Ποιες τροφές μας βοηθούν να αντιμετωπίσουμε το φούσκωμα

Αν και το φούσκωμα είναι κοινό σύμπτωμα σε πολλές περιπτώσεις, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να το συνηθίσουμε.

Ποιες τροφές μας βοηθούν να αντιμετωπίσουμε το φούσκωμα

Αν και το φούσκωμα είναι κοινό σύμπτωμα σε πολλές περιπτώσεις, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να το συνηθίσουμε. Συνήθως προκαλείται από ορισμένες τροφές σε συνδυασμό με ανθυγιεινό τρόπο ζωής και στρες. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα νιώθετε άβολα λόγω φουσκώματος, επιλέξτε να δοκιμάσετε αλλαγή στη διατροφή σας πριν καταφύγετε σε φαρμακευτικά σκευάσματα.

Το κυριότερο που έχετε να κάνετε, ειδικά αν γνωρίζετε πως το διατροφικό σας πρόγραμμα δεν είναι υγιεινό τον τελευταίο καιρό, είναι να πίνετε πολύ νερό. 2 λίτρα νερού μπορούν να κάνουν θαύματα, καθώς θα βοηθήσουν τον οργανισμό σας να αποβάλει τις συσσωρευμένες τοξίνες. Μην τα πίνετε όλα μαζί, καθώς θα επιδεινώσετε το σύμπτωμα. Επίσης, επιλέξτε να προσθέσετε στο νερό σας μία αποτοξινωτική φέτα λεμονιού ή ρίζες τζίντζερ.

Advertisment

Εκτός όμως από το νερό, μπορείτε να δοκιμάσετε 7 διαφορετικές τροφές, για να δείτε ποια ή ποιες είναι αυτές που θα βοηθήσουν στην περίπτωση του φουσκώματος:

– Αβοκάντο

– Γλυκοπατάτες

Advertisment

– Όσπρια

– Μηλόξιδο

– Σολομός

– Ξηρούς καρπούς

– Προϊόντα ολικής άλεσης

Επιπλέον, μπορείτε να δοκιμάσετε να προσθέσετε στη διατροφή σας περισσότερα μπαχαρικά αντί για αλάτι, και συγκεκριμένα πιπέρι καγιέν, το οποίο ενισχύει τη διαδικασία της πέψης και ανακουφίζει από τέτοιου είδους κράμπες που σχετίζονται με το φούσκωμα.

Αν νιώθετε το στομάχι σας φουσκωμένο μετά από τις γιορτές ή το πολύ λιπαρό φαγητό, επιλέξτε τις επόμενες μέρες να καταναλώνετε περισσότερα φρούτα και λαχανικά, να μειώσετε τον αριθμό και την ποσότητα των γευμάτων σας και να μειώσετε δραστικά τη ζάχαρη και τα γαλακτοκομικά.

Τέλος, χρειάζεται να γνωρίζετε ότι η ακινησία και η καθιστική ζωή μπορούν μόνο να εντείνουν το πρόβλημα, καθώς αυτός ο τρόπος ζωής αδρανοποιεί μαζί με το υπόλοιπο σώμα σας και το γαστρεντερικό σας σύστημα. Γι’ αυτό, μην ξεχνάτε να κινείστε, κυρίως να περπατάτε. Αν συνδυάσετε τις παραπάνω αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα με την ήπια άσκηση και την καλύτερη ψυχολογία, θα εντοπίσετε αισθητές βελτιώσεις στο κοιλιακό φούσκωμα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Δεκατιανό: 10 ιδανικά σνακ γεύματα που είναι τόσο νόστιμα όσο και θρεπτικά
Φρούτα και λαχανικά: Να τα προτιμάμε ολόκληρα ή να πίνουμε τον χυμό τους;
4 είδη ουσιών στα τρόφιμα που «ξεγελούν» τον εγκέφαλό μας
Αλάτι: Πόσο χρειάζεται να καταναλώνουμε μέσα στη μέρα;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση