, , ,

Συνταγή: Ανοιξιάτικη σαλάτα με ρόκα, μέλι και αποξηραμένα βερίκοκα

Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε λίγο τη συνηθισμένη σαλάτα που συνοδεύει το μεσημεριανό ή είναι το δείπνο μας. Είναι πολύ νόστιμες και υγιεινές οι

Συνταγή: Ανοιξιάτικη σαλάτα με ρόκα, μέλι και αποξηραμένα βερίκοκα

Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε λίγο τη συνηθισμένη σαλάτα που συνοδεύει το μεσημεριανό ή είναι το δείπνο μας. Είναι πολύ νόστιμες και υγιεινές οι συνηθισμένες σαλάτες με μαρούλι ή η χωριάτικη, αλλά τώρα που μπαίνει η άνοιξη είναι καλή ευκαιρία να δοκιμάσουμε κάτι εξίσου νόστιμο και θρεπτικό.

Αυτή η σαλάτα συνδυάζει την έντονη (και ίσως λίγο πικρή) γεύση της ρόκας με τη γλυκύτητα του μελιού και του αποξηραμένου βερίκοκου. Η ρόκα έχει πλούσιο διατροφικό προφίλ: Κάθε 100 γραμμάρια ωμής ρόκας περιέχει σημαντικά μακροθρεπτικά συστατικά όπως υδατάνθρακες, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες• μικροθρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες Α, C, K, B2 και φυλλικό οξύ, αλλά και μέταλλα όπως φώσφορο, μαγνήσιο και ιδιαίτερα υψηλές ποσότητες καλίου και ασβεστίου.

Advertisment

Από την άλλη, τα βερίκοκα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α που συμβάλει στην καλή λειτουργία των ματιών και την καλή υγεία του δέρματος. Επιπλέον, περιέχουν ικανοποιητικές ποσότητες βιταμίνης C και φλαβονοειδών, που έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Στα διατροφικά πλεονεκτήματα πρέπει να περιληφθεί η νιασίνη, ο σίδηρος, το κάλιο και οι φυτικές ίνες του βερίκοκου, απαραίτητες για την υγεία του πεπτικού συστήματος και την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας.

Ανοιξιάτικη σαλάτα με ρόκα, μέλι και αποξηραμένα βερίκοκα

Υλικά

– 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Dijon

– 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Advertisment

– 1 κουταλιά ξύδι

– 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

– 1/8 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα φύλλα θυμαριού

– 2 φλιτζάνια ρόκα, πλυμένη

– ½ μήλο μεσαίου μεγέθους, κομμένο σε λεπτές λουρίδες

– 1/4 φλιτζάνι αποξηραμένα βερίκοκα, κομμένα σε κυβάκια

– ¼ φλιτζάνι τριμμένη φέτα

– ¼ φλιτζάνι ψητά, αλατισμένα φιστίκια Αιγίνης

Μέθοδος παρασκευής

1. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε καλά τη μουστάρδα, το μέλι και το ξίδι. Προσθέστε το ελαιόλαδο και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στο τέλος προσθέστε το αποξηραμένο θυμάρι.

2. Για να ψήσετε τα φιστίκια, απλώστε τα σε ένα μικρό ταψάκι που είναι στρωμένο με κόλλα ψησίματος, αλατίστε ελαφρώς και βάλτε στο φούρνο για 10 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν καλά πριν τα χρησιμοποιήσετε στη σαλάτα σας.

3. Σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας, προσθέστε τη ρόκα μαζί με το μήλο, τα βερίκοκα, τη φέτα και τα φιστίκια. Προσθέστε το dressing πάνω από τη σαλάτα και ανακατέψτε. Απολαύστε.

Φωτογραφία: sarahaasrdn.com

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Εύκολη συνταγή για λαγάνα | Με υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας
4 φαγητά που δεν είχατε σκεφτεί ότι μπορείτε να προσθέσετε ρίγανη για extra γεύση
Pancakes: 15 συνταγές για πρωινό, δεκατιανό και απογευματινό
Συνταγές | 10 γεύματα που μπορείτε να προσθέσετε δεντρολίβανο για περισσότερη γεύση και οφέλη για την υγεία

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση