, ,

Συνταγή: Δροσιστικό αντιφλεγμονώδες Smoothie με κεράσια και σπανάκι

Αυτό το υγιεινό smoothie δεν είναι μόνο νόστιμο – αλλά επίσης ενισχύει την ημερήσια δόση σας σε αντιφλεγμονώδεις τροφές.

Συνταγή: Δροσιστικό αντιφλεγμονώδες Smoothie με κεράσια και σπανάκι

Αυτό το υγιεινό smoothie δεν είναι μόνο νόστιμο – αλλά επίσης ενισχύει την ημερήσια δόση σας σε αντιφλεγμονώδεις τροφές. Ξεκινά με μια βάση κρεμώδους κεφίρ φιλικόύ προς το έντερο και περιλαμβάνει και κεράσια, που μπορεί να μειώσει τον αντιφλεγμονώδη δείκτη C- αντιδρώσα πρωτεΐνη.

Όσον αφορά στα κεράσια, η αντιφλεγμονώδης δράση τους βοηθά το σώμα μας να μείνει υγιές, αλλά εκτός από αυτό διαθέτουν και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Αυτό σημαίνει ότι μειώνουν τη λαχτάρα μας για γλυκά και τις εκρήξεις σακχάρου στο αίμα. Γι’ αυτό και δρουν προστατευτικά ενάντια στον διαβήτη.

Advertisment

Το οξειδωτικό στρες προκαλείται κυρίως από τις ελεύθερες ρίζες και επιταχύνει τη γήρανση, αυξάνοντας παράλληλα τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και διαβήτη. Ωστόσο, στο σπανάκι περιέχει αρκετά αντιοξειδωτικά για να καταπολεμήσει το οξειδωτικό στρες και να βοηθήσει στην αντιστροφή της βλάβης που εκείνο έχει προκαλέσει.

Τα λιπαρά του αβοκάντο (κατάλληλα για την ενίσχυση του καρδιαγγειακού συστήματος), αλλά και του βουτύρου από αμύγδαλο και οι σπόροι chia παρέχουν επιπλέον αντιφλεγμονώδεις ουσίες στο σώμα, ενώ το σπανάκι προσφέρει ένα μείγμα αντιοξειδωτικών που απομακρύνουν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες. Το τζίντζερ απογειώνει τη γεύση.

Η συγκεκριμένη συνταγή δεν περιέχει αυγά, γλουτένη και είναι χορτοφαγική. Ένα ποτήρι smoothie περιέχει 410 θερμίδες, 200 γραμμάρια λιπαρά, 10 γραμμάρια φυτικών ινών, 47 γραμμάρια υδατάνθρακες, 0 επιπλέον σάκχαρα, 479 γρ. ασβέστιο, 3 γρ. σίδηρο.

Advertisment

Δροσιστικό αντιφλεγμονώδες Smoothie με κεράσια και σπανάκι

Υλικά

– 1 φλιτζάνι κεφίρ χαμηλό σε λιπαρά

– 1 φλιτζάνι κατεψυγμένα κεράσια

– 1.2 φλιτζάνι baby σπανάκι

– ¼ φλιτζάνι λιωμένο ώριμο αβοκάντο

– 1 κουταλιά της σούπας αλμυρό βούτυρο αμυγδάλου

– 1 κομμάτι ξεφλουδισμένου τζίντζερ

– 1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι chia + λίγοι επιπλέον για γαρνίρισμα

Μέθοδος παρασκευής

1. Προσθέστε το κεφίρ σε ένα μπλέντερ. Ύστερα, προσθέστε τα κεράσια, το σπανάκι, το αβοκάντο, το βούτυρο αμυγδάλου, το τζίντζερ και τους σπόρους chia. Χτυπήστε μέχρι να γίνει μια απαλή υφή. Γυρίστε το σε ένα ποτήρι και γαρνίρεται με σπόρους chia, αν θέλετε.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Συνταγή | Παραδοσιακή σκορδαλιά με ψωμί (βίντεο)
Εύκολη συνταγή για λαγάνα | Με υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας
4 φαγητά που δεν είχατε σκεφτεί ότι μπορείτε να προσθέσετε ρίγανη για extra γεύση
Pancakes: 15 συνταγές για πρωινό, δεκατιανό και απογευματινό

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση