, ,

Γιατί μένουμε σε βαρετές σχέσεις;

Μια πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε η OnePoll αποκάλυψε ενδιαφέρουσες πτυχές σχετικά με τις σχέσεις και τις ρουτίνες άσκησης των Αμερικανών. Περισσότεροι από τους μισούς

Γιατί μένουμε σε βαρετές σχέσεις;

Μια πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε η OnePoll αποκάλυψε ενδιαφέρουσες πτυχές σχετικά με τις σχέσεις και τις ρουτίνες άσκησης των Αμερικανών. Περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς δηλώνουν ότι επιλέγουν μια συγκεκριμένη ρουτίνα άσκησης για τον ίδιο λόγο που επιλέγουν να παραμένουν με έναν/μια λιγότερο συναρπαστικό/ή σύντροφο – λόγω ευκολίας.

Η έρευνα εξετάζει τη σχέση μεταξύ της αποφυγής του να δεσμευτεί κάποιος σε μια ρουτίνα γυμναστικής και της δυσκολίας στο να επιλέξει τον κατάλληλο σύντροφο. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες δηλώνουν πιθανότητα να παραμείνουν σε μια ρουτίνα γυμναστικής που δεν τους ταιριάζει, απλώς επειδή είναι εύκολη ή γνωστή.

Advertisment

Σύμφωνα με την έρευνα, ο ιδανικός σύντροφος ορίζεται ως κάποιος που βοηθάει στην επίτευξη των στόχων (66%), προσφέρει αίσθημα θαλπωρής (61%), ή ωθεί να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους (47%). Παράλληλα, αναδείχθηκε ότι οι σχέσεις συχνά περιλαμβάνουν κοινές συνιστώσες με την άσκηση, επηρεάζοντας τις αποφάσεις στην υγεία και τον έρωτα.

Οι παράγοντες που εμποδίζουν τη δέσμευση σε μια σχέση ή σε μια ρουτίνα γυμναστικής περιλαμβάνουν τα οικονομικά θέματα, τον τόπο διαμονής, και τον αφιερωμένο χρόνο. Η έρευνα αποκαλύπτει πώς η ευημερία και οι σχέσεις μπορούν να είναι αλληλένδετες, επηρεάζοντας τις αποφάσεις μας σε διάφορους τομείς της ζωής.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αναδεικνύουν ενδιαφέρουσες συνδέσεις μεταξύ της δέσμευσης σε μια σχέση και της δέσμευσης σε μια ρουτίνα άσκησης. Είναι σαφές ότι οι Αμερικανοί επιλέγουν συχνά τον ίδιο τρόπο σκέψης όταν πρόκειται για τη λήψη αποφάσεων σε αυτούς τους δύο τομείς της ζωής τους.

Advertisment

Το γεγονός ότι το 68% των συμμετεχόντων επιμένει σε μια ρουτίνα άσκησης που δεν ταιριάζει απαραίτητα, επειδή είναι εύκολη ή γνωστή, αντανακλά την ανθρώπινη τάση να παραμένει στα γνώριμα και άνετα. Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να ερμηνευθεί ως προσπάθεια αποφυγής του αγνώστου και του δυσκολότερου.

Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι ο ιδανικός σύντροφος ορίζεται όχι μόνο ως ερωτικός σύντροφος αλλά και ως καλύτερος φίλος, ψυχολόγος/ψυχίατρος, γιατρός, ακόμη και το γυμναστήριο. Αυτό αντικατοπτρίζει τη σημασία των πολυδιάστατων σχέσεων που συνδυάζουν διάφορες πτυχές της ζωής.

Συνολικά, η έρευνα υποδεικνύει πώς η επιλογή του ομοιότυπου και του άνετου ενσωματώνεται τόσο στις σχέσεις όσο και στις ρουτίνες άσκησης. Η δυσκολία στο να αντιμετωπίσουμε το άγνωστο, μαζί με την τάση να παραμένουμε στα οικεία, αποτελούν κοινά χαρακτηριστικά που επηρεάζουν τις επιλογές μας σε αυτούς τους τομείς.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι 2 "μυστικές γλώσσες" με τις οποίες επικοινωνούμε όταν βρισκόμαστε σε μία στενή σχέση
Πώς να απαλύνετε το άγχος του παιδιού για την επιστροφή στο σχολείο
Βελτιώνοντας την επικοινωνία γονέα-εφήβου: Συμβουλές για μια αρμονική σχέση
Αποξένωση στα αδέλφια: Ψυχολόγος εξηγεί τους λόγους και απαντά σε 8 καίρια ερωτήματα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση