Μπορεί επισήμως να τελείωσε η καραντίνα και φαινομενικά ο ιός να έχει υποχωρήσει, παρόλα αυτά, φαίνεται πως η πραγματικότητα που ζήσαμε το τελευταίο διάστημα είναι πιθανό να επαναληφθεί σύντομα. Δεν είναι λίγες οι φορές, άλλωστε, που ακούμε πως ο συγκεκριμένος ιός ενδέχεται να επιστρέψει τους χειμερινούς μήνες με νέα έξαρση λόγω των καιρικών συνθηκών που ευνοούν την επιβίωσή του.

Βέβαια, σε αυτή την περίπτωση, όλοι μας οφείλουμε -και θα είμαστε σίγουρα- περισσότερο έτοιμοι και προετοιμασμένοι για ό,τι μέτρο χρειαστεί να πάρουμε. Τα καλά νέα είναι πως ένα βασικό μέτρο, που δεν είναι άλλο από το αντισηπτικό, μπορούμε να το παρασκευάσουμε σχετικά εύκολα και μόνοι μας στο σπίτι, με υλικά που ενδεχομένως να έχουμε ήδη στα ντουλάπια μας.

Υλικά που θα χρειαστούν για την βάση του αντισηπτικού

1.Ένα δοχείο που κλείνει με καπάκι

2. 2 μέρη οινόπνευμα με 99% περιεκτικότητα σε αλκοόλη

3. 1 μέρος αλόη βέρα σε μορφή τζελ

Δείτε όλα τα άρθρα μας για τον κορονοϊό

Διαδικασία παρασκευής

Ελέγξτε ότι το δοχείο που έχετε επιλέξει είναι καθαρό και ασφαλίζει αεροστεγώς με καπάκι. Στη συνέχεια, σε ένα μπολ ανακατέψτε τα δύο μέρη οινοπνεύματος με το ένα μέρος τζελ αλόης πάρα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, μεταφέρετε το περιεχόμενο του μπολ στο δοχείο και κλείστε το καλά με το καπάκι.

Extra tip: Εάν θέλετε, μπορείτε στο μείγμα να προσθέσετε και μερικές σταγόνες (1-2) αιθέριου ελαίου το οποίο βοηθά ιδιαίτερα στην ενυδάτωση της επιδερμίδας. Μερικά από τα έλαια μάλιστα, φημίζονται για τις καταπραϋντικές, αντισηπτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητές τους, όπως για παράδειγμα το αιθέριο έλαιο της κανέλας και του τεϊόδεντρου.

Τι να προσέξετε, πριν προχωρήσετε στην παρασκευή του αντισηπτικού

– Χρειάζεται να θυμόμαστε πως το αντισηπτικό δεν μπορεί να αντικαταστήσει απόλυτα το πλύσιμο των χεριών με τον παραδοσιακό τρόπο, γι αυτό και δεν πρέπει να αμελούμε το τακτικό πλύσιμο το χεριών σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει δώσει το Υπουργείο Υγείας.

– Αξίζει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την παρασκευή του αλλά και στο μέρος που θα το φυλάξετε, έτσι ώστε να μην είναι προσβάσιμο από παιδιά και κατοικίδια, διότι περιέχει ιδιαίτερη ποσότητα αλκοόλης.

– Πριν χρησιμοποιήσετε κάποιο αιθέριο έλαιο, καλό είναι να το δοκιμάσετε πρώτα σε μια μικρή επιφάνεια του δέρματός σας, έτσι ώστε να σιγουρευτείτε πως δεν θα σας προκαλέσει κάποιον ερεθισμό.

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε