, ,

Πώς μπορούμε να παρασκευάσουμε μόνοι μας αντισηπτικό χεριών

Το τελευταίο διάστημα ακούμε πολλά για τον ιό και ακόμα περισσότερα για τα μέτρα προστασίας που χρειάζεται να λάβουμε, όσον αφορά την προσωπική υγιεινή.

Πώς μπορούμε να παρασκευάσουμε μόνοι μας αντισηπτικά χεριών

Το τελευταίο διάστημα ακούμε πολλά για τον ιό και ακόμα περισσότερα για τα μέτρα προστασίας που χρειάζεται να λάβουμε, όσον αφορά την προσωπική υγιεινή. Βρισκόμαστε αισίως στην δεύτερη καραντίνα και όλοι μας περιμένουμε να έρθει η στιγμή που όλη αυτή η κατάσταση θα είναι απλά μια ανάμνηση του παρελθόντος. Μέχρι να έρθει όμως αυτή η στιγμή, ας κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είμαστε πιο ασφαλείς.

Τα καλά νέα είναι πως ένα βασικό μέτρο, που δεν είναι άλλο από το αντισηπτικό, μπορούμε να το παρασκευάσουμε σχετικά εύκολα και μόνοι μας στο σπίτι, με υλικά που ενδεχομένως να έχουμε ήδη στα ντουλάπια μας.

Advertisment

Υλικά που θα χρειαστούν για την βάση του αντισηπτικού

1.Ένα δοχείο που κλείνει με καπάκι

2. 2 μέρη οινόπνευμα με 99% περιεκτικότητα σε αλκοόλη

3. 1 μέρος αλόη βέρα σε μορφή τζελ

Advertisment

Διαδικασία παρασκευής

Ελέγξτε ότι το δοχείο που έχετε επιλέξει είναι καθαρό και ασφαλίζει αεροστεγώς με καπάκι. Στη συνέχεια, σε ένα μπολ ανακατέψτε τα δύο μέρη οινοπνεύματος με το ένα μέρος τζελ αλόης πάρα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, μεταφέρετε το περιεχόμενο του μπολ στο δοχείο και κλείστε το καλά με το καπάκι.

Extra tip: Εάν θέλετε, μπορείτε στο μείγμα να προσθέσετε και μερικές σταγόνες (1-2) αιθέριου ελαίου το οποίο βοηθά ιδιαίτερα στην ενυδάτωση της επιδερμίδας. Μερικά από τα έλαια μάλιστα, φημίζονται για τις καταπραϋντικές, αντισηπτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητές τους, όπως για παράδειγμα το αιθέριο έλαιο της κανέλας και του τεϊόδεντρου.

Τι να προσέξετε, πριν προχωρήσετε στην παρασκευή του αντισηπτικού

– Χρειάζεται να θυμόμαστε πως το αντισηπτικό δεν μπορεί να αντικαταστήσει απόλυτα το πλύσιμο των χεριών με τον παραδοσιακό τρόπο, γι αυτό και δεν πρέπει να αμελούμε το τακτικό πλύσιμο το χεριών σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει δώσει το Υπουργείο Υγείας.

– Αξίζει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την παρασκευή του αλλά και στο μέρος που θα το φυλάξετε, έτσι ώστε να μην είναι προσβάσιμο από παιδιά και κατοικίδια, διότι περιέχει ιδιαίτερη ποσότητα αλκοόλης.

– Πριν χρησιμοποιήσετε κάποιο αιθέριο έλαιο, καλό είναι να το δοκιμάσετε πρώτα σε μια μικρή επιφάνεια του δέρματός σας, έτσι ώστε να σιγουρευτείτε πως δεν θα σας προκαλέσει κάποιον ερεθισμό.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Feng Shui: Τα φυτά που φέρνουν καλοτυχία και πρόοδο ενώ προστατεύουν από την αρνητική ενέργεια και την τοξικότητα
Φλούδες λεμονιού: Πώς μπορούμε να τις μετατρέψουμε σε zero waste μπαχαρικό
Φασκόμηλο: Πώς να το καλλιεργήσετε μόνοι σας στο σπίτι
Πώς να καλλιεργήσετε τη δική σας ρίγανη και τι χρειάζεται να προσέξετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση