, , , , , , , , , ,

15 φυσικές θεραπείες για τις πληγές

15 φυσικές θεραπείες για τις πληγές Οι πληγές είναι ό,τι πιο κοινό και συνηθισμένο μπορεί να μας συμβεί αλλά ποιος γνώριζε ότι η απάντηση

15 φυσικές θεραπείες για τις πληγές

15 φυσικές θεραπείες για τις πληγές

Οι πληγές είναι ό,τι πιο κοινό και συνηθισμένο μπορεί να μας συμβεί αλλά ποιος γνώριζε ότι η απάντηση σε μια γρήγορη ανάρρωση βρίσκεται ακριβώς μπροστά μας στο σπίτι, στην κουζίνα ή στον κήπο; Υπάρχουν πολλές φυσικές θεραπείες για μελανιές, εγκαύματα, γδαρσίματα και κοψίματα, που μπορούν να αντιμετωπίσουν περιπτώσεις μόλυνσης.

Advertisment

15 προϊόντα που βασίζονται σε φυτά και είναι ιδανικά για πληγές

1. Μέλι το αντιβιοτικό

Το μέλι είναι ένας ενδιαφέρων τρόπος επιτάχυνσης της επούλωσης μιας πληγής. Σύμφωνα με κάποια ευρήματα μάλιστα, μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικό και από τα αντιβιοτικά! Σε έρευνες εργαστηρίου, το μέλι βρέθηκε ότι εξοντώνει την πλειονότητα των βακτηριακών κυττάρων και μπορεί να προλαμβάνει μολύνσεις. Όταν αραιώνεται με το αίμα και τους ιστούς της πληγής, παράγεται υπεροξείδιο του υδρογόνου μέσω μιας ενζυμικής αντίδρασης. Απελευθερώνεται αργά και παρέχει αντιβακτηριδιακή δράση, ενώ διατηρεί τον ιστό υγιή και αβλαβή. Απλώστε λίγο μέλι σε μια γάζα και εφαρμόστε το πάνω στην πληγή.

2. Το Σκόρδο απολυμαίνει

Η αλισίνη στο σκόρδο έχει αποδειχθεί ότι είναι αρκετά αποτελεσματική, όσο και η πενικιλίνη. Αποτελεί ένα σπουδαίο αντιβακτηριδιακό και αντιμυκητιασικό και μπορεί να βοηθήσει στην επούλωση σχεδόν κάθε πληγής. Το σκόρδο μπορεί να βλάψει το δέρμα, οπότε βεβαιωθείτε ότι δεν θα το αφήσετε πάνω στο δέρμα για περισσότερο από 20-25 λεπτά. Μπορείτε να αναμίξετε 3 σπασμένες σκελίδες σκόρδου και 1 φλιτζάνι κρασί, να τα χτυπήσετε σε μπλέντερ, να τα αφήσετε για 2-3 ώρες και ύστερα να το σουρώσετε. Εφαρμόστε στην πληγή με ένα καθαρό ύφασμα για 1-2 φορές την ημέρα.

3. Η Καλέντουλα επουλώνει τις πληγές

Αυτό το όμορφο αγριολούλουδο (συγγενικό της μαργαρίτας) θεωρείται θεραπευτικό. Αυτό το φυτό είναι και αντιφλεγμονώδες και ελαφριά αντιμικροβιακό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπικά για να βοηθήσει στην επούλωση γδαρσίματος, δερματικών μολύνσεων και εσωτερικά μολυσμένων μεμβρανών. Μπορείτε να αγοράσετε καλέντουλα σε κάποια φαρμακεία και να τα χρησιμοποιείτε εφαρμόζοντας τα στις πληγές. Για εσωτερικές μολύνσεις, βράστε ρόφημα καλέντουλας με 1 φλιτζάνι ζεστού νερού και 1 κουταλιά της σούπας καλέντουλας. Διαβάστε περισσότερα για την καλέντουλα

Advertisment

https://enallaktikidrasi.com/2017/04/fysikes-therapeies-pliges/

4. Χαμομήλι το επουλωτικό

Ένα άλλο λουλούδι με εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες! Είναι περισσότερο γνωστό για τις χαλαρωτικές του ιδιότητες και αποτελεί ένα από τα αρχαιότερα φαρμακευτικά βότανα της ανθρωπότητας! Τα ξεραμένα λουλούδια περιέχουν πολλά φλαβονοειδή και τερπενοειδή. Το χαμομήλι έχει επίσης βρεθεί σε πολλές έρευνες ότι επιταχύνει τον χρόνο επούλωσης από πληγές. Φτιάξτε μια κομπρέσα με βρασμένο χαμομήλι ή βάλτε λίγο από το ρόφημα σε μια γάζα. χαμομήλι

5. Η Ρίζα αλθαίας (νερομολόχα) απολυμαίνει και επουλώνει τις πληγές

Η αλθαία έχει φαρμακευτικές ιδιότητες και είναι εξαιρετικά θεραπευτική για τις πληγές μας. Η νερομολόχα μπορεί να απομακρύνει τοξίνες και άλλα βακτηρίδια που υπάρχουν στις πληγές, όταν χρησιμοποιείται ως έμπλαστρο και μπορεί να μειώσει τον χρόνο επούλωσης απολυμαίνοντας. Μπορεί επίσης να επουλώσει μελανιές και εγκαύματα! Δημιουργήστε ένα έμπλαστρο με αλθαία και εφαρμόστε το στην πληγή και θα δείτε να μειώνεται κατά πολύ ο χρόνος επούλωσης!

6. Πιπέρι καγιέν

Το πιπέρι καγιέν είναι σπουδαίο, γιατί βοηθά το αίμα να πήξει γρηγορότερα πάνω στην πληγή και επίσης απολυμαίνει την πληγή, εξαιτίας των αντιμυκητιασικών και αντιβακτηριδιακών ιδιοτήτων του. Το πιπέρι καγιέν θα σταματήσει την ροή του αίματος σε μόλις 10-12 δευτερόλεπτα και αν η πληγή είναι σοβαρή, μπορείτε να καταναλώσετε ένα ποτήρι νερό με 1 κουταλιά της σούπας πιπέρι καγιέν που μπορεί να σας βοηθήσει συμπληρωματικά.

7. Πατάτα

Μπορούν οι πατάτες να επουλώσουν πληγές; Κι όμως ναι… Οι πατάτες έχουν εκείνη την ιδιότητα να απομακρύνουν τον κίνδυνο μολύνσεων από κάθε τύπο πληγής ή σπυριού. Φτιάξτε έναν έμπλαστρο από ωμή πατάτα και αφήστε το όλη τη μέρα, αλλάζοντας το κάθε περίπου 4 ώρες. Με αυτή τη διαδικασία θα βεβαιωθείτε ότι η φλεγμονή θα μειωθεί και ότι δεν θα υπάρξει περίπτωση μόλυνσης!

https://enallaktikidrasi.com/2017/04/fysikes-therapeies-pliges/

8. Λεβάντα

Τα εκπληκτικά οφέλη της λεβάντας ανακαλύφθηκαν τυχαία από έναν Γάλλο επιστήμονα, τον René Gattefossé, ο οποίος έπαθε κάποια σοβαρά εγκαύματα σε ένα εργαστηριακό ατύχημα και βύθισε το χέρι του σε λεκάνη με λεβάντα. Συνειδητοποίησε ότι αυτό το έλαιο βοηθούσε στην αναγέννηση του τραυματισμένου ιστού, χωρίς να αφήνει σημάδια! Χρησιμοποιήστε αιθέριο έλαιο λεβάντας για να βοηθήσετε στη διαδικασία φυσικής επούλωσης. Εφαρμόστε τοπικά 2-5 φορές την ημέρα από 2-4 σταγόνες στην τραυματισμένη περιοχή. Αραιώστε βέβαια πρώτα, όπως απαιτείται!

9. Αλόη Βέρα

Όλοι γνωρίζουμε ότι η αλόη βέρα βοηθά στην επούλωση εγκαυμάτων, αλλά ο χυμός της μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να αντιμετωπίσουμε κοψίματα και άλλες εκδορές. Κόβοντας απλά ένα κοτσάνι του φυτού και εφαρμόζοντας τον χυμό του ανά λίγες ώρες σίγουρα θα βοηθήσει σημαντικά στη μείωση του χρόνου επούλωσης. Διαβάστε περισσότερα για την αλόη βέρα

10. Υδραστίδα

Το φυτό αυτό είναι γνωστό για τις αντισηπτικές και αιμοστατικές του ιδιότητες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πληγές, μολύνσεις, πληγές, δαγκώματα και τσιμπήματα και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί εσωτερικά για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση μολύνσεων του ρινικού κόλπου, σε φλεγμονή του στομάχου και της γαστρεντερικής οδού. Τα βασικά συστατικά της υδραστίδας είναι αλκαλοειδή, τα οποία ονομάζονται βερβερίνη και καναδίνη και βοηθούν στην εξόντωση πολλών τύπων βακτηρίων και ιών. Χρησιμοποιήστε την σε κρέμα/αλοιφή και δείτε τον χρόνο της επούλωσης να μειώνεται κατά πολύ!

11. Τεϊόδεντρο

Το αιθέριο έλαιο του τεϊόδεντρου συνιστά έναν από τους καλύτερους τρόπους αντιμετώπισης μιας πληγής γιατί βοηθά στην πρόληψη από μολύνσεις. Αποτελεί ένα σπουδαίο αντισηπτικό, αντιβακτηριδιακό και αντιμυκητιασικό. Είναι τόσο αποτελεσματικό που μπορεί να επιτεθεί και να καταστρέψει στελέχη μολύνσεων όπως το MRSA. Οι Αβοριγίνες της Αυστραλίας το χρησιμοποιούσαν για να θεραπεύσουν τις δερματικές μολύνσεις και τα εγκαύματα, σπάζοντας φύλλα τεϊόδεντρου και κρατώντας τα σταθερά με λάσπη. Ευτυχώς εμείς μπορούμε απλά να εφαρμόσουμε το έλαιο 3-5 φορές την ημέρα για να δούμε γρήγορα αποτελέσματα.

15 φυσικές θεραπείες για τις πληγές

12. Έλαιο καρύδας

Το έλαιο καρύδας, ανάμεσα στα άπειρα άλλα πράγματα που μπορεί να κάνει, μπορεί να επουλώσει αποτελεσματικά και πληγές! Έχει εκπληκτικές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και μπορεί ακόμα και να εμποδίσει από το να μείνουν σημάδια! Χρησιμοποιήστε λίγο έλαιο στην πληγή σας για να επιταχύνετε την ανάρρωση- εφαρμόστε με λίγη γάζα και ανανεώστε 2-3 φορές την ημέρα. Διαβάστε: 80 χρήσεις για το έλαιο καρύδας

13. Αμαμηλίδα

Είναι ένα καταπληκτικό βότανο το οποίο περιέχει φλαβονοειδή, αμμηλιτανίνη και ίχνη σαπωνίνης και όλα αυτά δίνουν στο φυτό τον καταπραϋντικό, αντιφλεγμονώδη χαρακτήρα του. Μουσκέψτε λίγο ύφασμα σε αμαμηλίδα και εφαρμόστε το σε πληγές, γδαρσίματα και μελανιές και θα δείτε ότι το πρήξιμο θα μειωθεί σημαντικά, όπως και ο χρόνος επούλωσης. Η αμαμηλίδα μπορεί επίσης να ελέγξει την αιμορραγία.

14. Άρκευθος

Ή αλλιώς κεδρόμηλα, που χρησιμοποιούνταν για να δώσουν γεύση στο τζιν πίσω στον 17ο αιώνα, ήταν επίσης χρήσιμα στη θεραπεία των τραυματισμένων αρθρώσεων και πληγών. Αυτοί οι καρποί είναι πολύ πλούσιοι σε βιταμίνες Β και C και μπορούν να μειώσουν κατά πολύ τον χρόνο ανάρρωσης από γδαρσίματα και άλλες πληγές. Περιέχουν επίσης αντιβακτηριδιακές και αντισηπτικές ιδιότητες και έτσι κάνουν καλό και σε διάφορες άλλες δερματικές παθήσεις, όπως η ψωρίαση και το έκζεμα.

15. Σύμφυτο

Το σύμφυτο περιέχει μια ουσία που αποκαλείται αλλαντοϊνη, η οποία βοηθά στην αναγέννηση και ανάπτυξη των κυττάρων και έτσι βελτιώνει πραγματικά τον χρόνο επούλωσης των σπασμένων οστών, των πληγών και βοηθά ακόμα και στην αντιμετώπιση των εγκαυμάτων με μικρή πιθανότητα ουλών. Η αλλαντοϊνη βρίσκεται επίσης στον πλακούντα των εγκύων, καθώς βοηθά στην ανάπτυξη του μωρού.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πέψη: Απλές πρωινές συνήθειες για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας
Πότε πρέπει να αποφεύγετε τη βιταμίνη C ή να περιορίζετε την υπερβολική κατανάλωσή της;
Συνταγή: Σπιτικό ρόφημα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα του επίμονου βήχα
Βιταμίνη D: Πώς θα γεμίσετε τις αποθήκες του οργανισμού σας με φυσικό τρόπο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση