,

Γεννημένοι να αντέχουμε

Δε χρειάζεται πάντα να λύνουμε ό,τι πρόβλημα προκύπτει, αρκεί να σταθούμε αποφασισμένοι απέναντι σε αυτό.

Γεννημένοι να αντέχουμε

Ο άνθρωπος μπορεί να αντέξει το οτιδήποτε γιατί είμαστε γεννημένοι να αντέχουμε

Του Μάριου Γιαννάκου

Advertisment

Είναι πολλές φορές εκείνες οι στιγμές που νιώθουμε πως η αντοχή μας εξαντλείται και η υπομονή μας τελειώνει. Προβλήματα και καταστάσεις που μας τρώνε ενέργεια πιστεύοντας πως δε μπορούμε να τις διαχειριστούμε. Πολλές φορές οι άνθρωποι πιστεύουμε πως για να ξεπερνάμε ένα πρόβλημα πρέπει αναγκαστικά να το λύνουμε.

Προσωπικά πιστεύω πως η λύση πολλές φορές σε ένα πρόβλημα είναι η αντοχή και η υπομονή που θα δείξουμε απέναντι σε αυτό. Δε χρειάζεται πάντα να λύνουμε ό,τι πρόβλημα προκύπτει, αρκεί να σταθούμε αποφασισμένοι απέναντι σε αυτό περιμένοντας απλώς τον χρόνο να κάνει αυτό που γνωρίζει πολύ καλά: να γιατρεύει τα πάντα. Επισκεπτόμενος την περιοχή της Ροδόπης μέσα στον χειμώνα παρατήρησα σκεπασμένα από το χιόνι μικρά άνθη μώβ λουλουδιών. Η πρώτη μου σκέψη ήταν, πώς μπορεί ένα τόσο μικρό λουλούδι να μη παγώνει από το ψύχος του χειμώνα.

Τα μοβ λουλούδια που περιγράφει ο Μάριος Γιαννάκου στο άρθρο Γεννημένος να αντέχεις

Advertisment

Ο χειμώνας βαρύς, το κρύο ανυπόφορο και ο άνεμος δυνατός. Όλα αυτά ήταν ενάντια στην ύπαρξη και την επιβίωση τους. Τα παρατηρούσα να αντιστέκονται υπομονετικά στον δυνατό αέρα που τα χτυπούσε για ώρα.

https://enallaktikidrasi.com/2016/05/gennimenoi-na-antechoume/

Ήταν Φεβρουάριος και είχαν αντέξει και υπομείνει ήδη 3 μήνες “ταλαιπωρίας”. Το χρώμα τους ήταν όμως ακόμη μωβ. Σε λίγο καιρό το κρύο θα υποχωρούσε και τα μικροσκοπικά μοβ άνθη θα άνοιγαν και πάλι την αγκαλιά τους προς τον ήλιο. Σκέφτηκα πως για να αντέχουν αυτά τα μικρά λουλούδια σε αυτές τις συνθήκες μπορεί και ο άνθρωπος να αντέξει το οτιδήποτε. Γιατί είμαστε γεννημένοι να αντέχουμε.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μοναξιά: Καθημερινός εφιάλτης και βαρίδι για 1 στους 5 ανθρώπους
Αυτοαμφιβολία: 12 βήματα – οδηγοί που θα σας βοηθήσουν να την ξεπεράσετε
4 σημάδια συναισθηματικής κακοποίησης - Πώς μπορούμε να τα αναγνωρίσουμε (βίντεο)
Θετικές δηλώσεις και αυτοπεποίθηση: Μια ψυχολογική προσέγγιση

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση