,

Με τα πόδια της Ψυχής

Πολύτιμα, ομολογουμένως, αυτά τα δύο μακρόστενα «εργαλεία», εισιτήριο διαρκείας για τα τόσα ταξίδια που αναλογούν στον καθένα.

Άννα Ιωαννίδου Με τα πόδια της Ψυχής

Με τα πόδια της ψυχής

Της Άννας Ιωαννίδου

Advertisment

Αναρωτηθήκατε άραγε πόσα πόδια πηγαινοέρχονται καθημερινά πάνω –κάτω, σε σταθμούς τρένων, σε αεροδρόμια, σε πλατείες, σε παραλίες, σε πάρκα, σε υπερατλαντικά ταξίδια, σε ταξίδια εν πλω; Για να φτάσουν το επόμενο βαγόνι για τη δουλειά, να προλάβουν την επόμενη πτήση, να ξαποστάσουν πίνοντας έναν απογευματινό καφέ, να αράξουν απολαμβάνοντας ένα καλοκαιρινό ηλιοβασίλεμα, να γυμναστούν περπατώντας δίπλα στο πράσινο, να ταξιδέψουν σ’ άλλες πολιτείες, να μπαρκάρουν γι’ άλλους μακρινούς προορισμούς;

κοινωνία άνθρωποι

Μερικά δισεκατομμύρια ζευγάρια πόδια, σε ρυθμούς άλλοτε γοργούς κι άλλοτε βαριεστημένους, άλλοτε με στυλ και με μία σχετική έπαρση κι άλλοτε με δισταγμό και με μειωμένες δόσεις αποφασιστικότητας.

Advertisment

Πολύτιμα, ομολογουμένως, αυτά τα δύο μακρόστενα «εργαλεία», εισιτήριο διαρκείας για τα τόσα ταξίδια που αναλογούν στον καθένα.
Ταξιδιώτης όμως είναι άλλος. Ταξιδιώτης είναι αυτός, που ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης αυτών των δύο εργαλείων, καταφέρνει να «περπατά». Να προχωρεί ασταμάτητος, ανέγγιχτος, ανεπηρέαστος από τα φυσικά του προσόντα και υπάρχοντα.

https://enallaktikidrasi.com/2016/06/ta-podia-tis-psyxis/

Γνωρίσατε αλήθεια ποτέ ανθρώπους, που ενώ περπάτησαν μίλια μακριά, διέσχισαν θάλασσες, ωκεανούς, κόσμους ολόκληρους, δεν κατάφεραν να κουνηθούν ούτε βήμα από τη θέση τους; Εγώ γνώρισα. Γνωρίσατε κι άλλους, εκείνους που από θέση σωματικά στάσιμη, αλλά επί της ουσίας, θέση ισχύος, έκαναν ταξίδια υπερωκεάνια, ταξίδια αιθέρια, καταφέρνοντας να ταξιδέψουν τον κόσμο ολόκληρο; Εγώ γνώρισα.

Διαβάστε όλα τα άρθρα από την Άννα Ιωαννίδου

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο πόνος μπορεί να γίνει προορισμός, καθώς σε οδηγεί να καταλάβεις "Οι Ιθάκες τι σημαίνουν"
Η ζωή δεν είναι πρόβλημα που καλείται κάποιος να λύσει. Η ζωή είναι ένα μυστήριο που το βιώνει ο καθένας μοναχικά
Όσα δε θα σου πουν για τις Πανελλαδικές εξετάσεις
Νομίζεις ότι χρειάζεσαι ένα “bikini body” για να απολαύσεις το καλοκαίρι; Ξανασκέψου το!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση