, , ,

Η αγάπη θα έρθει εκεί που δεν το περιμένεις

Η αγάπη θα έρθει εκεί που δεν το περιμένεις. Μην την κυνηγάς απεγνωσμένα, θα πέσεις σε απανωτά λάθη που θα ανοίξουν στην ψυχή σου

Η αγάπη θα έρθει εκεί που δεν το περιμένεις

Η αγάπη θα έρθει εκεί που δεν το περιμένεις. Μην την κυνηγάς απεγνωσμένα, θα πέσεις σε απανωτά λάθη που θα ανοίξουν στην ψυχή σου ακόμη μια πληγή.

Έχεις ακούσει επανειλημμένως ότι ο έρωτας με έρωτα περνάει. Αυτό επιδιώκεις κι εσύ. Η φράση όμως αυτή είναι εν μέρει σωστή. Διότι όταν έχεις βγει πρόσφατα από μια σχέση ή έναν αποτυχημένο γάμο, δεν θα επουλώσεις τις πληγές σου σε μια άλλη αγκαλιά. Δεν πρόκειται να ξεχάσεις, να αφεθείς, να είσαι ο εαυτός σου, αν η ψυχή σου δεν έχει γιατρευτεί τουλάχιστον κατά το ήμισυ.

Advertisment

Αυτό που έχει πρωταρχική σημασία είναι να κάνεις παύση, να μείνεις κάποιο διάστημα μόνος για να μπορέσεις να τα βρεις με τον εαυτό σου. Να αναλογιστείς τα λάθη σου, τα θέλω σου. Να είσαι έτοιμος να εμπιστευτείς ώστε να πάρεις και να δώσεις αγάπη. Αυτό μπορεί να σου πάρει μήνες. Τότε μόνο θα είσαι πραγματικά έτοιμος για να αντιμετωπίσεις καταστάσεις με σωστή κρίση.

Συγχωρώντας τον εαυτό σου και τους άλλους για τυχόν λάθη, θα νιώσεις έτοιμος να πράξεις με καθαρό μυαλό χωρίς να σε επηρεάσουν πληγές οι οποίες είναι ακόμη ανοιχτές και αιμορραγούν.

Θα πράξεις ανεπηρέαστος από τον πόνο και την τάση για εκδίκηση που έχει συσσωρευτεί μέσα σου. Θα ξέρεις πλέον τι θες και τι όχι. Θα θέσεις όρια σύμφωνα με τα οποία θα πορευτείς από εδώ και πέρα.

Advertisment

Αντίθετα, οι βιαστικές κινήσεις , θα προσθέσουν στις ήδη υπάρχουσες πληγές σου, ακόμη μια. Θα λειτουργήσεις επηρεασμένος από βιώματα της προηγούμενης σου σχέσης ενώ τα ελλιπή αποθέματα υπομονής, θα σε οδηγήσουν σε σφάλματα. Γι’ αυτό λοιπόν μην βιάζεσαι. Σταμάτα να κυνηγάς την αγάπη… Όταν θα είσαι έτοιμος και οι πληγές σου έχουν επουλωθεί, θα έρθει να σε βρει από μόνη της…

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Εσείς «κρατάτε σκορ»; Η καθημερινή συμπεριφορά που υπονομεύει τις σχέσεις μας
Η ειλικρίνεια χτίζει την εμπιστοσύνη και δημιουργεί αυθεντικές σχέσεις
"Διαζύγιο Ύπνου": Τι είναι και πώς μπορεί να βοηθήσει τη σχέση σας
Ψυχολόγος αποκαλύπτει 3 φράσεις που χρησιμοποιούν οι τοξικοί σύντροφοι

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση