, , ,

Συνταγή: Χορτοφαγική πίτσα με μανιτάρια και ρόκα

Οι πρωταγωνιστές αυτής της συνταγής είναι τα μανιτάρια• η ρόκα και ο χυμός λεμονιού προσθέτονται εδώ για να ενισχύσουν την ήδη τεράστια θρεπτική αξία

Συνταγή: Χορτοφαγική πίτσα με μανιτάρια και ρόκα

Οι πρωταγωνιστές αυτής της συνταγής είναι τα μανιτάρια• η ρόκα και ο χυμός λεμονιού προσθέτονται εδώ για να ενισχύσουν την ήδη τεράστια θρεπτική αξία των μανιταριών, αλλά και για να αναδείξουν μέσω της ιδιαίτερης γεύσης τους αυτή την ξεχωριστή πίτσα.

Τα μανιτάρια συνεχώς αποδεικνύονται μία από τις καλύτερες τροφές για την ψυχική μας υγεία, εκτός από τη σωματική. Οι έρευνες δείχνουν ότι αν προσθέσετε λίγα φρέσκα μανιτάρια στο smoothie σας ή αν αντικαταστήσετε το κρέας σας ορισμένες φορές την εβδομάδα με αυτά θα βοηθήσετε στη μείωση των συμπτωμάτων του άγχους και της κατάθλιψης. Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι περιέχουν μεγάλες ποσότητες σεληνίου, που έχει βρεθεί ότι καταπολεμά την κατάθλιψη και μας ανεβάζει τη διάθεση.

Advertisment

Χορτοφαγική και χορταστική πίτσα με μανιτάρια και ρόκα

Υλικά

– 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

– 4 φλιτζάνια μανιτάρια (τα άγρια είναι νοστιμότερα, όμως αν δεν γνωρίζετε ή δεν μπορείτε να βρείτε, επιλέξτε με ασφάλεια τα συσκευασμένα)

– Έτοιμη ζύμη για πίτσα, ολικής αλέσεως

Advertisment

– 2 σκελίδες σκόρδου, πολύ λεπτά κομμένες

– Λίγη ψιλά κομμένη μοτσαρέλα

– 3 φλιτζάνια ρόκα

– 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού (ή και περισσότερο αν το προτιμάτε)

– 3 κουταλιές παρμεζάνα ή τυρί πεκορίνο

Μέθοδος παρασκευής

1. Προθερμάνετε τον φούρνο μαζί με το ταψάκι που θα χρησιμοποιήσετε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά.

2. Παράλληλα, ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια, αφήστε τα να μαγειρευτούν, μέχρι να αρχίσουν να σκουραίνουν, για περίπου 5 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε στην άκρη.

3. Απλώστε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίξτε τη στο μέγεθος που θέλετε. Μοιράστε το σκόρδο πάνω στη ζύμη και ύστερα λίγη από τη μοτσαρέλα και τα μισά μανιτάρια. Ρίξτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο πάνω στην πίτσα.

4. Μεταφέρετε προσεκτικά την πίτσα στο ταψάκι. Ψήστε μέχρι να σκουρύνει, για περίπου 10 με 15 λεπτά. Μεταφέρετε σε ξύλο κοπής και κόψτε σε 4 κομμάτια.

5. Απλώστε τη ρόκα, το χυμό λεμονιού και το αλάτι. Στο τέλος, βάλτε τα υπόλοιπα μανιτάρια και το τυρί. Σερβίρετε αμέσως.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Συνταγή | Το απόλυτο smoothie για αποτοξίνωση του οργανισμού
Συνταγή | Παραδοσιακή σκορδαλιά με ψωμί (βίντεο)
Εύκολη συνταγή για λαγάνα | Με υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας
4 φαγητά που δεν είχατε σκεφτεί ότι μπορείτε να προσθέσετε ρίγανη για extra γεύση

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση