,

7 ενδυναμωτικές φράσεις όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα περιμένεις

7 ενδυναμωτικές φράσεις που μπορείς να λες στον εαυτό σου όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλεις.

7 ενδυναμωτικές φράσεις που μπορείς να λες στον εαυτό σου όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλεις

Photo: Author/Depositphotos

Μια ευτυχισμένη ζωή δεν είναι μια ζωή δίχως προβλήματα. Πραγματική ευτυχία σημαίνει να μπορείς να διαχειρίζεσαι όλα εκείνα που η ζωή σου φέρνει, ακόμη κι αν πολλές φορές σε φέρνει σε δύσκολη θέση. Αυτό που μετράει δεν είναι αυτό που σου φέρνει η ζωή. Αυτό που μετράει είναι πώς θα αντιδράσεις πάνω σε αυτά.

Advertisment

7 ενδυναμωτικές φράσεις που μπορείς να λες στον εαυτό σου όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλεις

“Τίποτε δεν είναι μόνιμο”

Κάθε βράδυ πέφτει το σκοτάδι, αλλά κάθε πρωί ο ήλιος βγαίνει και πάλι. Βλέπεις το σκοτάδι να γίνεται φως κάθε μέρα, αλλά όταν περνάς κάποιες δυσκολίες είναι δύσκολο να θυμάσαι πως τίποτε δεν είναι μόνιμο. Τα πράγματα μπορεί να μην πηγαίνουν καλά τώρα, αλλά όλα θα αλλάξουν και πάλι. Ο πόνος δε θα κρατήσει για πάντα και κάθε μέρα είναι μια νέα αρχή. Μπορείς να επιλέξεις τη νέα μέρα και να την κάνεις καλύτερη ή μπορείς να επιλέξεις να μην το κάνεις.

“Οι πληγές μου δείχνουν δύναμη, όχι αδυναμία”

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα βάσανα τούς ζημίωσαν , αλλά στην πραγματικότητα τους ζύμωσαν, τους έκαναν πιο δυνατούς . Μπορεί να έχεις μια συναισθηματική πληγή , αλλά η πληγή θα κλείσει και κάποια στιγμή δε θα φαίνεται. Έμαθες από αυτό και οι πληγές σού δείχνουν ότι μπορείς να ανταπεξέλθεις και να ξεπεράσεις οτιδήποτε, όσο δύσκολο κι αν σου φαίνεται στην αρχή.

“Μπορώ να έχω θετική στάση ακόμη κι αν οι άλλοι είναι αρνητικοί”

Καμιά φορά οι άνθρωποι μπορεί να θέλουν να σε ρίξουν, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάθεσαι να τους ακούς. Συνέχισε να χαμογελάς και επικεντρώσου στη θετική έκβαση των όσων θέλεις και επιθυμείς να πετύχεις. Να θυμάσαι πάντα πως οι αρνητικοί άνθρωποι είναι δυστυχισμένοι. Θέλουν να σε τραβήξουν κάτω στο δικό τους επίπεδο για να νιώσουν πιο δυνατοί. Μην το επιτρέψεις. Εσύ είσαι εσύ και δεν υπάρχει λόγος να έχεις αρνητική στάση απέναντι στις δυσκολίες. Αν θέλουν εκείνοι να είναι έτσι, άσε τους να είναι. Είναι δικό τους πρόβλημα.

“Μέσα από τον πόνο θα έρθει η σοφία”

Κάθε πόνος είναι ένα μάθημα. Στην αρχή είναι δύσκολο να διακρίνεις το μάθημα, αλλά καθώς προχωράς θα ανακαλύψεις πως οι δύσκολες στιγμές σου έδειξαν πολλά πράγματα για σένα. Να έχεις υπομονή στη μάχη και να θυμάσαι πάντα πως εκτός του ότι θα βγεις με τα λάφυρα της νίκης , θα βγεις και με την ασπίδα της σοφίας.

https://enallaktikidrasi.com/2017/03/endynamotikes-fraseis-otan-pragmata-den-pane-opws-perimeneis/

“Καταιγίδα είναι θα περάσει”

Και μόλις τελειώσει η καταιγίδα, δε θα θυμάσαι πως τα κατάφερες. Ίσως να μην ξέρεις αν τελικά αυτό ήταν, αν πέρασε. Όμως ένα πράγμα είναι σίγουρο: μόλις βγεις από την καταιγίδα δε θα είσαι ο ίδιος άνθρωπος που μπήκε. Αυτό είναι και το νόημα της καταιγίδας.

“Ο φόβος δεν αλλάζει τίποτε”

Αν επιλέγεις να επικεντρώνεσαι μόνο στα αρνητικά πράγματα που μπορεί να σου συμβούν, τότε δε θα καταφέρεις να δεις τα θαύματα που μπορείς να κάνεις. Οι άνθρωποι που παραπονιούνται και ανησυχούν συνεχώς, συνήθως δεν καταφέρνουν πολλά πράγματα. Είναι τόσο απασχολημένοι με την γρίνια και τα παράπονα ώστε η δημιουργικότητα αρχίζει να γίνεται μια άγνωστη έννοια. Δοκίμασε να επικεντρώνεσαι στα θετικά πράγματα που έγιναν, γίνονται και θα γίνουν και θα ανακαλύψεις να γεννιέται μέσα σου μια πρωτόγνωρη δύναμη που θα σε οδηγήσει εκεί που θέλεις.

Η καλύτερη επιλογή είναι: “Συνέχισε να περπατάς”

Η ζωή θα σε ρίξει κάτω αλλά εσύ θα σηκώνεσαι ξανά και ξανά. Καμιά φορά θα αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς, ότι είναι αδύνατον. Μπορείς και το γνωρίζεις ότι μπορείς. Όλα όσα γίνονται, έγιναν και θα γίνουν… είναι διαδικασία μετατόπισής σου από τον πόνο στη δύναμη. Συνέχισε να περπατάς. Ο κόσμος χρειάζεται ανθρώπους σαν κι εσένα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε
Τι είναι τελικά οι πεποιθήσεις και πως επηρεάζουν τη ζωή μας;
Τι αποτυπώνεται εντονότερα στην μνήμη μας; Έρευνα αποκαλύπτει τα μυστικά του νου
Η στρατηγική της εστίασης | Πώς να διαχωρίσετε τον στόχο από τα μέσα που θα σας οδηγήσουν σε αυτόν

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση