, , ,

Πώς να δείξουμε αυτοπεποίθηση με τη γλώσσα του σώματος

Το σώμα μας μιλά σχεδόν όσο και το στόμα μας, αλλά σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουμε πλήρη επίγνωση του βαθμού στον οποίο αυτό επηρεάζει

Πώς να δείξουμε αυτοπεποίθηση με τη γλώσσα του σώματος

Το σώμα μας μιλά σχεδόν όσο και το στόμα μας, αλλά σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουμε πλήρη επίγνωση του βαθμού στον οποίο αυτό επηρεάζει τις διαπροσωπικές και κοινωνικές μας σχέσεις, το πώς μας αντιλαμβάνονται δηλαδή οι άλλοι.

Η γλώσσα του σώματος είναι το «ανείπωτο στοιχείο της επικοινωνίας που χρησιμοποιούμε για να αποκαλύψουμε τα αληθινά μας συναισθήματα. Σκεφτείτε τις στάσεις που παίρνει το σώμα σας όταν νιώθει αρνητικά: όταν νιώθουμε ανασφάλεια, τείνουμε να καμπουριάζουμε ή υποσυνείδητα να καταλαμβάνουμε λιγότερο χώρο.

Advertisment

Όταν νιώθουμε χαρούμενοι, η στάση του σώματός μας είναι ευθεία, επιμηκύνεται και τα μάτια μας λάμπουν. Η γλώσσα του σώματός σας λέει πολλά στους άλλους: Μπορεί ακόμα να επηρεάζει το πώς νιώθετε με τον εαυτό σας. Για την ακρίβεια, υιοθετώντας μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση μέσω του σώματός μας, την ενισχύουμε κιόλας.

Οι καλύτερες στάσεις του σώματος για να δείξουμε αυτοπεποίθηση

Οπτική επαφή

Η οπτική επαφή είναι άβολη για όσους έχουν κοινωνικό άγχος, αλλά αποτελεί σημαντικό στοιχείο επικοινωνίας. Μας επιτρέπει να δείξουμε στον άλλο ότι ακούμε και είμαστε συγκεντρωμένοι. Όμως, το νόημα δεν είναι να κοιτάμε επίμονα. Προσπαθήστε να ξοδεύετε περίπου το 60% της συζήτησης έχοντας φυσική οπτική επαφή.

Χαμόγελο

Το χαμόγελο είναι μεταδοτικό. Μάλιστα, οι έρευνες αποδεικνύουν ότι μπορεί να μας ξεγελάσει στο να νιώσουμε καλύτερα, ακόμα κι όταν δεν έχουμε διάθεση. Δοκιμάστε λοιπόν να εξασκήσετε το χαμόγελό σας στον καθρέφτη. Χαμογελάστε όποτε μπορείτε, όμως όχι τόσο ψεύτικα που να τρομάξετε τον συνομιλητή σας.

Advertisment

Καθίστε ευθεία

Η στάση του σώματος είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό στη γλώσσα του σώματος και όταν καθόμαστε ίσια, δείχνουμε πιο δυναμικοί. Αν και μπορεί να είναι άβολο στην αρχή, οι μύες σου θα συνηθίσουν στη νέα στάση σύντομα. Άλλωστε αυτή η στάση μας βοηθά να αφαιρούμε την πίεση από άλλα μέρη του σώματος όπως η μέση και τα ζωτικά μας όργανα.

Κάντε διατάσεις

Η γιόγκα μας βοηθά εξαιρετικά στο να μπορούμε να ξεδιπλώσουμε το σώμα μας. Μας χαρίζει επίσης μια βαθύτερη επαφή και επίγνωση του σώματός μας, κάτι που σημαίνει ότι έχουμε την ικανότητα και δεξιότητα να το χειριζόμαστε καλύτερα όπως εμείς θέλουμε.

Με το κεφάλι ψηλά

Πολλοί άνθρωποι έχουν τη συνήθεια να κρατούν τα μάτια τους στο έδαφος καθώς περπατούν. Όμως, δοκιμάστε να κρατά το σαγόνι σας ψηλά και τα μάτια σας να παρατηρούν το περιβάλλον σας. Χαμογελάστε σε αυτόν που βρίσκεται κοντά σας.

Αργές και σίγουρες κινήσεις

Οι γρήγορες, σπασμωδικές κινήσεις συνδέονται τυπικά με νευρική και αγχώδης ενέργεια. Δοκιμάστε να κινήστε πιο χαλαρά και «ληθαργικά». Κινηθείτε με πρόθεση και σταθερό βήμα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Από τη Συναισθηματική Καταιγίδα στην Ηρεμία: Προς μια πιο ευτυχισμένη ζωή
Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την
«Η ευτυχία βρίσκεται μέσα σου ανεξαρτήτως των εξωτερικών συνθηκών» | Επίκτητος

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση