, , ,

Η άσκηση των τριάντα δευτερολέπτων για να ξεκαθαρίσετε τους στόχους σας

Θα παρουσιάσω μια άσκηση, με την οποία παιδεύω τους πελάτες μου στην αρχή των σεμιναρίων. Τους δίνω μια κόλλα χαρτί και έπειτα λέω: “Έχετε

Η άσκηση των τριάντα δευτερολέπτων

Θα παρουσιάσω μια άσκηση, με την οποία παιδεύω τους πελάτες μου στην αρχή των σεμιναρίων. Τους δίνω μια κόλλα χαρτί και έπειτα λέω: “Έχετε τριάντα δευτερόλεπτα να γράψετε τους τρεις σημαντικότερους στόχους της ζωής σας αυτή την περίοδο”.

Ανακάλυψα λοιπόν πως, όταν οι άνθρωποι διαθέτουν μόνο τριάντα δευτερόλεπτα να αναφέρουν τους τρεις σημαντικότερους στόχους τους, οι απαντήσεις τους είναι το ίδιο ακριβείς, όπως εάν είχαν τριάντα λεπτά ή τρεις ώρες. Το υποσυνείδητό τους εργάζεται πυρετωδώς και οι τρεις σοβαρότεροι στόχοι αναδύονται στις σκέψεις και στο χαρτί, εκπλήσσοντας όσους συμμετέχουν σε αυτή την άσκηση.

Advertisment

Στο ογδόντα τοις εκατό των περιπτώσεων, οι άνθρωποι έχουν τρεις κοινούς στόχους: πρώτον, ένα οικονομικό ή εργασιακό στόχο, δεύτερον, έναν οικογενειακό ή προσωπικό και, τρίτον, έναν στόχο που σχετίζεται με την υγεία. Και αυτό είναι το φυσιολογικό: τούτοι είναι οι τρεις σημαντικότεροι τομείς της ζωής. Εάν βαθμολογήσετε τον εαυτό σας από το ένα μέχρι το δέκα σε αυτούς τους κλάδους, μπορείτε αμέσως να αξιολογήσετε πού τα πάτε καλά στη ζωή και πού όχι και τόσο.

Προσπαθήστε και θα το διαπιστώσετε. Δώστε αυτή την άσκηση στο σύντροφό σας ή στο παιδί σας. Τα αποτελέσματα θα είναι άκρως αποκαλυπτικά. Αργότερα, στη διάρκεια των σεμιναρίων, συνεχίζουμε τη συγκεκριμένη άσκηση, θέτοντας τις παρακάτω ερωτήσεις:

1. Ποιοι είναι οι τρεις σημαντικότεροι εργασιακοί στόχοι σας αυτή τη στιγμή;

Advertisment

2. Ποιοι είναι οι τρεις σημαντικότεροι οικογενειακοί στόχοι σας αυτή τη στιγμή;

3. Ποιοι είναι οι τρεις σημαντικότεροι οικονομικοί στόχοι σας αυτή τη στιγμή;

4. Ποιοι είναι οι τρεις σημαντικότεροι στόχοι για την υγεία σας αυτή τη στιγμή;

5. Ποι είναι οι τρεις σημαντικότεροι προσωπικοί και επαγγελματικοί στόχοι σας αυτή τη στιγμή;

6. Ποιοι είναι οι τρεις σημαντικότεροι κοινωνικοί στόχοι σας αυτή τη στιγμή;

7. Ποια είναι τα τρία σημαντικότερα προβλήματα ή ανησυχίες σας αυτή τη στιγμή;

Όταν δίνετε στον εαυτό σας τριάντα δευτερόλεπτα να αναρωτηθεί, συχνά θα μείνετε έκπληκτοι με τις απαντήσεις. Όποιες κι αν είναι, συνήθως θα απεικονίζουν ένα ακριβές στιγμιότυπο της πραγματικής σας κατάστασης τη συγκεκριμένη στιγμή. Αυτές οι απαντήσεις θα σας καταδείξουν τι είναι σημαντικότερο για εσάς.

Ενώ θέτετε στόχους και προτεραιότητες, οργανώνεστε, συγκεντρώνεστε σε μία εργασία τη φορά, πειθαρχείτε για να ολοκληρώσετε τις σημαντικότερες υποχρεώσεις σας, δεν πρέπει να ξεχνάτε πως ο πρωταρχικός σκοπός σας είναι να ζήσετε μια μακρά, ευτυχισμένη και υγιή ζωή.

“Φάε τον βάτραχό σου” Brian Tracy εκδόσεις Διόπτρα

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η θεραπεία της παρουσίας: Όταν είμαστε παρόντες, βοηθάμε τους άλλους να ανοίξουν την πόρτα σε έναν κόσμο ευκαιριών
Πώς το παιδικό τραύμα επηρεάζει την υγεία μας σε όλη τη διάρκεια της ζωής (βίντεο)
4 σημάδια συναισθηματικής κακοποίησης | Η σχέση τους με την κατάθλιψη και το άγχος
Flip it: Με την ανατρεπτική σκέψη τα προβλήματα γίνονται ευκαιρίες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση