιότητες, οπότε αρκεί να έχουμε όρεξη να πειραματιστούμε με φρούτα και τους συνδυασμούς τους.

3 συνδυασμοί παγωμένων κύβων φρούτων που προσθέτουν γεύση στο νερό

Παγωμένοι κύβοι με καρπούζι – πορτοκάλι

– ¾ φλιτζάνια κομμένο καρπούζι σε κυβάκια

Advertisment

– 3 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού

Προσθέστε τα στο μπλέντερ μέχρι να πάρουν τη μορφή πουρέ. Ύστερα, γυρίστε τα σε μια παγοθήκη και αφήστε τα τουλάχιστον για 4 ώρες στην κατάψυξη.

Παγωμένοι κύβοι φράουλα – ακτινίδιο

– 1 ½ φλιτζάνια φράουλες

– ½ φλιτζάνι ακτινίδιο

Απλά προσθέστε τα υλικά σε ένα μπλέντερ, πολτοποιήστε και ρίξτε τα σε παγοθήκες.

Παγωμένοι κύβοι με λεμόνι και μέντα

Όπως και οι προηγούμενες συνταγές, έτσι κι αυτή είναι εξαιρετικά απλή. Απλά γεμίστε μια παγοθήκη με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού και προσθέστε και λίγα πλυμένα φύλλα μέντας. Βάλτε τα στο ψυγείο και θα τα έχετε έτοιμα σε 2-3 ώρες.

Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να προσθέσετε τζίντζερ, καθώς αποτελούν τέλειο συνδυασμό με τα δύο άλλα συστατικά και επιπλέον έχουν φαρμακευτικές ιδιότητες: ανακουφίζουν από δυσπεψία και ναυτία. Σε μια παραλλαγή του, μπορεί να προσθέσετε πράσινο τσάι σε συνδυασμό με χυμό λεμονιού και μέντα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Εύκολη συνταγή για λαγάνα | Με υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας
4 φαγητά που δεν είχατε σκεφτεί ότι μπορείτε να προσθέσετε ρίγανη για extra γεύση
Pancakes: 15 συνταγές για πρωινό, δεκατιανό και απογευματινό
Συνταγές | 10 γεύματα που μπορείτε να προσθέσετε δεντρολίβανο για περισσότερη γεύση και οφέλη για την υγεία

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση