, , ,

Συνταγή: Χορταστικά vegan μπιφτέκια από μελιτζάνα και μανιτάρια

Δεν θα σας λείψει καθόλου το κρέας με αυτά τα νόστιμα μπιφτέκια μελιτζάνας με μανιτάρια. Σε αντίθεση με πολλά άλλα μπιφτέκια λαχανικών, τα συγκεκριμένα

Συνταγή: Χορταστικά vegan μπιφτέκια από μελιτζάνα και μανιτάρια

Δεν θα σας λείψει καθόλου το κρέας με αυτά τα νόστιμα μπιφτέκια μελιτζάνας με μανιτάρια. Σε αντίθεση με πολλά άλλα μπιφτέκια λαχανικών, τα συγκεκριμένα κρατούν το σχήμα τους και είναι εξαιρετικά πολυχρηστικά.

Είναι επίσης σημαντικό να μην ξεφλουδίσουμε τις μελιτζάνες που θα χρησιμοποιήσουμε. Η φλούδα τος είναι εφοδιασμένη με ένα αντιοξειδωτικό που ονομάζεται νασουνίνη. Η ουσία αυτή δεν έχει ερευνηθεί εκτεταμένα, αλλά μία έρευνα με εργαστηριακά ζώα βρήκε ότι μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά σημαντική για τη διατήρηση του υγιούς εγκεφαλικού ιστού. Επιπλέον, η νασουνίνη είναι μέρος μιας μεγαλύτερης οικογένειας αντιοξειδωτικών που ονομάζονται φλαβονοειδή. Όσο πιο πολλά καταναλώνουμε από τα τελευταία, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να αυξήσετε το βάρος σας με τον καιρό.

Advertisment

Όσο για τα μανιτάρια, αυτά δεν έχουν καθόλου λιπαρά, έχουν αρκετά χαμηλά επίπεδα νατρίου, χοληστερόλης και θερμίδων. Τα μανιτάρια περιέχουν βιταμίνη C, φυτικές ίνες και κάλιο, στοιχεία που συνεισφέρουν στην καρδιαγγειακή μας υγεία.

Συνταγή: Χορταστικά vegan μπιφτέκια από μελιτζάνα και μανιτάρια

Συστατικά

– 3 κουταλιές ελαιόλαδο, χωριστά

– 1 μικρή μελιτζάνα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κυβάκια

Advertisment

– 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

– 170 γραμμάρια φρέσκα λευκά μανιτάρια

– 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

– ½ φλιτζάνι καστανό ρύζι σε θερμοκρασία δωματίου

– 1 κομμένο κρεμμύδι, κομμένο

– 1 κουταλιά αλεύρι για όλες τις χρήσεις

– ½ κουταλάκι φρέσκο μαύρο πιπέρι

– 1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας

– Φρέσκος βασιλικός

Μέθοδος παρασκευής

– Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τη μελιτζάνα και πασπαλίζουμε με ¼ κουταλάκι αλάτι. Μαγειρεύουμε, ανακατεύουμε συχνά μέχρι να απαλύνουν και να σκουρύνουν σχεδόν για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το ξηρό κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να χρυσίσουν τα μανιτάρια, 4-5 λεπτά. Μεταφέρουμε σε ένα μπλέντερ και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για τουλάχιστον 5 λεπτά. Καθαρίζουμε το τηγάνι με ένα χαρτί.

– Προσθέτουμε το ρύζι, το αλεύρι, το πιπέρι και το υπόλοιπο αλάτι στο μπλέντερ. Χτυπάμε σχεδόν 15 φορές. Πλάθουμε σε 8 μπάλες.

– Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα μπιφτέκια και τα μαγειρεύουμε, γυρνώντας τα συχνά, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές, 8-10 λεπτά. Τα βγάζουμε από τη φωτιά.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Συνταγή | Το απόλυτο smoothie για αποτοξίνωση του οργανισμού
Συνταγή | Παραδοσιακή σκορδαλιά με ψωμί (βίντεο)
Εύκολη συνταγή για λαγάνα | Με υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας
4 φαγητά που δεν είχατε σκεφτεί ότι μπορείτε να προσθέσετε ρίγανη για extra γεύση

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση