,

Νέα χρονιά, νέος εαυτός…

Με τη νέα χρονιά ένα καινούργιο κεφάλαιο στο βιβλίο της ζωής μας πρόκειται να ξεκινήσει. Πριν αρχίσουμε να γεμίζουμε τις άδειες του σελίδες, καλό

Νέα χρονιά, νέος εαυτός...

Με τη νέα χρονιά ένα καινούργιο κεφάλαιο στο βιβλίο της ζωής μας πρόκειται να ξεκινήσει. Πριν αρχίσουμε να γεμίζουμε τις άδειες του σελίδες, καλό θα ήταν να στοχαστούμε τις περιπέτειες, τα ταξίδια και τις προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε τη χρονιά που μας αποχαιρετά.

Για να χτίσουμε ή να βελτιώσουμε την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή μας είναι σημαντικό ν’ αναγνωρίσουμε τη μοναδικότητά μας. Να γιορτάσουμε το πόσο μακριά έχουμε φτάσει. Να τιμήσουμε τη ζωή μας.

Advertisment

Πώς μπορούμε να το κάνουμε;

Βρείτε ένα ήσυχο μέρος, μακριά από περισπασμούς, χαλαρώστε και αφιερώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας. Έχετε δίπλα σας χαρτί και μολύβι. Σκεφτείτε τις μοναδικές σας ποιότητες, γνώσεις, εμπειρίες και δεξιότητες. Σκεφτείτε με την καρδιά σας, χωρίς κριτική. Μπορείτε να συμπεριλάβετε δύσκολες εμπειρίες ζωής από τις οποίες όμως μάθατε, προβλήματα υγείας και προκλήσεις που σας έκαναν πιο δυνατούς, ταλέντα, χόμπι, καλλιέργεια σχέσεων, κ.λ.π.

Γράψτε, το ένα κάτω από το άλλο, όλα όσα σας έρχονται, και τα πιο μικρά, ακόμη κι αυτά που δεν τα θεωρείτε σημαντικά. Αναζητήστε τα στοιχεία που σας κάνουν να διαφέρετε, που σας κάνουν να είστε εσείς. Γράψτε αυτά που θαυμάζετε στον εαυτό σας, αυτά για τα οποία νιώθετε περήφανοι.

Όταν νιώσετε πως δεν έχετε κάτι άλλο να γράψετε, διαβάστε τα, και επιλέξτε τα 10 στοιχεία για τα οποία νιώθετε περισσότερο περήφανοι. Για καθένα απ’ αυτά, γράψτε δίπλα του, τις «δυνάμεις» που χρησιμοποιήσατε, τις ποιότητες που χρειάστηκε να επιστρατεύσετε μέσα σας. Για παράδειγμα, η απόκτηση ενός πτυχίου χρειάζεται μελέτη, πειθαρχία, δέσμευση.

Advertisment

Επιλέξτε το 1 στοιχείο που αγαπάτε περισσότερο στον εαυτό σας και γράψτε το στην κορυφή. Τώρα, για καθένα από αυτά τα 10 στοιχεία, απαντήστε στις εξής ερωτήσεις:

– «Τι έμαθα απ’ αυτό;»

– «Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω καλύτερα αυτή τη γνώση τη χρονιά που ξεκινά;»

– «Ποιος/α έγινα εξ’ αιτίας αυτού (πως άλλαξα σαν άνθρωπος);»

– «Ποια νέα, ενδυναμωτική πεποίθηση μπορώ να δημιουργήσω, βάση αυτού, για τον εαυτό μου από ‘δω και πέρα;»

Είναι τόσο εύκολο να πιαστούμε στον αέναο κύκλο της επίτευξης, μόλις τελειώνουμε κάτι να πηγαίνουμε αμέσως στο επόμενο, χωρίς το απαιτούμενο διάστημα στοχασμού και αναγνώρισης των επιτευγμάτων μας. Γιορτάζοντας γι’ αυτά που έχουμε πετύχει, όσο μικρά κι αν είναι, γιορτάζουμε τη ζωή μας. Εσείς πώς θα γιορτάσετε;

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ανώνυμο σχέδιο (13)
7 Δώρα με νόημα που μπορείτε να κάνετε στα παιδιά σας αυτά τα Χριστούγεννα
Fb_post_25_years-01
Ανακοινώθηκαν οι ομιλητές του φεστιβάλ Μόνο Μαζί Μπορούμε στο Περιστέρι

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση