, , , ,

Dr. Wayne Dyer: Όταν αποστασιοποιείσαι, έρχεσαι σε επαφή με την αγάπη μέσα σου

Μια από τις σπουδαίες ασκήσεις διαλογισμού που έμαθα εδώ και πολλά χρόνια, είναι η εξής: φαντάσου πως βγαίνεις από το σώμα σου, πλέεις μέσα

Dr. Wayne Dyer: Όταν αποστασιοποιείσαι, έρχεσαι σε επαφή με την αγάπη μέσα σου

Μια από τις σπουδαίες ασκήσεις διαλογισμού που έμαθα εδώ και πολλά χρόνια, είναι η εξής: φαντάσου πως βγαίνεις από το σώμα σου, πλέεις μέσα στο διάστημα και φτάνεις τόσο μακριά, που μπορείς να βλέπεις ολόκληρο τον πλανήτη. Αν το κάνεις, προσπάθησε να φανταστείς πώς είναι η Γη χωρίς εσένα. Ύστερα, άρχισε να παρατηρείς τον πλανήτη χωρίς να κάνεις καμία κρίση, χωρίς να χαρακτηρίζεις τίποτα ως καλό ή κακό, σωστό ή λάθος.

Απλά, άφησε τον εαυτό σου να παρατηρεί και να στέλνει αγάπη χωρίς όρους. Είναι πολύ πιθανό να σου φανεί πιο εύκολο να στείλεις αγάπη όταν δεν είσαι εκεί να παρεμβαίνεις, πράγμα που σημαίνει ότι, όταν το εγώ σου βγαίνει από τη μέση, μπορείς να αγαπήσεις χωρίς όρους. Αυτή η τεχνική θα σε βοηθήσει να εκπέμπεις αγάπη.

Advertisment

Όταν είσαι μια ύπαρξη γεμάτη από αγάπη, δεν ασχολείσαι με τις έγνοιες του εγώ. Όταν λειτουργείς από αυτή τη θέση, τότε μπορείς να αποστασιοποιείσαι από τα πράγματα μέσα σε μια κατάσταση καλοσύνης, πράγμα που σε κάνει ένα παρατηρητή που συμπονά όλους και όλα εκείνα με τα οποία έρχεται σε επαφή. Είναι πραγματική μαγεία να μπορείς να επεκτείνεις αυτού του είδους τη συνειδητότητα πέρα από το φυσικό σου σώμα. Αυτή είναι η λύση του μεγάλου μυστηρίου, για το πώς θα συνδεθείς και θα γνωρίσεις το Θεό. Όχι να μάθεις για το Θεό, αλλά να γνωρίσεις το Θεό.

Μπορείς να γίνεις ένας αποστασιοποιημένος παρατηρητής μέσα στη σιωπή των συλλογισμών ή του διαλογισμού. Ξεκίνησε αφιερώνοντας κάποιο χρόνο για να μείνεις μόνος και σιωπηλός και να συνδεθείς μ’ εκείνο το μέρος του εσώτερου εαυτού σου, στο οποίο κατοικεί η αγάπη. Μέσα στη απόλυτη σιωπή θα γνωρίσεις πραγματικά τη θεϊκή ενέργεια της αγάπης χωρίς όρους.

Οι περισσότεροι άνθρωποι της Δύσης δυσκολεύονται πολύ να μείνουν για πολλή ώρα μέσα στη σιωπή. Γεμίζουν τη σιωπή με μουσική, συζήτηση, ραδιόφωνο και τηλεόραση ή οτιδήποτε άλλο μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να την αποφύγουν. Ο πολιτισμός μας είναι γεμάτος από θόρυβο.

Advertisment

Κάθε φορά που προσπαθώ να διαλογιστώ και απλά να βυθιστώ στη σιωπή, βρίσκομαι αντιμέτωπος με ηλεκτρικές σκούπες, μηχανές που κουρεύουν το γκαζόν, ηλεκτρικά πριόνια κάθε είδους, μπουλντόζες κι όλα τα μηχανήματα που κινούν και μεταφέρουν χώμα ή άμμο. Όλες αυτές οι μηχανές μολύνουν τον κόσμο με θόρυβο. Χρειάζεται μεγάλη εξάσκηση για να μάθεις να ξεπερνάς αυτή την κατάσταση με το να βυθίζεσαι μέσα σου και να κλείνεις απ’ έξω όλη αυτήν τη φασαρία. Ακόμη και τότε, ο θόρυβος πάλι βρίσκει τον τρόπο να γλιστράει και να μπαίνει μέσα στη ησυχία σου, εκτός κι αν πας μακριά μέσα στη φύση για να τον αποφύγεις.

Η απασχόλησή μας με το θόρυβο ικανοποιεί την ανάγκη του εγώ να ξεφεύγει από τη γαλήνη και τη χωρίς όρους αγάπη της θεϊκής ευφυίας, δηλαδή του Θεού. Αλλά εσύ μπορείς να γίνεις ένας αποστασιοποιημένος παρατηρητής, αν απλά επιλέξεις να απομακρύνεις το εγώ σου από το προσκήνιο και να επιτρέψεις στον ανώτερο εαυτό σου να πάρει τα ηνία. Είναι καλύτερα να είσαι ένας παρατηρητής που δίνει αγάπη χωρίς όρους, παρά να συμμετέχεις στη ζωή με το εγώ σου να κυριαρχεί.

Απαλλάξου από την τάση σου να κρίνεις, να ηθικολογείς και να τα παίρνεις όλα προσωπικά. Γίνε απλά ο παρατηρητής. Τότε μπορείς να ευθυγραμμιστείς με το Θεό και να επιτρέψεις στα πάντα να κουρνιάζουν στην αγάπη και στην ευλογία του, αντί να ευθυγραμμίζεσαι με το εγώ που επιμένει με μανία πως εκείνο ξέρει έναν άλλο, καλύτερο τρόπο.

Το να εκφράζεις τη θεϊκή σου υπόσταση σημαίνει να εκφράζεις την αγάπη που υπάρχει μέσα σου. Είναι κάτι πολύ περισσότερο από το να την προσεγγίζεις απλά. Χρειάζεται να είσαι μέσα της, ενωμένος με τη συμπαντική ύπαρξη του Θεού.

“Δημιούργησε το πεπρωμένο σου” Dr Wayne Dyer εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ύπνωση και υπνοθεραπεία | Που χρησιμεύει η κάθε τεχνική και ποιες οι διαφορές τους
Γιόγκα: 3 απλές ασκήσεις που βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών
Διαλογισμός: «Έξυπνοι» τρόποι για να αυξήσουμε τη συγκέντρωσή μας κατά τη διάρκειά του

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση