, , , ,

Τα βότανα που βοηθούν στην καταπολέμηση των ιών και ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα

Οι ιοί είναι παθογενετικοί παράγοντες που δρουν μολύνοντας τα κύτταρα ενός οργανισμού, ενσωματώνοντας το γενετικό τους υλικό στο γονιδίωμα αυτών και χρησιμοποιώντας για τον

Τα βότανα που βοηθούν στην καταπολέμηση των ιών και ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα

Οι ιοί είναι παθογενετικοί παράγοντες που δρουν μολύνοντας τα κύτταρα ενός οργανισμού, ενσωματώνοντας το γενετικό τους υλικό στο γονιδίωμα αυτών και χρησιμοποιώντας για τον πολλαπλασιασμό τους τους μηχανισμούς αντιγραφής, μεταγραφής και μετάφρασης του κυττάρου, όπως και τα περισσότερα ένζυμα που χρειάζονται για την επιβίωσή τους. Η αντιμετώπιση των ιών γίνεται κυρίως με ειδικά εμβόλια, που διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα κατά της μόλυνσης.

Έτσι, τα φάρμακα που παίρνουμε στις περιπτώσεις αυτές, ανακουφίζουν συνήθως από τα συμπτώματα αλλά, δεν εξαλείφουν τον ίδιο τον ιό. Αυτό, μπορεί να το κάνει μόνο το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε, λοιπόν, για να αποφεύγουμε τις ασθένειες που προκαλούνται από ιούς ή και οποιοδήποτε άλλο μολυσματικό παράγοντα, είναι να διατηρούμε ισχυρό το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Advertisment

Η καλή υγεία είναι η βασική προϋπόθεση για να έχει κανείς ένα ισχυρό ανοσοποιητικό και ακολουθούν οι παράγοντες της ηλικίας, της διατροφής και γενικά, του τρόπου ζωής. Υπάρχουν όμως και κάποιοι τρόποι, οι οποίοι μπορούν να μας βοηθήσουν να ενισχύσουμε και ισχυροποιήσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ιδιαίτερα αυτή την εποχή, με την εμφάνιση και εξάπλωση του κορονοϊού.

Ένας από τους τρόπους αυτούς είναι και η χρήση των βοτάνων. Η φύση έχει φροντίσει να μας προμηθεύσει με φυτά που έχουν ισχυρή αντιική δράση, εμποδίζουν δηλαδή, την ανάπτυξη ιών στο σώμα μας.

Τα αντιικά βότανα ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, καταπολεμούν τις ιογενείς λοιμώξεις και είναι ωφέλημα και σε άλλα συστήματα του οργανισμού μας. Η επίδρασή τους αυτή, οφείλεται στα φυτοχημικά που εμπεριέχουν και στις αντιικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές και αντιμυκητιασικές ιδιότητές τους. Τα πιο πολλά από αυτά μπορούν να καταναλωθούν με τη μορφή αφεψήματος, ωστόσο, κυκλοφορούν και στο εμπόριο και με τη μορφή αιθερίων ελαίων.

Advertisment

Τα κυριότερα από τα βότανα αυτά είναι το γαϊδουράγκαθο, το θυμάρι, ο σαμπούκος, η κολλιτσίδα, η εχινάκεια, η νεροϊτιά, το σκόρδο, η γλυκόριζα, η ρίγανη, το γανόδερμα, τα φύλλα ελιάς και το φασκόμηλο.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Νηστεία: Αποφύγετε 6 παγίδες που παχαίνουν και μειώστε χοληστερόλη και τριγλυκερίδια
Σιμιγδαλένιος χαλβάς: 3 συχνά λάθη στο μαγείρεμά του και πώς να τα αποφύγετε
Θαλασσινά: Πως θα καταλάβετε αν είναι φρέσκα ή αποψυγμένα
Προβιοτικά: 13 top τροφές για καλύτερη υγεία του εντέρου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση