, , ,

6 τρόποι να προσελκύσετε τη σχέση των ονείρων σας

Δεχόμαστε την αγάπη που πιστεύουμε ότι αξίζουμε. Αυτή η φράση μπορεί να μας αποκαλύψει πολλά πράγματα για τις σχέσεις και την πολυπλοκότητά τους. Ένα

6 τρόποι να προσελκύσετε τη σχέση των ονείρων σας

Δεχόμαστε την αγάπη που πιστεύουμε ότι αξίζουμε. Αυτή η φράση μπορεί να μας αποκαλύψει πολλά πράγματα για τις σχέσεις και την πολυπλοκότητά τους. Ένα από αυτά όμως είναι ότι έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε εμείς τους ανθρώπους που θα βρεθούν στο δρόμο μας και το αν θα δημιουργήσουμε τη σχέση που πάντα ονειρευόμασταν. Πώς μπορούμε να το καταφέρουμε, όμως, αυτό;

6 τρόποι να προσελκύσουμε τη σχέση των ονείρων μας

1. Πιστέψτε ότι το αξίζετε

Πρώτα απ’ όλα, το αρχικό βήμα για να αλλάξετε την παρούσα σχέση σας ή για να προσελκύσετε μια νέα είναι να πιστέψετε πραγματικά σε αυτό που πασχίζετε να καταφέρετε. Χρειάζεται να πιστέψετε ότι αξίζετε όλα όσα περιλαμβάνει η σχέση των ονείρων σας. Αν λαχταράτε τη γαλήνη, χρειάζεται να πιστέψετε ότι την αξίζετε. Αν θέλετε να είναι μια παθιασμένη σχέση, πρέπει να πιστέψετε ότι αξίζετε έναν τέτοιο πάθος. Για να δεχτείτε πραγματικά τις βαθύτερες επιθυμίες σας, χρειάζεται να πιστέψετε ότι υπάρχει εξ΄ αρχής η δυνατότητα να τις εκπληρώσετε.

Advertisment

2. Γίνετε αυτό που θέλετε

Ορισμένες φορές, παρατηρούμε ανθρώπους να θέλουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά από τον/τη σύντροφό τους, που όμως δεν έχουν καν οι ίδιοι. Αν επιθυμείτε έναν πιστό σύντροφο, χρειάζεται να είστε κι εσείς πιστοί. Αν αναζητάτε έναν υγιή άνθρωπο, πρέπει μάλλον πρώτα να κοιτάξετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη και ύστερα να γίνετε εσείς πρώτα υγιείς. Αν θέλετε έναν παθιασμένο άνθρωπο, χρειάζεται πρώτα εσείς να βρείτε ποια είναι τα δικά σας πάθη. Αν θέλετε καλοσύνη, εξασκήστε την πρώτα εσείς.

3. Επικοινωνήστε τις ανάγκες σας

Σε μια μακροχρόνια, επιτυχημένη σχέση, χρειάζεται να είμαστε ακριβείς όσον αφορά στις ανάγκες μας. Δεν αρκεί να περιμένουμε οι άλλοι να το καταλάβουν. Οι ανάγκες δεν είναι αυτονόητες, γιατί για τον καθένα είναι διαφορετικές και αλλάζουν. Τις περισσότερες φορές, για να πάρουμε αυτό που θέλουμε, χρειάζεται να το ζητήσουμε ξεκάθαρα, να δείξουμε τις προθέσεις μας. Η επικοινωνία λοιπόν είναι εδώ το κλειδί.

4. Εκφράστε το

Οι σκέψεις γίνονται οι πράξεις μας. Αν πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε να διορθώσουμε ή να βελτιώσουμε τη σχέση μας, μάλλον έχουμε δίκιο. Αν πιστέψουμε ότι θα έχουμε μια καλή μέρα σήμερα, το πιθανότερο είναι ότι θα έχουμε. Η πραγματικότητά μας ανταποκρίνεται συνεχώς στις πεποιθήσεις και στην αντίληψή μας. Αν ζούμε σε έναν χώρο μέσα στον οποίο πιστεύουμε ότι θα έλξουμε και θα δημιουργήσουμε μια όμορφη σχέση, δίνουμε αυτόματα την ευκαιρία σε αυτή.

Advertisment

5. Μη συμβιβάζεστε

Όταν συμβιβαζόμαστε με πράγματα που δεν είναι 100% αυτό που θέλουμε, επειδή απλά φοβόμαστε ότι δεν υπάρχει, παίρνουμε ένα μονοπάτι που σίγουρα δεν περιλαμβάνει τη σχέση των ονείρων μας. Φυσικά και χρειάζεται μια ισορροπία ευγνωμοσύνης, αποδοχής και ευελιξίας, αλλά δεν υπάρχει λόγος να συμβιβαστούμε με κάτι λιγότερο από αυτό που ξέρουμε ότι θα μας κάνει ευτυχισμένους.

6. Μάθετε ακριβώς τι είναι αυτό που θέλετε

Για να καταφέρετε να φέρετε αυτό που θέλετε στην πραγματικότητα, χρειάζεται να γνωρίζετε ακριβώς τι είναι αυτό που αναζητάτε, αλλιώς θα κατευθύνεστε προς καταστάσεις που βαθιά μέσα σας δεν σας ικανοποιούν. Χρειάζεται να γνωρίζετε τα όρια, τις ανάγκες, τις επιθυμίες σας, τι σας ενθουσιάζει, τι θέλετε να βρείτε κλπ.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κανόνας 7-7-7: Η τακτική που κάθε υγιής σχέση θα πρέπει να ακολουθεί
Γιατί παραμελούμε συγγενείς και φίλους για τους νέους συντρόφους μας; Ίσως φταίνε… οι ορμόνες
Ποια είναι η νέα «θεραπεία» για τη μοναξιά; Κάντε έναν φίλο τον χρόνο
Ποιες είναι οι επιπτώσεις του έρωτα στον εγκέφαλό μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση