, ,

Ο Σταμάτης Γονίδης γράφει θεραπευτική μουσική «δια πάσα νόσο»

Μια ενδιαφέρουσα είδηση από τον διάσημο τραγουδιστή Σταμάτη Γονίδη, ο οποίος ύστερα από ένα χρόνο μελέτης της πυθαγόρειας φιλοσοφίας για τη μουσική, που είναι

Μια ενδιαφέρουσα είδηση από τον διάσημο τραγουδιστή Σταμάτη Γονίδη, ο οποίος ύστερα από ένα χρόνο μελέτης της πυθαγόρειας φιλοσοφίας για τη μουσική, που είναι γνωστή και ως «Μελωδία της αρμονίας των ουράνιων σφαιρών», συνέθεσε ένα κομμάτι διάρκειας πέντε λεπτών «δια πάσα νόσο». Διαβάστε περισσότερα σε παλαιότερο άρθρο μας “Η Μουσικοθεραπεία στην Αρχαία Ελλάδα

Η μουσική του διάσημου καλλιτέχνη εφαρμόζεται ήδη πειραματικά σε μικρές κλινικές και τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά. «Τα κύτταρα έχουν νοημοσύνη. Νιώθουν τα συναισθήματά μας και ανάλογα συμπεριφέρονται. Η μουσική, από την άλλη, είναι δονήσεις που δρουν στο συνειδητό και στο ασυνείδητο έχοντας την ικανότητα να αλλάζουν τη διάθεσή μας. Εκτός από τη μουσική για ψυχαγωγία, υπάρχει και η θεραπευτική που αποτελεί τη “γλώσσα” που χρησιμοποιεί το σύμπαν.

Advertisment

Αυτή η ανακάλυψη έχει γίνει χιλιάδες χρόνια πριν από αρχαίους φιλοσόφους, όπως ο Πυθαγόρας που αναφέρει πως το σύμπαν εκπέμπει μουσική σε μία και μοναδική συχνότητα. Αυτή τη συχνότητα βρήκα ύστερα από επίμονες μελέτες μηνών και θα σας αποκαλύψω μόνο πως έχει σχέση με την κυκλική κίνηση» τόνισε ο λαϊκός τραγουδιστής.

Ο Σταμάτης Γονίδης ασχολήθηκε με αυτή τη «θεραπευτική συχνότητα» για περισσότερο από ένα χρόνο. Όλα άρχισαν όταν αγαπημένο του πρόσωπο υπέφερε από έντονες ημικρανίες και κατάθλιψη. «Κανένα φάρμακο δεν του πρόσφερε γιατρειά. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο για το πώς θα μπορούσα να τον βοηθήσω, έπεσα πάνω στη συχνότητα του Πυθαγόρα. Μελετώντας το έργο του για περισσότερο από ένα χρόνο, όπως και του Ιπποκράτη, του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη, αποφάσισα να δημιουργήσω αυτή τη μελωδία για λόγους θεραπευτικούς.

«Το σύμπαν με βοήθησε»

Advertisment

«Ηταν ένα στοίχημα με τον εαυτό μου και συνεχώς έλεγα πως αφού ο Μότσαρτ τα κατάφερε δημιουργώντας σύνθεση για μωρά πατώντας στη “μουσική των ουράνιων σφαιρών” του Ελληνα φιλοσόφου, είχα αρκετές πιθανότητες να τα καταφέρω. Κι έγινε. Το σύμπαν με βοήθησε πολύ και ο Θεός πιστεύω πως με οδήγησε με τον τρόπο του σε ένα μικρό θαύμα. Οταν προσευχόμαστε, βλέπουμε την αλήθεια. Γιατί δεν είναι μόνο τα λόγια που λέμε, αλλά το συναίσθημα».

«Θέλω να έχει πρόσβαση όλος ο πλανήτης»

«Πειραματίστηκα και δούλεψα με τις νότες πολύ και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Δημιούργησα ένα πεντάλεπτο κυκλικό μουσικό κομμάτι προσθέτοντας και δικούς μου ήχους, με όργανο ένα έγχορδο που κατασκεύασα ο ίδιος. Οι συχνότητες αλλάζουν και κάποιοι “χτύποι” στο κομμάτι ξυπνάνε τα κύτταρα που βρίσκονται σε αδράνεια. Κουρδίζουν τον οργανισμό, με τις δονήσεις των χορδών να φτάνουν στους νευρώνες του εγκεφάλου» λέει ο λαϊκός καλλιτέχνης και υποστηρίζει πως «ο ασθενής πρέπει να φοράει ακουστικά όταν ακούει τη μελωδία και σε καμία περίπτωση να μην οδηγεί».

«Πρώτος το άκουσε ο άνθρωπος που υπέφερε από τις ημικρανίες, οι οποίες μέρα με την ημέρα άρχισαν να υποχωρούν. Έτσι αποφάσισα να παραχωρήσω αφιλοκερδώς τη μουσική σύνθεση σε μικρές κλινικές στην Ελλάδα και την Αμερική, με απίστευτα αποτελέσματα σε ασθενείς με Αλτσχάιμερ, εγκεφαλικές κακώσεις και σκλήρυνση κατά πλάκας. Ύστερα από μήνες έχουμε πλέον αποδείξεις, όπως με ενημερώνουν γιατροί, κάνοντας λόγο για μεγάλη βελτίωση της υγείας των ασθενών».

Διαβάστε επίσης: Πως να θεραπευτείτε μέσα από τον ήχο

Πηγές: www.iefimerida.gr, espresso

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Διονύσιος Σολωμός: Τα συντηρημένα χειρόγραφα του εθνικού ποιητή θα εκτεθούν στο Βυζαντινό Μουσείο στις 21/3
Να μην είσαι ούτε ο βασιλιάς, ούτε ο στρατιώτης. Να είσαι ο σκακιστής (Σουν Τζου - Η Τέχνη του Πολέμου)
Βίνσεντ Βαν Γκογκ: Το Φως στο Σκοτάδι της Ψυχής
Ιπποκράτης: Ο πρώτος ολιστικός ιατρός και επίτιμος πατέρας της ιατρικής

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση