,

6 δημιουργικοί τρόποι να καταναλώνουμε περισσότερα λαχανικά

Η προσθήκη πολλών διαφορετικών λαχανικών στα γεύματα σας είναι εξαιρετικά σημαντική.

6 δημιουργικοί τρόποι να καταναλώνουμε περισσότερα λαχανικά

Η προσθήκη πολλών διαφορετικών λαχανικών στα γεύματα σας είναι εξαιρετικά σημαντική. Είναι πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία και αντιοξειδωτικά, τα οποία τονώνουν την υγεία μας και μας βοηθούν να καταπολεμήσουμε ασθένειες. Τώρα που έχουμε μπροστά μας τον χειμώνα είναι ευκαιρία να βρούμε έξυπνους τρόπους να αυξήσουμε την κατανάλωσή τους.

6 δημιουργικοί τρόποι να καταναλώνουμε περισσότερα λαχανικά

1. Φτιάξτε σούπες λαχανικών

Οι σούπες είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να καταναλώνετε πολλές μερίδες λαχανικών ταυτόχρονα. Μπορείτε επίσης να φτιάχνετε πουρέ λαχανικών και να προσθέτετε επιπλέον θρεπτικά μπαχαρικά. Η προσθήκη ακόμη και ενός μικρού αριθμού επιπλέον λαχανικών, όπως το μπρόκολο, σε σούπες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε την πρόσληψη ινών, βιταμινών και μετάλλων.

Advertisment

2. Πειραματιστείτε με noodles λαχανικών

Τα vegan noodles είναι εύκολο πλέον να τα βρείτε στην αγορά και μάλιστα είναι κατάλληλα για όσους θέλουν να μειώσουν την πρόσληψη υδατανθράκων. Μπορούν να καταναλωθούν όπως τα υπόλοιπα ζυμαρικά.

3. Προσθέστε λαχανικά σε σάλτσες

Η προσθήκη επιπλέον λαχανικών στις σάλτσες σας είναι ένας έξυπνος τρόπος για να αυξήσετε την πρόσληψη λαχανικών, ειδικά αν έχετε επιλεκτικά παιδιά. Ενώ μαγειρεύετε σάλτσες, όπως σάλτσα μαρινάρα, απλώς προσθέστε μερικά λαχανικά και βότανα της επιλογής σας στο μείγμα, όπως ψιλοκομμένα κρεμμύδια, καρότα, πιπεριές και φυλλώδη χόρτα όπως το σπανάκι.

4. Φτιάξτε ζύμη πίτσας από κουνουπίδι

Το κουνουπίδι είναι εξαιρετικά ευέλικτη και πολυχρηστική ουσία. Μπορείτε να το λιώσετε, να το ψήσετε, να το προσθέσετε σε ζεστές σαλάτες. Αν το λιώσετε, μπορείτε να το μετατρέψετε σε ζύμη πίτσας. Η αντικατάσταση μιας κανονικής κρούστας πίτσας με βάση το αλεύρι από κρούστα κουνουπιδιού είναι αρκετά εύκολη και μπορείτε να προσθέστε ό,τι άλλο θέλετε πάνω.

Advertisment

5. Προσθέστε στα smoothies

Τα smoothies αποτελούν ένα δροσιστικό πρωινό ή σνακ. Τα πράσινα smoothies ειδικότερα είναι πολύ δημοφιλή ως κρυφός θησαυρός θρεπτικών στοιχείων. Συνήθως, φτιάχνονται συνδυάζοντας φρούτα και λαχανικά με πάγο, γάλα ή νερό σε ένα μπλέντερ. Τα φρέσκα, φυλλώδη πράσινα είναι οι πιο συνηθισμένες επιλογές.

6. Προσθέστε ψιλοκομμένα λαχανικά στην ομελέτα

Οι ομελέτες είναι ένας εύκολος και ευέλικτος τρόπος για να προσθέσετε λαχανικά στο γεύμα σας. Επιπλέον, τα αυγά προσθέτουν πολλά καλά θρεπτικά συστατικά. Μαγειρέψτε μερικά χτυπημένα αυγά με μια μικρή ποσότητα βουτύρου ή λαδιού σε ένα τηγάνι και στη συνέχεια διπλώστε τη, αφού στη μέση προσθέσετε τα ψιλοκομμένα λαχανικά της επιλογής σας.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Είναι η σαρδέλα το νέο κόκκινο κρέας;
Ο γλυκός χυμός – ελιξίριο για οστά, άμυνα, καρδιά και πεπτικό σύστημα
Αντιγήρανση: Η διατροφή που αναστρέφει τα σημάδια του χρόνου
Έντερο: Τα συντηρητικά που το απειλούν | Τα αγαπημένα τρόφιμα που τα περιέχουν

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση