, ,

Πώς θα μας φέρει το 2019 ένα βήμα πιο κοντά στην ευτυχία

Η ευτυχία είναι σκοπός αλλά και μια συναισθηματική κατάσταση που μπορεί να επιτευχθεί. Παρακάτω παραθέτω τρόπους με τους οποίους μπορούμε να έχουμε περισσότερη ευτυχία

Πώς θα μας φέρει το 2019 ένα βήμα πιο κοντά στην ευτυχία

Η ευτυχία είναι σκοπός αλλά και μια συναισθηματική κατάσταση που μπορεί να επιτευχθεί. Παρακάτω παραθέτω τρόπους με τους οποίους μπορούμε να έχουμε περισσότερη ευτυχία στη ζωή μας. Το 2019 λοιπόν:

Ας αρχίσουμε να αναγνωρίζουμε τα συναισθήματά μας αλλά και να τα εκφράζουμε

Συναισθήματα θετικά όπως χαρά, αισιοδοξία, ελπίδα. Ας τα χαρούμε, ας τα απολαύσουμε, ας τα μοιραστούμε. Συναισθήματα αρνητικά όπως φόβος, θυμός, ζήλια. Ας τα αναγνωρίσουμε, ας μη φοβόμαστε να τα αντιμετωπίσουμε και να τα διαχειριστούμε. Η αναγνώριση αυτών των αρνητικών συναισθημάτων είναι απαραίτητη για να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα που είναι η αποδοχή.

Advertisment

Όλοι μας έχουμε αρνητικά συναισθήματα και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Το σημαντικό είναι να τα αποδεχτούμε για να μπορέσουμε να τα διαχειριστούμε. Τέλος, ας τα εκφράσουμε. Σε έναν φίλο, σε έναν ειδικό σε έναν δικό μας άνθρωπο. Ιδιαίτερα τα αρνητικά συναισθήματα καλό είναι να μην στοιβάζονται μέσα μας αλλά να εκφράζονται και να εκτονώνονται.

Ας ακολουθήσουμε το δρόμο της καρδιάς μας και τα όνειρά μας

Πώς αλλιώς μπορούμε να επιτύχουμε την ευτυχία αν δεν ακολουθήσουμε την καρδιά και τα όνειρά μας; Μπορεί κάποιες φορές να φαίνεται δύσκολο ή μη επιτεύξιμο αλλά αξίζει τον κόπο. Εφόσον ξέρουμε ποια είναι αυτά τα πράγματα που στη ζωή μας θα μας φέρουν ευτυχία, ας τα κυνηγήσουμε. Πάντα χωρίς να βλάψουμε το συνάνθρωπό μας.

Ας είμαστε ευγνώμονες και περήφανοι γι’ αυτό που είμαστε και αυτά που έχουμε στη ζωή μας

Όταν εκτιμάμε αυτό που είμαστε και αυτά που έχουμε, είμαστε πολύ κοντά στην ευτυχία καθώς παίρνουμε χαρά και απόλαυση από τις καθημερινές μας δραστηριότητες. Ακόμα και αν έχουμε περάσει από συμπληγάδες πέτρες για να είμαστε αυτό που είμαστε σήμερα στη ζωή μας, ας μην αφήνουμε αρνητικά συναισθήματα να μας κατακλύζουν. Αντίθετα, ας είμαστε περήφανοι για ό,τι έχουμε επιτύχει μέσα από πόνο και κόπο.

Advertisment

Ας δημιουργήσουμε ποιοτικότερες σχέσεις

Το σχετίζεσθαι είναι πολύ σημαντικό καθώς ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον. Ας δώσουμε αγάπη, συγχώρεση και περισσότερο χώρο στον άλλον. Μέσα από υγιείς σχέσεις δεν μπορεί παρά να παίρνουμε ευτυχία και χαρά. Ας ξεκινήσουμε εμείς και η ανταπόδοση δεν θα αργήσει να έρθει.

Ας αρχίσουμε να ζούμε την κάθε στιγμή της ζωής μας

Ακούω συχνά ότι η ευτυχία είναι στιγμές. Δεν συμφωνώ. Η ευτυχία είναι η κάθε στιγμή εφόσον δίνουμε στη στιγμή νόημα. Ακόμα και όταν πίνουμε τον πρωινό μας καφέ, ακόμα και όταν κάνουμε δουλειές αλλά και όταν περνάμε χρόνο με τα παιδιά μας ή διασκεδάζουμε ή οτιδήποτε κάνουμε, αυτές οι στιγμές μπορούν να είναι ευτυχισμένες.

Θεωρώ ότι μπορούμε να το επιτύχουμε αυτό, όταν συμβαίνουν δυο πράγματα. Όταν είμαστε σε μια ήρεμη και καλή συναισθηματική κατάσταση την οποία έχουμε επιτύχει ακολουθώντας και επιτυγχάνοντας τα όνειρά μας και όταν δεν περιμένουμε συγκεκριμένα ή σπουδαία πράγματα για να είμαστε ευτυχισμένοι.

Ας υποδεχτούμε λοιπόν τον καινούργιο χρόνο με αγάπη, με χαρά και ευτυχία. Και ας κάνουμε την κάθε μέρα του 2019 μια γιορτή μέσα από μια διαφορετική οπτική των πραγμάτων.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

6 φράσεις που ενισχύουν την αυτοεκτίμηση του παιδιού σας
Πώς μπορείτε να ωθήσετε το έφηβο παιδί σας στην προσωπική ανάπτυξη;
Πώς να επηρεάζεις τους ανθρώπους
Φροντίδα σημαίνει να περιποιούμαστε τον εαυτό μας... να τον κανακεύουμε και να του κάνουμε τα χατίρια

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση