, , ,

8 είδη άσκησης που καίνε τις περισσότερες θερμίδες

Αν αποφασίσουμε να αφιερώσουμε λίγο από το χρόνο μας στη γυμναστική, είναι καλύτερα να το κάνουμε σωστά. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να βρούμε εκείνη

8 είδη άσκησης που καίνε τις περισσότερες θερμίδες

Αν αποφασίσουμε να αφιερώσουμε λίγο από το χρόνο μας στη γυμναστική, είναι καλύτερα να το κάνουμε σωστά. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να βρούμε εκείνη την κατάλληλη μορφή άσκησης που χρειάζεται το σώμα μας. Μπορεί να θέλουμε να χάσουμε βάρος, να αποκτήσουμε δύναμη ή να βελτιώσουμε τη στάση του σώματός μας. Σε περίπτωση που θέλετε να εστιάσετε στην καύση θερμίδων, είναι καλύτερο να στραφείτε σε συγκεκριμένες μορφές γυμναστικής.

8 είδη άσκησης που καίνε τις περισσότερες θερμίδες

1. Τρέξιμο

Το τρέξιμο είναι από τις πιο απλές ασκήσεις που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος, κυρίως επειδή δεν απαιτεί ιδιαίτερο εξοπλισμό. Το τρέξιμο σε γρήγορο ρυθμό για μία ώρα καίει περίπου 1,074 θερμίδες. Επειδή το γρήγορο τρέξιμο όμως είναι κάτι πολύ δύσκολο για το αναπνευστικό και καρδιακό μας σύστημα, προτείνεται να τρέχουμε για 100-200 μέτρα και ύστερα να περπατάμε για 60 δευτερόλεπτα (ή να κάνουμε jogging), πριν ξανατρέξουμε.

Advertisment

2. Σχοινάκι

Υπάρχει λόγος που οι σπουδαιότεροι μπόξερ του κόσμου βασίζονται στο σχοινάκι για να γυμνάσουν τα πόδια τους και να αυξήσουν τον καρδιακό τους ρυθμό. Το σχοινάκι μπορεί να κάψει μέχρι 1.074 θερμίδες την ώρα και αποτελεί άριστη μορφή άσκησης για όλο το σώμα. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα είναι ότι μπορείτε να το κάνετε σχεδόν παντού και οποιαδήποτε στιγμή.

3. Taekwondo

Αν στραφούμε στις πολεμικές τέχνες για να κάψουμε πολλές θερμίδες, το Taekwondo παίρνει εδώ τη μαύρη ζώνη, αφού μπορεί να μας βοηθήσει να κάψουμε μέχρι 937 θερμίδες την ώρα. Προέρχεται από την Κορέα και υπάρχει εδώ και 2.000 χρόνια. Η άσκηση αυτή δίνει έμφαση στην ταχύτητα, στη δύναμη, τη συγκέντρωση, τα αντανακλαστικά και στον έλεγχο της αναπνοής.

4. Κολύμβηση

Θα το έχετε μάλλον ακούσει ότι η κολύμβηση καίει πραγματικά πολλές θερμίδες. Ακόμα και η σχετικά χαλαρή μορφή της μπορεί να μας βοηθήσει να κάψουμε μέχρι και 892 θερμίδες ανά ώρα. Φυσικά έχει και πολλά άλλα θεραπευτικά οφέλη, χαρίζει συνολική ισορροπία, ενδυνάμωση και βελτίωση του καρδιο- αναπνευστικού συστήματος.

Advertisment

5. Τρέχοντας στις σκάλες

Από τα σκληρά και δύσκολα είδη άσκησης, αλλά είναι η καλύτερη επιλογή αν θέλουμε να χτίσουμε μυς και να βελτιώσουμε το επίπεδο της καρδιαγγειακής μας υγείας. Εκτός φυσικά από αυτά, μας βοηθά να κάψουμε 819 θερμίδες την ώρα.

6. Τένις

Θεωρείται από πολλούς ως η υπέρτατη μορφή «αθλητικού σκακιού». Το τένις αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο να κάψουμε πολλές πολλές θερμίδες. Κι αυτό χάρη στην εγρήγορση και στις άμεσες, γρήγορες κινήσεις που χρειάζεται το άθλημα, μα κυρίως η απότομη μείωση και αύξηση της ταχύτητας και του ρυθμού των κινήσεων που απαιτείται να κάνουμε.

7. Πεζοπορία με backpack

Η πεζοπορία ή ορειβασία με backpack, αν και δεν επιλέγονται από πολλούς, αποτελούν υπέροχες μορφές άσκησης σε εξωτερικό περιβάλλον, αφού βοηθούν στην καύση περίπου 637 θερμίδων. Χάρη στο έξτρα βάρος της τσάντας, χτίζουμε μυϊκή δύναμη τόσο στο πάνω όσο και στο κάτω μέρος του σώματός μας.

8. Αεροβική υψηλής επίδρασης

Οι αεροβικές κινήσεις υψηλής έντασης πιέζουν το σώμα και τους μυς να αντιδράσουν άμεσα και γρήγορα και μάλιστα απαιτούν τη βοήθεια του συνόλου του σώματός μας. Φυσικά, αν και συνήθως είναι μια διασκεδαστική μορφή άσκησης, δεν είναι για όλους. Καθώς είναι αρκετά έντονη, επηρεάζει αρνητικά τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα στις αρθρώσεις.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πόσα βήματα την ημέρα χρειάζονται για να χάσει κανείς βάρος;
Πόνος στη μέση: Απαλλαχθείτε με τη νο1 άσκηση που διατείνει τη σπονδυλική στήλη και ανακουφίζει
Pilates Reformer: Τι να προσέξετε για να μην τραυματιστείτε
«Καίμε» θερμίδες και λίπος: Οι αλλαγές στο περπάτημα για να τα καταφέρουμε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση