, , , , , , ,

Οι σημαντικότερες τροφές για υγιή και λαμπερά μαλλιά

Πρόσθεσε στη διατροφή σου τις παρακάτω τροφές οι οποίες θεωρούνται οι πλέον σημαντικές για να αποκτήσεις υγιή και πλούσια μαλλιά.

Οι σημαντικότερες τροφές για υγιή και λαμπερά μαλλιά

Οι σημαντικότερες τροφές για υγιή και λαμπερά μαλλιά

Όλοι ενδιαφερόμαστε για την εμφάνιση των μαλλιών μας και ειδικά οι γυναίκες. Και ενώ υπάρχουν πλέον, αμέτρητα σκευάσματα στο εμπόριο, μπορείτε να φροντίσετε την υγεία των μαλλιών σας με φυσικό τρόπο, μέσω συγκεκριμένων τροφών.

Advertisment

Εάν ακολουθείς ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής τα μαλλιά σου θα μεγαλώσουν και θα είναι πιο ανθεκτικά, δυνατά και τα κύτταρα στο σώμα σου θα είναι πιο υγιή εσωτερικά και εξωτερικά. Πρόσθεσε στη διατροφή σου τις παρακάτω τροφές οι οποίες θεωρούνται οι πλέον σημαντικές για να αποκτήσεις υγιή και πλούσια μαλλιά.

1. Πράσινο τσάι, καρύδια και σολομός

Τα τρόφιμα αυτά είναι πλούσια σε πολυφαινόλες και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που ευνοούν την υγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου. Επίσης προσδίδουν λάμψη στα μαλλιά! Εάν παλεύετε με τη πιτυρίδα, δοκιμάστε να ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με πράσινο τσάι. Επίσης βοηθούν στην πρόληψη των μυκήτων που προκαλούν πιτυρίδα.

2. Φρούτα

Τα φρούτα που έχουν φωτεινό χρώμα, όπως τα ροδάκινα, οι φράουλες, το μάνγκο, τα πορτοκάλια, το ακτινίδιο και η ντομάτα (Ναι! Και η ντομάτα είναι φρούτο!) είναι πλούσια σε Βιταμίνη C, που είναι απαραίτητα για τη δημιουργία του κολλαγόνου το οποίο δομεί τα μαλλιά.

Advertisment

Δείτε: Γιατί αξίζει να χρησιμοποιείτε μηλόξυδο στα μαλλιά σας. Τρόποι χρήσης

3. Φασόλια, δημητριακά ολικής αλέσεως και άλλες τροφές με Βιταμίνες της ομάδας Β

Οι Βιταμίνες Β (ειδικά η Β6 και το φολικό οξύ) διασφαλίζουν τη σωστή παροχή αίματος και οξυγόνου στους θύλακες των τριχών, η οποία βοηθά την ανάπτυξη και πιθανόν μειώνει την απώλεια τριχών. Άλλες τροφές πλούσιες σε Βιταμίνες Β είναι ο αρακάς, τα καρότα, η σόγια, οι ξηροί καρποί και τα αβγά.

4. Πράσινα λαχανικά

Είναι εξαιρετικές πηγές Βιταμινών Α και C, οι οποίες ευνοούν την παραγωγή σμήγματος. Τα σμήγμα αποτελεί ένα φυσικό «conditioner» ή αλλιώς «μαλακτικό» για τα μαλλιά.

5. Αβοκάντο

Το αβοκάντο και το λάδι από αβοκάντο πιθανόν εμποδίζουν τη διϋδροτεστοστερόνη (DHT) να βρει τον στόχο της. Η ορμόνη αυτή σκοτώνει τους θύλακες της τρίχας.

Διαβάστε ακόμη: 4 φυσικοί τρόποι για να απαλλαχθείτε από τα λιπαρά μαλλιά

6. Ξηροί καρποί

Τα βραζιλιάνικα καρύδια είναι η καλύτερη πηγή σεληνίου το οποίο συμβάλλει στην υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Επίσης τα καρύδια περιέχουν άλφα λινολενικό οξύ και Ω-3 λιπαρά τα οποία περιποιούνται τα μαλλιά. Επίσης περιέχουν ψευδάργυρο όπως επίσης τα κάσιους και τα αμύγδαλα.

7. Αυγά

Χαρίζουν υγεία και δύναμη στα μαλλιά ανεξάρτητα από τον τρόπο που τα μαγειρεύεις. Είναι μία από τις καλύτερες πηγές πρωτεΐνης που μπορείς να βρεις. Επίσης περιέχουν βιοτίνη, βιταμίνες B-12 οι οποίες προσφέρουν θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην καλή ποιότητα της τρίχας.

8. Καρότα

Εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α η οποία βελτιώνει την υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Χαρίζει λάμψη στα μαλλιά, τα περιποιείται και τους δίνει δύναμη.

Τροφές που πρέπει να αποφεύγετε για να έχετε υγιή μαλλιά

Αποφύγετε το ζωικό λίπος από το κόκκινο κρέας, εάν έχετε απώλεια μαλλιών, καθώς φαίνεται ότι προκαλεί μεγαλύτερη παραγωγή της DHT και βλάβες στους θύλακες της τρίχας. Η ορμόνη DHT συρρικνώνει τους θύλακες της τρίχας στους άνδρες που έχουν γενετική προδιάθεση για απώλεια μαλλιών.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

4 «αθώες» τροφές που δεν γνωρίζατε ότι σας παχαίνουν
Οι top 16 πιο υγιεινοί σπόροι ή κόκκοι δημητριακών
Berliner Wine Trophy | Το καλύτερο κρασί στον κόσμο είναι ελληνικό και είναι από τη Σάμο!
Νηστεία: Αποφύγετε 6 παγίδες που παχαίνουν και μειώστε χοληστερόλη και τριγλυκερίδια

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση