, ,

Τα λέμε…

Τι να λέμε… ξέρεις πως και αν τα πείτε θα είστε δυο ξένοι πια!

Τα λέμε...

Τα λέμε…

Τα λέμε… όλοι το έχουμε πει, όλοι θα το ξαναπούμε. Άλλες φορές το εννοούμε, μα τις περισσότερες φορές είναι τυπικό, δυο λέξεις για να καλύψουν την αμηχανία.

Advertisment

Τι να λέμε… ξέρεις πως και αν τα πείτε θα είστε δυο ξένοι πια, που ο χρόνος θα σας έχει μεταμορφώσει σε δυο ανθρώπους που τίποτα δε θα θυμίζει τη σύνδεση που είχατε.

Διαβάστε επίσης από τη Τάμι Γκεκτσιάν

Advertisment


Τα λέμε… η πιο ουδέτερη έκφραση για να φεύγεις και να γεμίζεις τη σιωπή. Από τη στιγμή που ακούγεται αυτή η φράση, ξεκινάει η διαδικασία διαγραφής του σκληρού δίσκου ∙ διαγράφονται στιγμές και άνθρωποι τόσο απλά και μαγικά. Δεν το καταλαβαίνεις, δεν το νιώθεις μα αυτός ο πανούργος χρόνος κάνει τα μαγικά του και σε τραβάει, σε σκορπάει, σου αφήνει μόνο μια τόσο δα μικρή ανάμνηση σε μια γωνιά του μυαλού σου, που και αυτή ακόμη φθείρεται μέρα με τη μέρα.

Αν τύχει και τα πείτε θα λερωθεί και αυτή η ανάμνηση γιατί το τότε σας είναι δεν έχει καμία σχέση με το παρόν. Δυο αληθινά χαμόγελα θα προσποιηθούν τάχα μου πως γελάνε, μα το χαμόγελο θα είναι το τυπικό που προβάλλεις στις φωτογραφίες, τα μάτια θα ψάχνουν τρόπο να κρυφτούν. Θα κοιτάς και θα βλέπεις κάποιον ξένο, κάποιον που δεν αναγνωρίζεις.

«Γεια», «τι κάνεις;» θα ακουστούν και από τους δυο. Άχαρες λέξεις που και την απάντηση δεν την ακούς, γιατί σκέφτεσαι τι θα πεις αμέσως μετά για να μη φανερωθεί το κενό που έχει δημιουργηθεί. Αλλάζουν οι άνθρωποι, αλλάζουν οι συνήθειες, οι προτεραιότητες, οι συνθήκες, χανόμαστε και πολλές φορές χάνουμε και τους εαυτούς μας. Δεν το θέλουμε, συμβαίνει. Αφοσιωνόμαστε σε στόχους, όνειρα και φιλοδοξίες και ξεχνάμε τους πίσω, αυτούς που οι ρυθμοί μας είχαν φέρει κοντά και πάλι οι ίδιοι ρυθμοί μας απομακρύνουν. Κάθε βήμα και μια αλλαγή, κάθε αλλαγή και μια εποχή. Περασμένη εποχή λέμε, πάμε μπροστά…

Για αυτό ίσως είναι καλύτερο πριν φύγουμε να λέμε «ευχαριστώ» στον άλλον ∙ ένα «ευχαριστώ» για τις εμπειρίες, τις στιγμές, τα συναισθήματα που μας χάρισε. Ίσως είναι και ό,τι πιο αληθινό μπορούμε να πούμε, ό,τι πιο τιμητικό και για τους δύο.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Εσείς «κρατάτε σκορ»; Η καθημερινή συμπεριφορά που υπονομεύει τις σχέσεις μας
Η ειλικρίνεια χτίζει την εμπιστοσύνη και δημιουργεί αυθεντικές σχέσεις
"Διαζύγιο Ύπνου": Τι είναι και πώς μπορεί να βοηθήσει τη σχέση σας
Ψυχολόγος αποκαλύπτει 3 φράσεις που χρησιμοποιούν οι τοξικοί σύντροφοι

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση