, ,

7 σημάδια που αποδεικνύουν ότι ο σύντροφός σας είναι ο καλύτερός σας φίλος

7 σημάδια που αποδεικνύουν ότι ο σύντροφός σας είναι ο καλύτερός σας φίλος Για να λειτουργήσει μια σχέση, χρειάζεται θυσία, αφοσίωση και αγάπη άνευ

7 σημάδια που αποδεικνύουν ότι ο σύντροφός σας είναι ο καλύτερός σας φίλος

7 σημάδια που αποδεικνύουν ότι ο σύντροφός σας
είναι ο καλύτερός σας φίλος

Για να λειτουργήσει μια σχέση, χρειάζεται θυσία, αφοσίωση και αγάπη άνευ όρων για το άλλο πρόσωπο. Πάνω απ’ όλα, χρειάζεται να αντιλαμβανόμαστε το/τη σύντροφό μας ως ίσο απέναντί μας. Πολλές σχέσεις αποτυγχάνουν γι’ αυτό το λόγο· στην πραγματικότητα- οι άνθρωποι τείνουν να βλέπουν μια σχέση ως τρόπο διεξόδου από τη μοναξιά, ως ένα μέσο να επουλώσουν πληγές δικές τους ή ακόμα και ως ένα μέσο οικονομικής ασφάλειας. Με άλλα λόγια, οι περισσότεροι άνθρωποι μπαίνουν σε σχέσεις για να αποκτήσουν κάτι και όχι να προσφέρουν.

Advertisment

Δεν επιλέγεις αυτόν που θα αγαπήσεις

Για να λειτουργήσει και να διαρκέσει μια σχέση, χρειάζεται πρώτα να γίνουμε φίλοι- οι καλύτεροι φίλοι για την ακρίβεια. Χρειάζεται δηλαδή να ξοδέψουμε χρόνο για να γνωριστούμε βαθιά, αλλά και απλά να απολαύσουμε τη ζωή μαζί. Αν θεωρείτε τον εραστή και σύντροφό σας ως φίλο σας επίσης, τότε έχετε περισσότερες πιθανότητες να μείνετε μαζί για πολύ καιρό ακόμα.

7 σημάδια ότι η σχέση σας είναι και μία από τις καλύτερες και σημαντικότερες φιλίες σας

1. Γελάτε και αστειεύεστε μαζί περισσότερο απ’ ότι με οποιονδήποτε άλλον

Ομολογουμένως, η ζωή δεν είναι πάντα τόσο ευχάριστη. Μπορεί να έρθουν δύσκολες στιγμές που θα μας στερήσουν τη χαρά, θα μας δοκιμάσουν και ύστερα θα μας αφήσουν αδύναμους να πρέπει να «κολλήσουμε» ξανά τα σπασμένα μας κομμάτια. Ωστόσο, ο/η σύντροφός μας μπορεί να μας παρασύρει για λίγο μακριά από αυτή τη σκληρότητα της ζωής. Γνωρίζουν πώς να σας κάνουν να γελάτε όταν νομίζετε ότι δεν έχετε όρεξη ούτε να χαμογελάσετε· ξαφνικά όμως ξεχνάτε όλα τα προβλήματα που σας ταλαιπωρούν, χάρις στη δική του/της «μαγική δύναμη».

Advertisment

2. Χαλαρώνετε εύκολα μαζί του και διασκεδάζετε

https://enallaktikidrasi.com/2017/02/simadia-apodeiknioun-syntrofos-einai-kalyteros-filos/

Ο/η σύντροφός σας μπορεί να σας κάνει να νιώσετε άνετα με τον εαυτό σας και να εκφράσετε την διασκεδαστική, τρελή πλευρά σας που δεν ξέρατε ότι είχατε μέχρι πριν. Νοιάζονται για την ψυχική σας ευεξία και θέλουν να σας βλέπουν να περνάτε καλά. Αν νιώθετε αυθεντικά χαρούμενοι και ξέγνοιαστοι μαζί του, τότε το πιο πιθανό είναι πως είναι και ο καλύτερος σας φίλος.

3. Μπορείτε να βασιστείτε ότι θα βρίσκεται δίπλα σας σε κάθε αναποδιά

Χωρίς αμφιβολία, μπορείτε να βασιστείτε στο σύντροφό σας ότι θα σας βοηθήσει να σηκωθείτε μετά από μια δυσκολία. Όταν νιώθετε πληγωμένοι και ανήμποροι να προχωρήσετε, θα σταθούν στο πλευρό σας και θα πράξουν ό,τι μπορούν, για να βοηθήσουν. Δεν σας αφήνουν όταν τον/την χρειάζεστε. Ούτε σας νιώθουν σαν βάρος επειδή νοιάζονται για εσάς τόσο βαθιά, που θα περνούσαν ωκεανούς και θα πολεμούσαν με δράκους, για να σας δουν να νιώθετε καλύτερα. Είναι αυτό που αναμφίβολα θα έκανε για εμάς ο καλύτερος μας φίλος, οπότε αν έχετε βρει έναν τέτοιο σύντροφο, είστε σίγουρα σε πολύ καλό σημείο!

4. Μπορείτε να νιώθετε άνετα, κάνοντας απολύτως τίποτα μαζί

Δεν χρειάζεται να εφευρίσκετε συνέχεια κάτι για να κάνετε και να εντυπωσιάσετε τον/την σύντροφο σας- μπορείτε απλά να κάθεστε και να μην κάνετε τίποτα και δεν χρειάζεται καν να τον κάνετε να διασκεδάσει ή να είστε απασχολημένοι. Μπορείτε απλά να είστε μαζί και να μην βασίζεστε σε τίποτα έξω από εσάς για απόλαυση. Η συντροφιά τους είναι αρκετή για εσάς και το αντίθετο.

5. Μπορεί να τσακώνεστε, αλλά αυτό δεν καταστρέφει τη σχέση σας

https://enallaktikidrasi.com/2017/02/simadia-apodeiknioun-syntrofos-einai-kalyteros-filos/

Οι καλύτεροι φίλοι καυγαδίζουν μερικές φορές, αλλά δεν αφήνουν τις διαφορές τους να τους χωρίσουν. Στη σχέση σας βρίσκονται ορισμένες στιγμές εμπόδια, αλλά δεν τα αφήνετε να γίνουν αδιέξοδα. Δουλεύετε τα προβλήματά σας αντί να τους επιτρέπετε να φθείρουν τη σχέση σας. Ο σύντροφός σας δουλεύει μαζί σας για να βρεθεί ένας συμβιβασμός, αντί να προσπαθεί απλά να κερδίσει σε έναν διαπληκτισμό, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει το εγώ του.

6. Μπορείτε να του μιλάτε για ώρες και να μην ξεμένετε ποτέ από ενδιαφέροντα πράγματα

Οι συζητήσεις με τους καλύτερους σας φίλους είναι πάντα αυθόρμητες, το ίδιο ισχύει και με τον/την σύντροφος σας. Γιατί; Απλά επειδή θεωρείτε ότι είναι ο καλύτερος σας φίλος σε όλο τον κόσμο και σχετίζεστε με αυτό τον τρόπο μαζί του/της σε κάθε επίπεδο. Μπορείτε να μένετε ξάγρυπνοι για ώρες μιλώντας και μόνο η ανάγκη για ύπνο θα λήξει τη συζήτηση. Απολαμβάνετε να ακούτε τι έχουν να σας πουν και τι σκέφτονται, επειδή είστε συνδεδεμένοι σε ένα βαθύ επίπεδο.

7. Τον προσκαλείτε, για να κάνει παρέα με τους φίλους σας

Θεωρείτε τον/την σύντροφό σας ως τον καλύτερό σας φίλο. Επομένως, άνετα κάνουν παρέα με τον υπόλοιπο κύκλο των φίλων σας. Αν και έχετε μια ερωτική σχέση μαζί του, μπορείτε παρόλα αυτά να χαλαρώσετε και φιλικά με την παρέα του και τη δική σας και να περάσετε όμορφα χωρίς ζήλια ή κτητικότητα. Θέλετε να είναι εκεί μαζί σας, επειδή είστε βέβαιοι ότι περνάτε πάντα ευχάριστα μαζί.

Αν έχετε κάποια από αυτά τα χαρακτηριστικά στη σχέση σας, τότε σίγουρα ο/η σύντροφός σας είναι ή σύντομα πρόκειται να γίνει ο καλύτερός σας φίλος!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πώς να καταλάβετε αν ο/η φίλος/η σας είναι κρυφο-drama queen!
Η ειλικρίνεια χτίζει την εμπιστοσύνη και δημιουργεί αυθεντικές σχέσεις
Η φράση που καταστρέφει τις σχέσεις, σύμφωνα με ψυχολόγο του Χάρβαρντ
4 χαρακτηριστικά σημάδια που δείχνουν ότι είσαι σε τοξική σχέση

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση