, , ,

Πώς θα κάνουμε σωστή αποθεραπεία μετά από τη γυμναστική. Απλές διατάσεις για όλους (Βίντεο)

Σίγουρα θα έχετε ακούσει πόσο σημαντικές είναι οι διατάσεις ύστερα από κάθε προπόνηση. Βέβαια, πολλοί τις παραλείπουν, είτε γιατί πιστεύουν ότι δεν τις χρειάζονται,

Πώς θα κάνουμε σωστή αποθεραπεία μετά από τη γυμναστική. Απλές διατάσεις για όλους (Βίντεο)

Σίγουρα θα έχετε ακούσει πόσο σημαντικές είναι οι διατάσεις ύστερα από κάθε προπόνηση. Βέβαια, πολλοί τις παραλείπουν, είτε γιατί πιστεύουν ότι δεν τις χρειάζονται, είτε γιατί πολύ απλά τις βαριούνται. Σήμερα θα δείξουμε μερικές απλές διατάσεις, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν από όλους. Πριν όμως περάσουμε στο βίντεο ας δούμε επιγραμματικά τα οφέλη που τις καθιστούν απαραίτητες.

1. Βοηθούν στην ευλυγισία των μυών.

Advertisment

2. Βοηθούν στην ευκαμψία και την κινητικότητα των αρθρώσεων.

3. Ανακουφίζουν από τους μυϊκούς πόνους.

4. Ελαττώνουν το άγχος και την ένταση.

Advertisment

5. Βελτιώνουν την στάση του σώματος.

6. Βοηθούν το κυκλοφοριακό μας σύστημα.

7. Βοηθούν στην αποφυγή τραυματισμών.

Οι διατάσεις μπορούν να εφαρμοστούν, είτε στο τέλος της προπόνησης ως αποθεραπεία, είτε στην αρχή ως προθέρμανση. Φυσικά, οι θέσεις αλλά και η
διαφορά στην ένταση διαφέρουν κατά πολύ, γι’ αυτό και πρέπει να ακούτε προσεκτικά το σώμα σας, ώστε να του δίνετε αυτό που έχει πραγματικά ανάγκη, χωρίς υπερβολές.

Οι ασκήσεις που θα δείτε σήμερα εφαρμόζονται για αποθεραπεία. Μπορείτε να τις κάνετε στο τέλος της προπόνησής σας, ύστερα από τρέξιμο, από ποδήλατο, από χορό και από οποιοδήποτε άλλο είδος γυμναστικής. Θα λειτουργήσουν σαν ένα είδος μασάζ ανακουφίζοντας όλο το σώμα.

Ο χρόνος που θα μένουμε σε κάθε θέση είναι περίπου 20 δευτερόλεπτα ( 3-4 βαθιές γιόγκικες αναπνοές). Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να δείτε το βίντεο στο κανάλι μου, όπου παρουσιάζω βήμα βήμα τον “Χαιρετισμό στον ήλιο” και στη συνέχεια να περάσετε και σε αυτό.

Προσοχή: Σε περίπτωση που έχετε τραυματιστεί, έχετε υπερευλυγισία ή χαλαρές αρθρώσεις θα πρέπει να απευθυνθείτε στον γιατρό σας.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πόσα βήματα την ημέρα χρειάζονται για να χάσει κανείς βάρος;
Πόνος στη μέση: Απαλλαχθείτε με τη νο1 άσκηση που διατείνει τη σπονδυλική στήλη και ανακουφίζει
Pilates Reformer: Τι να προσέξετε για να μην τραυματιστείτε
«Καίμε» θερμίδες και λίπος: Οι αλλαγές στο περπάτημα για να τα καταφέρουμε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση