, , , ,

Το όνομα μου Αλήθεια και υπάρχω…

Η αλήθεια στην αρχή σε πληγώνει επειδή είναι αληθινή και δε φοράει ρούχο ψεύτικο και φθαρτό.

Το όνομα μου Αλήθεια και υπάρχω...

Το όνομα μου είναι Αλήθεια, έχω ένα όνομα βαρύ και αδιαπέραστο. Προσπαθούν να μου ρίξουν οξύ και να με αλλοιώσουν, να με εξαφανίσουν, να με παραποιήσουν. Αλλά πάντοτε, ως σημαία, κραταιά υψώνομαι και λάμπω στο τέλος.

Οι περισσότεροι με φοβούνται, μου φοράνε μάσκες, λες και βρίσκομαι σε αποκριάτικο πάρτι. Με καμουφλάρουν, προσπαθούν να με χωρέσουν στα παπούτσια τους, επειδή τους φαντάζω ασήκωτη και ανηλεής. Αλλά δεν είμαι σκληρή, την πραγματικότητα απλώς περιγράφω, δεν ευθύνομαι εγώ για τις επιλογές, τις πράξεις, τα συναισθήματα των άλλων. Εγώ απλώς τα φανερώνω. Και η αξία του ανθρώπου, όπως έλεγε ο Νίτσε, φαίνεται στο πόση αλήθεια μπορεί να σηκώσει ο καθένας από εμάς.

Advertisment

Προτίμησε σε μία σειρά να σταθείς όπου περιμένουν να ακούσουν τα άτομα μία πικρή αλήθεια. Είναι πιο λίγα από εκείνα που στέκονται ουρά ατελείωτη πίσω από μία σειρά με παρήγορα ψέματα. Μην αφήσεις την αλήθεια που θα σε φωτίσει να σε αποθαρρύνει, να σε φοβίσει το περιεχόμενη και η ουσία της. Ένα ψέμα μπορεί να σε παρηγορήσει, αλλά στο τέλος θα σε πληγώσει περισσότερο. Διότι η εκκωφαντική σιωπή του ψέματος γίνεται κραυγή στο τέλος. Η αλήθεια στην αρχή σε πληγώνει επειδή είναι αληθινή και δε φοράει ρούχο ψεύτικο και φθαρτό.

Καλύτερα να πληγωθείς στην αρχή, παρά να αφεθείς σε ένα ψέμα που θα σε οδηγήσει στο να χάσεις χρόνια από τη ζωή σου. Δεν κουκουλώνομαι, μπορεί να τρέξεις και να κρυφτείς από εμένα, αλλά στο τέλος μπροστά στα μάτια σου θα αποκαλυφθώ.

Το όνομά μου είναι Αλήθεια και υπάρχω. Υπάρχω πάντα, ακόμα και αν κρυφτώ. Ακόμα και αν τα ίχνη μου για λίγο σβήσου, θα βρω πάλι το φως και το δρόμο για τη διέξοδο προς την επιφάνεια.

Advertisment

Κοίταξέ με κατάματα, όσο δυσάρεστη και αν φαίνομαι. Θα σε προστατέψει αυτό περισσότερο από όσο πιστεύεις. Από σχέσεις κακές, από δράματα, από πόνους, από προσπάθειες που στο τέλος θα αποδειχθούν άκαρπες.

Το όνομά μου είναι Αλήθεια και υπάρχω, το όνομά μου είναι Αλήθεια και δε με σβήνει ποτέ κανείς και τίποτα..

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι δύο λέξεις που μειώνουν την ένταση σε κάθε καβγά, σύμφωνα με τους ειδικούς
7 άβολες ερωτήσεις που είναι «αναγκαίο» να κάνετε στον σύντροφό σας για να περάσετε στο επόμενο βήμα
Η φράση που καταστρέφει τις σχέσεις, σύμφωνα με ψυχολόγο του Χάρβαρντ
Εσείς «κρατάτε σκορ»; Η καθημερινή συμπεριφορά που υπονομεύει τις σχέσεις μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση