,

Αλλάξτε διάθεση με νότες ευτυχίας

Μπορεί ο ρυθμός και η μελωδία να μας πάνε εκεί που μόνοι μας δεν τολμάμε.

Αλλάξτε διάθεση με νότες ευτυχίας

Αλλάξτε διάθεση με νότες ευτυχίας

Πρωί στο μετρό του Παρισιού. Κόσμος βιαστικός όπως σε κάθε μεγάλη πόλη. Βρίσκομαι μέσα στο τρένο μελετώντας τον χάρτη για την διαδρομή. Οι πόρτες ανοίγουν και μπαίνει μέσα ένας κύριος με το πανέμορφο βιολοντσέλο του. Το ακουμπάει στο πάτωμα και το βαγόνι πλημμυρίζει από μελωδία. Οι νότες του αγγίζουν την ψυχή μου. Έχει τόσο ιδιαίτερο ήχο, είναι και η συγκίνηση από ένα τέτοιο ταξίδι! Τα μάτια μου υγραίνονται και βυθίζομαι σε συναισθήματα.

Advertisment

Τη στιγμή, διακόπτει το κλάμα της κοπέλας που κάθεται δίπλα μου. Συνέρχομαι από τις σκέψεις μου και αρχίζω να ψάχνω για χαρτομάντηλο. Το παίρνει κοιτώντας με σαν να μου λέει ευχαριστώ μένοντας στην μελαγχολική της διάθεση, μη μπορώντας να κρατήσει τα δάκρυά της. Ξαναχάνομαι μέσα μου, χωρίς να γνωρίζω συνειδητά το λόγο. Η γυναίκα απέναντι έμεινε σκεπτική, ίσως να μην έχει αντιληφθεί τη δική μας ευαισθησία.

Οι πόρτες ανοίγουν και η κοπέλα δίπλα μου κατεβαίνει. Στην επόμενη στάση κατεβαίνω κι εγώ γεμάτη συγκίνηση που στην πραγματικότητα ούτε εγώ ήξερα από που προήλθε. Η μουσική με ταξίδεψε σε βαθειές μνήμες υποσυνείδητου-ασυνείδητου. Ούτε θυμάμαι ποιό τραγούδι ήταν αλλά έχω έντονη τη διαδρομή στον μυστικό και άγνωστο κόσμο της συναισθηματικής μου μνήμης. Κάτι ανάλογο προφανώς συνέβει και στην κοπέλα που ήταν μαζί μου στο μετρό.

Μπορεί ο ρυθμός και η μελωδία να μας πάνε εκεί που μόνοι μας δεν τολμάμε. Μπορούν να ανοίξουν τις πόρτες που τις κρατάμε κλειστές, ίσως γιατί δεν ξέρουμε πως να τις διαχειριστούμε. Μελωδικοί ήχοι είναι δυνατόν να μας βοηθήσουν να αγγίξουμε και να θεραπεύσουμε μικρά και μεγάλα θέματα που μας απασχολούν μέσα από ειδικές ασκήσεις και με την καθοδήγηση και βοήθεια κάποιου ειδικού.

https://enallaktikidrasi.com/2016/11/allaxte-diathesi-notes-eutuxias/

Φυσικά υπάρχουν μέθοδοι και τεχνικές που δουλεύουν ακριβώς με αυτό το αντικείμενο. Συνδυαστικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ψυχοκινητικές ασκήσεις με μουσικά ερεθίσματα που απελευθερώνουν το σώμα και δημιουργούν νέες θετικές καταγραφές στην μυϊκή μνήμη, δημιουργώντας μια αισιόδοξη διάθεση.

Προτείνω να ξεκινήσουμε με κάτι ασφαλές. Μια άσκηση που χρησιμοποιώ πάντα στην ομάδα μου. Ένα τραγούδι χαρούμενο είναι ό,τι χρειαζόμαστε για να διορθώσουμε ή να αυξήσουμε το εσωτερικό μας… χαμόγελο. Ένα τραγούδι που μπορεί να μας ξυπνήσει νότες ευτυχίας από το συρτάρι του μυαλού μας. Κι ας αφήσουμε τον ρυθμό να κινήσει το σώμα μας. Με αργές κινήσεις χωρίς πίεση, η μελωδία περνάει στο σώμα και το οδηγεί σε μικρά και μεγάλα ρυθμικά βήματα, μέχρι αυτά να γίνουν ο δικός μας χορός! Οι μυς του προσώπου θα χαλαρώσουν και σύντομα θα παρασυρθούμε στον ρυθμό της χαράς.

Είναι μια αποτοξινωτική άσκηση που με βεβαιότητα θα μας απελευθερώσει όμορφα συναισθήματα και… χτύπα τα χέρια σου αν νιώθεις ότι θέλεις να είσαι ευτυχισμένος!
Δείτε περισσότερα για την Ομάδα Προσωπικής Ανάπτυξης της Αθηνάς Μηλιαρά: «Έκφραση Σώματος & Λόγου»

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Mικρά τραύματα: Πώς οι μικρές πληγές καθορίζουν τη ζωή σας
Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε | Ένα βιβλίο για την ανακάλυψη του εαυτού και την αναμέτρηση με τη μοναξιά
Ανάμεσα σε βαμπίρ: Ποιοι σας κλέβουν την ενέργεια; Αναγνωρίστε τους και νικήστε τους
Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση