, ,

Μπαλμ και σπρέι λεβάντας για την καταπολέμηση της αϋπνίας

Οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας, το πολύ άγχος το οποίο σπανίως αντιλαμβανόμαστε ότι το κουβαλάμε, οι αμέτρητες υποχρεώσεις, οι πολλές ώρες μπροστά από συσκευές

Μπάλμ και σπρέι λεβάντας για την καταπολέμηση της αϋπνίας

Οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας, το πολύ άγχος το οποίο σπανίως αντιλαμβανόμαστε ότι το κουβαλάμε, οι αμέτρητες υποχρεώσεις, οι πολλές ώρες μπροστά από συσκευές τεχνολογίας όπως για παράδειγμα το κινητό και ο υπολογιστής, η τηλεόραση πριν κοιμηθούμε ακόμη και οι κακές διατροφικές συνήθειες μπορούν πολλές φορές να μας ταλαιπωρήσουν και με άλλον τρόπο. Την αϋπνία.

Μεγάλη μερίδα κόσμου, έχει υποφέρει τουλάχιστον για ένα διάστημα της ζωής του από αϋπνίες ή έχει εμφανίσει δυσκολία να αποκοιμηθεί.

Advertisment

Η λεβάντα, είναι ίσως το πιο γνωστό βότανο για τις χαλαρωτικές του ιδιότητες και συστήνεται κατά κόρων σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα ύπνου.

Παρακάτω, θα βρείτε δύο συνταγές για να παρασκευάσετε μόνοι σας σπίτι το σκεύασμα με λεβάντα που σας ταιριάζει έτσι ώστε να αντιμετωπίσετε με επιτυχία τις νύχτες που δεν μπορεί να σας πάρει ο ύπνος.

Μπαλμ με λεβάντα

Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 10 σταγόνες έλαιο λεβάντας
  • 10 σταγόνες έλαιο χαμομηλιού
  • 2 κ.σ. μελισσοκέρι
  • 1 κ.σ. έλαιο αμυγδάλου
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Λιώνετε το μελισσοκέρι σε μπεν μαρί σε μέτρια φωτιά και στην συνέχεια προσθέτετε το έλαιο αμυγδάλου και το ελαιόλαδο ανακατεύοντας πολύ πολύ καλά. Αφού το μείγμα ομογενοποιηθεί εντελώς,αφαιρείτε από την φωτιά και προσθέστε τις σταγόνες από την λεβάντα και το χαμομήλι. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει πολύ καλά πριν το κλείσουμε.

Advertisment

Όποτε χρειαστεί να το χρησιμοποιήσουμε, βάζουμε λίγη ποσότητα στο εσωτερικό των καρπών και στους κροτάφους.

Χαλαρωτικό σπρέι λεβάντας

Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • Ένα μικρό δοχείο που το καπάκι του θα είναι σε μορφή σπρέι
  • λίγο καθαρό οινόπνευμα
  • απιονισμένο νερό
  • 30 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

Εκτέλεση

Ενδεχομένως να είναι από τους πιο εύκολους τρόπος παρασκευής ενός σπρέι. Αφού βεβαιωθείτε πως το μπουκαλάκι είναι αποστειρωμένο βάζετε απιονισμένο νερό μέχρι τα 2/3 του μπουκαλιού. Στην συνέχεια γεμίζετε το υπόλοιπο 1/3 με οινόπνευμα. Στο επόμενο βήμα, θα χρειαστεί να προσθέσετε από 30 μέχρι 50 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας (ανάλογα το μέγεθος του μπουκαλιού που χρησιμοποιήσατε) και να ανακατέψετε πολύ καλά.

Πριν κοιμηθείτε μπορείτε να ψεκάσετε τις πιτζάμες, τα σεντόνια και το μαξιλάρι σας και να ξαπλώσετε. Η μυρωδιά θα σας κάνει να χαλαρώσετε πολύ πιο εύκολα από ότι συνήθως.

*Πάντα να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την χρήση των βοτάνων και των ελαίων καθώς υπάρχει περίπτωση να εμφανίσετε κάποια αλλεργική αντίδραση σε αυτά. Σε οποιαδήποτε δυσφορία, επικοινωνήστε άμεσα με τον γιατρό σας.

Διαβάστε επίσης | Αγγελική φυτό: Οι ιδιότητες του φυτού και γιατί αξίζει να το βάλετε στον φράχτη σας

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Εκατό νέα είδη θαλάσσιας ζωής ανακάλυψαν επιστήμονες σε βάθος σχεδόν 5.000 μέτρων!
Τιτάνας: Οι αμμόλοφοι στον δορυφόρο του Κρόνου είναι θρυμματισμένα φεγγάρια
Μαύρες τρύπες-βρέφη είναι οι κόκκινες κουκίδες που εντόπισε το τηλεσκόπιο James Webb
Εξέλιξη των ζώων: Τα αρσενικά αναπτύσσουν μεγαλύτερα όπλα, ενώ τα θηλυκά μεγαλύτερο εγκέφαλο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση