, , ,

3 θέσεις της γιόγκα που μπορούν να μας ανακουφίσουν από το φούσκωμα

Καθώς οι γιορτές πλησιάζουν και περνάμε περισσότερο χρόνο ταξιδεύοντας και καταναλώνοντας γλυκά, το γαστρεντερικό μας σύστημα είναι εύκολο να διαταραχτεί. Υπάρχουν τρόποι με τους

3 θέσεις της γιόγκα που μπορούν να μας ανακουφίσουν από το φούσκωμα

Καθώς οι γιορτές πλησιάζουν και περνάμε περισσότερο χρόνο ταξιδεύοντας και καταναλώνοντας γλυκά, το γαστρεντερικό μας σύστημα είναι εύκολο να διαταραχτεί. Υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορούμε να αλλάξουμε τη διατροφή μας ώστε να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας, αλλά αν δεν μπορούμε με τίποτα να αποφύγουμε τα ταξίδια και τα γλυκά, η άσκηση είναι η επόμενη καλύτερη επιλογή. Ποιες είναι οι στάσεις που βοηθούν σε περιπτώσεις φουσκώματος;

3 θέσεις της γιόγκα που μπορούν να ανακουφίσουν από το φούσκωμα

Επανορθωτική στάση γιόγκα

3 θέσεις της γιόγκα που μπορούν να μας ανακουφίσουν από το φούσκωμα

Η επανορθωτική ή yin yoga είναι το πιο διασκεδαστικό και χαλαρωτικό μέρος της γιόγκα. Χαλαρώνει το νευρικό σύστημα, που με τη σειρά του χαλαρώνει και το πεπτικό. Οι πρακτικές της Pranayama με τη βοήθεια της αναπνοής αποτελούν έναν άλλο αποτελεσματικό τρόπο για να κατευνάσουμε ταυτόχρονα και στη στιγμή νου και σώμα.

Advertisment

Καθιστές στροφές

3 θέσεις της γιόγκα που μπορούν να μας ανακουφίσουν από το φούσκωμα

Η στροφή είναι το κλειδί εδώ για υγιή πεπτική οδό και είναι κάτι που όλοι μπορούν να κάνουν με ασφάλεια κι σχεδόν παντού. Οι καθιστές στροφές, ή ακόμα και οι απαλές στροφές σε θέση καρέκλας, μπορούν να βοηθήσουν στον καθαρισμό των εσωτερικών οργάνων, να κινητοποιήσουν το έντερο και να μεταφέρουν αίμα σε όλο το σύστημα, ωφελώντας και τη σπονδυλική μας στήλη.

Θέση του παιδιού

3 θέσεις της γιόγκα που μπορούν να μας ανακουφίσουν από το φούσκωμα

Μπορούμε να αφήσουμε στην άκρη τη σκληρή γυμναστική για να κάψουμε ό,τι έχουμε πιει και φάει κατά τη διάρκεια των γιορτών. Αν είστε φουσκωμένοι, δεν χρειάζεται να το παρακάνετε τις επόμενες μέρες μετά από κάποιο γιορτινό τραπέζι. Χαλαρώστε και επιλέξτε την απίστευτα ανακουφιστική στάση του παιδιού. Αφήστε την κοιλιά σας μαλακή και ελεύθερη. Εναλλακτικά, αν ήδη εξασκείτε τη γιόγκα, επιλέξτε τη στάση γέφυρα.

Ωστόσο, χρειάζεται να θυμάστε πως οι γαστρεντερικές ενοχλήσεις είναι πολυπαραγοντικό ζήτημα, οπότε δοκιμάστε να προσθέστε στο διαιτολόγιό σας τροφές φιλικές προς το γαστρεντερικό σύστημα, μειώστε το στρες και έχετε συνειδητή επίγνωση του πόσο καταναλώνετε σε κάθε γεύμα. Συνδυαστικά, αυτές οι απλές ασκήσεις είναι ένα καλό πρώτο βήμα.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πώς το pilates βοηθά στην αποκατάσταση της στάσης του σώματός μας
Τα εκπληκτικά οφέλη του Pilates Reformer: Ενισχύστε το σώμα σας και την ευημερία σας
Από τα 3.500 βήματα και πάνω, για κάθε 1.000 έξτρα βήματα που κάνουμε, μειώνουμε 15% τον κίνδυνο θανάτου
pilates ball

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση