,

Πλανητάριο | Το τελευταίο αδημοσίευτο έργο του Βαγγέλη Παπαθανασίου συνοδεύει την παράσταση «Είμαστε αστρόσκονη»

Ένας φόρος τιμής στην Επιστήμη και στην Τέχνη.

Πλανητάριο | Το τελευταίο αδημοσίευτο έργο του Βαγγέλη Παπαθανασίου συνοδεύει την παράσταση «Είμαστε αστρόσκονη»

Το κύκνειο άσμα του Επίτιμου Διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου Διονύση Σιμόπουλου έμελλε να είναι και το τελευταίο αδημοσίευτο μουσικό έργο του αείμνηστου και παγκοσμίου φήμης μουσικοσυνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Με αφορμή τα 20 χρόνια λειτουργίας του Πλανηταρίου η παράσταση αυτή κάνει μια ανασκόπηση σε προηγούμενες παραστάσεις του, με ακυκλοφόρητη μουσική του Vangelis και αφηγητή τον Διονύση Σιμόπουλο.

Advertisment

Ένας φόρος τιμής στην Επιστήμη και στην Τέχνη από δύο δημιουργούς που η φιλία και η αλληλοεκτίμηση του ενός για τον άλλον είναι περισσότερο από εμφανής σε αυτό το έργο.

Από την έμφυτη «ανάγκη» που μας χαρακτηρίζει ως νοήμονα όντα να εξερευνούμε το Σύμπαν, στην προσπάθειά μας να ανακαλύψουμε τα μυστικά των άστρων, και από την γέννηση του Ηλιακού συστήματος στην εμφάνιση της ζωής στην Γη, η παράσταση αυτή είναι εντέλει ένα συναρπαστικό ταξίδι ανακαλύψεων, που καταλήγει στο εξής απλό συμπέρασμα: «είμαστε πραγματικά όλοι μας αστρόσκονη, και κάποια μέρα θα ξαναγυρίσουμε στα άστρα».

Εκπαίδευση και ψυχαγωγία

Το Ευγενίδειο Πλανητάριο προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για τους επισκέπτες να εξερευνήσουν τον αστρικό κόσμο μέσα από εντυπωσιακές προβολές που προβάλλονται σε μια περίφημη ημισφαιρική οθόνη. Αυτές οι προβολές προσφέρουν μια συναρπαστική εμπειρία, με τη χρήση προηγμένων τεχνολογικών μέσων.

Advertisment

Επιπλέον, το πλανητάριο διοργανώνει πολλές εκπαιδευτικές εκδηλώσεις για τα παιδιά και τους ενήλικες. Αυτές οι εκδηλώσεις προάγουν την ενδιαφέρουσα συζήτηση και τη σκέψη για θέματα που σχετίζονται με τον αστρικό κόσμο, την αστρονομία και την επιστήμη του διαστήματος, προσφέροντας πολύτιμες ευκαιρίες για προσωπική ανάπτυξη.

Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο

Μια νέα εντυπωσιακή εμπειρία θέασης ξεκινάει με το ψηφιακό σύστημα προβολής 4ης γενιάς, πολλαπλασιάζοντας την φωτεινότητα και την ανάλυση της εικόνας.

Εκπαιδευτικές παραστάσεις που παρουσιάζουν τις εξελίξεις στην αστρονομία και σε άλλες θετικές επιστήμες προβάλλονται σε ολόκληρο τον ημισφαιρικό θόλο, διαμέτρου 24,5 m και συνολικής επιφάνειας σχεδόν 900 m2.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου σήμερα: Με περίπατο βιβλίου και 50+2 εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα
Μιλάνο | Μία απίστευτη οπτική παραίσθηση φτιάχτηκε στον κεντρικό σταθμό (εικόνες + βίντεο)
Ίος: Μαθητές γύρισαν τη δική τους ταινία στο πλαίσιο προγράμματος της Cinemathesis
Φλώρινα: Έργα τέχνης κοσμούν τις στάσεις των λεωφορείων

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση