, , ,

Νέα έρευνα δείχνει ότι η γιόγκα βοηθά τα άτομα με Γενικευμένη Αγχώδη Διαταραχή

Επιστημονική έρευνα δείχνει πως η γιόγκα μπορεί να αποτελέσει συμπληρωματική θεραπεία για άτομα με Γενικευμένη Αγχώδη Διαταραχή.

Νέα έρευνα δείχνει ότι η γιόγκα βοηθά τα άτομα με Γενικευμένη Αγχώδη Διαταραχή

Νέα έρευνα δείχνει ότι η γιόγκα βοηθά τα άτομα με
Γενικευμένη Αγχώδη Διαταραχή

Σε νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες, με επικεφαλής τη Jessica Morgan του Πανεπιστημίου της Τζόρτζια, και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό International Journal of Yoga Therapy, βρέθηκε πως η γιόγκα μπορεί να αποτελέσει τη λύση για άτομα που ταλαιπωρούνται από Γενικευμένη Αγχώδη Διαταραχή.

Τα άτομα που πάσχουν από ΓΑΔ δεν μπορούν να την αντιμετωπίσουν με την καθιερωμένη ψυχοθεραπεία, όπως αντιμετωπίζονται παρόμοιες διαταραχές. Είναι μια έντονη και επίμονη διαταραχή που χρειάζεται πιο δραστικά μέσα. Οι συνέπειες της ΓΑΔ είναι εμφανείς σχεδόν σε όλα τα φάσματα της ζωής των ανθρώπων που πάσχουν από αυτήν, επηρεάζοντας την ποιότητα του ύπνου, τις σχέσεις τους και γενικά ολόκληρη την καθημερινότητά τους.

Διαβάστε: Γιόγκα για υγιή σπονδυλική στήλη και καρδιά

Οι ειδικοί βρήκαν, λοιπόν, πως η γιόγκα μπορεί να λειτουργήσει θετικά σε αυτά τα άτομα ως ένα επιπρόσθετο είδος θεραπείας. Όσοι παρακολουθούσαν μαθήματα γιόγκα, παράλληλα με τη ψυχοθεραπεία που έκαναν, παρατήρησαν πως για ώρα μετά την άσκηση της γιόγκα, τα συμπτώματα του άγχους μειώνονταν ή στη χειρότερη περίπτωση, έμεναν στάσιμα χωρίς να επιδεινώνονται.

Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι ακόμη σε πιλοτικό στάδιο και χρειάζεται περαιτέρω επιστημονική μελέτη ώστε να καταλήξουν, οι ειδικοί, σε ασφαλή συμπεράσματα. Παρόλα αυτά, εμφανίζονται θετικοί, καθώς φαίνεται πως η γιόγκα μπορεί να αποτελέσει μια αξιόλογη συμπληρωματική θεραπεία για τα άτομα με Γενικευμένη Αγχώδη Διαταραχή, και μάλιστα φυσική.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε