,

Το πιο σημαντικό εργαλείο για τη λήψη αποφάσεων… δεν είναι το μυαλό σας!

Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε με αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε. Καμιά φορά στην προσπάθεια μας να ευκολυνθούμε, ζητούμε και τη γνώμη άλλων. Έλα όμως που οι

Το πιο σημαντικό εργαλείο για τη λήψη αποφάσεων... δεν είναι το μυαλό σας!

Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε με αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε. Καμιά φορά στην προσπάθεια μας να ευκολυνθούμε, ζητούμε και τη γνώμη άλλων. Έλα όμως που οι γνώμες είναι σαν τους ομφαλούς; Όλοι έχουμε από έναν, άρα;

Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία που χρησιμοποιώ σε όλα τα μέρη της ζωής μου και συστήνω και στους πελάτες μου, στο να παρθεί η απόφαση που είναι η καλύτερη για το άτομο και για όσους μπορεί να επηρεάζονται από αυτήν την απόφαση. Αυτό το εργαλείο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο να πάρετε απόφαση για οτιδήποτε.

Advertisment

Είτε είναι κάτι που θέλετε να αγοράσετε, η δουλειά σας, ακόμη και στο να πάρετε αποφάσεις όσον αφορά πιθανόν πελάτες. Πράγμα που κάνω εγώ προσωπικά, να ρωτώ τον εαυτό μου «Πώς νιώθω όταν μιλώ με το συγκεκριμένο άτομο; Ταιριάζει;» Ένα εργαλείο που αξίζει να χρησιμοποιείτε συνεχώς επειδή το
ΣΩΜΑ ΔΕΝ ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΠΟΤΕ. ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΑΦΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΥΞΙΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΣΑΣ.

Το σώμα σας, σας μιλά μέσω των σωματικών αισθήσεων. Αυτή είναι η γλώσσα του σώματος. Σήμερα, θα μάθετε πώς να ξεχωρίζετε τις αντιδράσεις του σώματός σας, ανάλογα με το τι σκέφτεστε. Η εξής άσκηση θα σας βοηθήσει: Καθίστε κάπου αναπαυτικά χωρίς να είναι σταυρωμένα τα πόδια σας. Πάρτε δυο βαθιές αναπνοές, κλείστε τα μάτια σας και χαλαρώστε. Τώρα είστε έτοιμοι. Θα κάνουμε λίγο οραματισμό, για να πάρετε μια αίσθηση του πώς δουλεύει.

Το πρώτο που θα κάνουμε είναι να κοιτάξετε πίσω στις αναμνήσεις σας και να βρείτε μια οδυνηρή ανάμνηση. Μπορεί να είναι ένας θάνατος στην οικογένεια, ένας χωρισμός, το χάσιμο δουλειάς. Θυμηθείτε με όση ακρίβεια γίνεται τα συναισθήματά σας στην συγκεκριμένη περίπτωση – τους ήχους, τις μυρωδιές. Θα παρατηρήσετε ότι κάποια από τα τότε συναισθήματα επανέρχονται, όπως το σφίξιμο στο στομάχι, ο κόμπος στον λαιμό ή η ένταση στο μέτωπο.

Advertisment

Κατονομάστε το συναίσθημα. Παρατηρήστε σε ποια σημεία του σώματός σας τα νιώθετε. Τώρα, στην καθημερινότητά σας, όταν είστε αγχωμένοι, παρατηρείτε να νιώθετε την ένταση στα ίδια σημεία; Ο λόγος που θέλω να τα μάθετε και να τα κατονομάζετε είναι επειδή αυτά είναι το μόνο σημάδι που χρειάζεστε. Το σώμα σας, σας μιλά. Τώρα μπορείτε να ανοίξετε τα μάτια σας. Πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές. Ξεφορτωθείτε το αυτό. Ας πάρουμε κάτι άλλο.

Κλείστε τα μάτια ξανά και χαλαρώστε. Οραματιστείτε μια από τις καλύτερες αναμνήσεις σας. Μια χρονική στιγμή που νιώσατε απέραντη ευτυχία. Αφουγκραστείτε το σώμα σας, τα συναισθήματα. Θυμηθείτε και εδώ με όση ακρίβεια γίνεται, όσο πιο πολλές λεπτομέρειες. Συναισθήματα, ήχους, μυρωδιές. Νιώθετε την διαφορετική ενέργεια; Νιώθετε πιο ανάλαφροι; Πιο ενεργητικοί; Παρατηρήστε αυτά τα συναισθήματα, πού βρίσκονται. Έχετε παρατηρήσει στην καθημερινότητά σας να τα νιώθετε σε στιγμές χαράς στα ίδια σημεία;

Έχετε προσέξει πως το σώμα σας επικοινωνεί μαζί σας μέσω αυτών των σωματικών αισθήσεων; Αυτό που κοιτάζουμε εδώ είναι πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σώμα σας σε στιγμές αποφάσεων και το πραγματικό πλεονέκτημα αυτής της άσκησης, είναι ότι ήδη έχετε μάθει μέσω της προσωπικής σας εμπειρίας ό,τι χρειάζεται να ξέρετε.

Τώρα απομένει να ξεκινήσετε και να βάλετε σε εφαρμογή αυτό το οποίο ήδη βρίσκεται στα χέρια σας – Η δική σας ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΠΥΞΙΔΑ. Σας εύχομαι κάθε επιτυχία και όπως πάντα είμαι στην διάθεσή σας και ανυπομονώ να μοιραστείτε μαζί μου τις δικές σας εμπειρίες, προκλήσεις και ερωτήματα.

Μέχρι τότε,
Σας στέλνω Αγάπη και Φως.

Στεφανία Χριστοδούλου – Life and Transformational Coach

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

6 φράσεις που ενισχύουν την αυτοεκτίμηση του παιδιού σας
Πώς μπορείτε να ωθήσετε το έφηβο παιδί σας στην προσωπική ανάπτυξη;
Πώς να επηρεάζεις τους ανθρώπους
Φροντίδα σημαίνει να περιποιούμαστε τον εαυτό μας... να τον κανακεύουμε και να του κάνουμε τα χατίρια

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση