, ,

Γιατί πρέπει να σταματήσετε να ψάχνετε την αδελφή ψυχή σας

Μπορεί η αδελφή ψυχή σας να συμμερίζεται τις ανησυχίες και να σας συμπαραστέκεται στα προβλήματά σας, δεν μπορεί όμως να σας τα λύσει.

Γιατί πρέπει να σταματήσετε να ψάχνετε την αδελφή ψυχή σας

Γιατί πρέπει να σταματήσετε να ψάχνετε την αδελφή ψυχή σας

Άρθρο της Diane McArthur

Αυτό που περιμένουμε από την αδελφή ψυχή μας είναι να είναι κάπου εκεί έξω, να μας περιμένει και να διορθώσει κάθε σπασμένο κομμάτι της κουρασμένης μας ψυχής. Αλλά δεν είναι καθόλου έτσι! Δεν είμαστε προορισμένοι να γιατρεύουμε τις ψυχές των άλλων και οι άλλοι δεν είναι προορισμένοι να γιατρεύουν τη δική μας. Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι πως η ψυχή μας δεν είναι καθόλου σπασμένη και είμαστε εμείς που το καθορίζουμε αυτό!

Όταν ψάχνουμε για το «έτερον ήμισυ», ψάχνουμε συνήθως κάποιον που να έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με τα δικά μας, να μας μοιάζει σαν να φτιάχτηκε αποκλειστικά για εμάς. Η αγάπη όμως, δεν λειτουργεί έτσι! Η αδελφή ψυχή σας δεν μπορεί ανα διορθώσει, ως δια μαγείας, ό,τι σας έχει συνέβη, πώς θα μπορούσε άλλωστε. Αυτό ισχύει, ομοίως, και για εσάς. Αναρωτηθείτε το εξής: Έχετε νιώσει ποτέ μεγαλύτερη ανάγκη να διορθώσετε κάτι σε κάποιον, πιο πολύ από το να το κάνετε στον ίδιο σας τον εαυτό;

https://enallaktikidrasi.com/2016/10/giati-prepei-stamatisete-psaxnete-adelfi-psuxi/

Μπορεί η αδελφή ψυχή σας να συμμερίζεται τις ανησυχίες και να σας συμπαραστέκεται στα προβλήματά σας, δεν μπορεί όμως να σας τα λύσει. Αυτό είναι μια, καθαρά, προσωπική υπόθεση. Αν στηρίζεστε σε κάτι τέτοιο θα δείτε πως ο δρόμος της αναζήτησης του «τέλειου» συντρόφου, είναι πολύ μοναχικός. Αντιθέτως, αυτό που πρέπει να κάνετε για να βρείτε την αδελφή ψυχή σας, είναι να αγαπήσετε τον εαυτό σας και να τον αναπτύξετε ώστε να είναι ανεξάρτητος, και το «άλλο σας μισό» θα σας χτυπήσει την πόρτα…

Όταν έρθει αυτή η στιγμή, ο άνθρωπος που θα έχετε απέναντί σας, θα σας αγαπήσει για αυτό που είστε, με τις ατέλειες και τα μειονεκτήματά σας. Θα είστε, όμως, αυθεντικοί και δυνατοί για να αντιμετωπίσετε ό,τι βρεθεί στο δρόμο σας, χωρίς να μένετε κολλημένοι στο παρελθόν.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε