, , , ,

Γάλα αμυγδάλου: Εύκολο, γρήγορο και υγιεινό (Συνταγή)

Αυτός ο μικρός καρπός είναι εύγευστος, περιέχει τα καλύτερα θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη Ε, αντιοξειδωτικά (πολυφαινόλες), μονοακόρεστα λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο,

Γάλα αμυγδάλου: Εύκολο, γρήγορο και υγιεινό (Συνταγή)

Αυτός ο μικρός καρπός είναι εύγευστος, περιέχει τα καλύτερα θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη Ε, αντιοξειδωτικά (πολυφαινόλες), μονοακόρεστα λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, όλα στις ιδανικές… αναλογίες!

Εκτός από μια χούφτα αμύγδαλα που μπορεί να έχετε μαζί σας για ένα σούπερ σνακ που θα σας κάνει να νιώσετε γεμάτοι και δυνατοί, μπορείτε να φτιάξετε και γάλα αμυγδάλου, το οποίο είναι πολύ θρεπτικό και πίνεται πολύ ευχάριστα και το πρωί και το βράδυ.

Advertisment

Θα χρειαστούμε

1 φλιτζάνι αμύγδαλα ωμά, ανάλατα και βιολογικά

4 φλιτζάνια νερό

1 μπλέντερ

Advertisment

1 σουτωτήρι

1 τουλπάνι

Παρασκευή

1. Βάζουμε τ’ αμύγδαλα αποβραδίς, μέσα σε δύο φλιτζάνια νερό να μουλιάσουν. Αυτό θα βοηθήσει τ’ αμύγδαλα ν’ απελευθερώσουν και άλλα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται στη φλούδα, όπως ένζυμα που βοηθούν στην καλύτερη πέψη όλων των θρεπτικών συστατικών του αμυγδάλου.

https://enallaktikidrasi.com/2018/02/gala-amygdalou-efkolo-grigoro-kai-ygieino/ https://enallaktikidrasi.com/2018/02/gala-amygdalou-efkolo-grigoro-kai-ygieino/ https://enallaktikidrasi.com/2018/02/gala-amygdalou-efkolo-grigoro-kai-ygieino/

2. Το πρωί τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τα άλλα δύο φλιτζάνια νερό και κλείνουμε. Χτυπάμε καλά, στην υψηλή ταχύτητα του μπλέντερ για δύο λεπτά περίπου.

https://enallaktikidrasi.com/2018/02/gala-amygdalou-efkolo-grigoro-kai-ygieino/ https://enallaktikidrasi.com/2018/02/gala-amygdalou-efkolo-grigoro-kai-ygieino/

3. Τοποθετούμε το τουλπάνι στο σουρωτήρι, πάνω σε μία κούπα, και χύνουμε μέσα τον πολτό του αμυγδάλου. Το γάλα περνάει στην κούπα. Στο τουλπάνι θα μείνει ο πολτός.

https://enallaktikidrasi.com/2018/02/gala-amygdalou-efkolo-grigoro-kai-ygieino/

4. Στύβουμε καλά το τουλπάνι ώστε όλο το γάλα να κατέβει στην κούπα.

https://enallaktikidrasi.com/2018/02/gala-amygdalou-efkolo-grigoro-kai-ygieino/ https://enallaktikidrasi.com/2018/02/gala-amygdalou-efkolo-grigoro-kai-ygieino/

5. Ο πολτός μπορεί να καταψυχθεί, αν θέλετε, και να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα εδέσματα, γλυκά, φαγητά κλπ. Δε του λείπουν τα θρεπτικά συστατικά.

Το γάλα αμυγδάλου είναι έτοιμο. Αν δεν το πιείτε όλο αμέσως, μπορείτε να το διατηρήσετε στο ψυγείο για δύο μέρες.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

4 φαγητά που δεν είχατε σκεφτεί ότι μπορείτε να προσθέσετε ρίγανη για extra γεύση
Pancakes: 15 συνταγές για πρωινό, δεκατιανό και απογευματινό
Συνταγές | 10 γεύματα που μπορείτε να προσθέσετε δεντρολίβανο για περισσότερη γεύση και οφέλη για την υγεία
3 απλά κόλπα για να φτιάξετε το τέλειο αυγολέμονο (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση