, , ,

Συνταγή: Αφράτα pancakes με μέλι και μύρτιλα

Τα pancakes μπορούν να συνδυαστούν εύκολα με πολλά υλικά. Οι Αμερικάνοι και ορισμένοι Ευρωπαίοι συνηθίζουν να προσθέτουν σιρόπι, αλλά στη χώρα μας διαθέτουμε ένα

Συνταγή: Αφράτα pancakes με μέλι και μύρτιλα

Τα pancakes μπορούν να συνδυαστούν εύκολα με πολλά υλικά. Οι Αμερικάνοι και ορισμένοι Ευρωπαίοι συνηθίζουν να προσθέτουν σιρόπι, αλλά στη χώρα μας διαθέτουμε ένα μακράν καλύτερο συστατικό: το μέλι. Αντικαθιστά επάξια τη ζάχαρη, κάθε είδους γλυκόζη και το σιρόπι. Γι’ αυτό, προτιμήστε, όταν φτιάχνετε pancakes ή τις ελληνικές τηγανίτες να προτιμάτε το θρεπτικό μέλι.

Σε αυτή τη συνταγή, χρησιμοποιούμε και ένα άλλο νόστιμο συστατικό, το μύρτιλο. Το μύρτιλο αποτελεί υπερτροφή και έχει λάβει δικαιολογημένα αυτό τον τίτλο: οι μικροί αυτοί, σκουρόχρωμοι καρποί με τη γεμάτη και έντονη γεύση περιέχουν πολλά ευεργετικά αντιοξειδωτικά.

Advertisment

Προστατεύουν το ουροποιητικό σύστημα από ορισμένα βακτήρια (προλαμβάνοντας απο ασθένειες του ουροποιητικού), καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα, αφού διαθέτουν υψηλά ποσοστά φυτικών ινών και προστατεύουν ακόμα και τη μνήμη μας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, δοκιμάστε την παρακάτω εύκολη συνταγή για αφράτα pancakes. Μπορείτε φυσικά να προσθέσετε και άλλα είδη κόκκινων φρούτων, όπως σμέουρα, βατόμουρα και κεράσια. Αν θέλετε να αποφύγετε το ζωικό γάλα, επιλέξτε εναλλακτικά γάλα καρύδας ή αμυγδάλου.

Υλικά

– 1 κούπα αλεύρι (ολικής αλέσεως)

Advertisment

– 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα

– 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

– 2 κουταλιές της σούπας μέλι

– 1/2 φλιτζάνι γάλα (προαιρετικά γάλα αμυγδάλου ή καρύδας)

– 2 αυγά

– 1/2 κούπα μύρτιλα

Μέθοδος παρασκευής

1. Σε μπολ μεσαίου μεγέθους, ανακατέψτε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.

2. Προσθέστε σταδιακά το γάλα, τα αυγά και το μέλι, χτυπώντας το μείγμα. Στο τέλος, ρίξτε τα μύρτιλα.

3. Βάλτε στη φωτιά ένα μικρό τηγάνι, αφού το αλείψετε με λίγο βούτυρο. Ρίξτε το μείγμα με δόσεις, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κουτάλι. Ψήστε ένα pancake τη φορά. Αφήστε το από τη μία πλευρά για 2 λεπτά περίπου και ύστερα γυρίστε το από την άλλη πλευρά.

4. Καθώς το βούτυρο απορροφάται, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε στο τηγάνι λίγο ακόμα.

5. Τοποθετήστε τις τη μία πάνω από την άλλη και προσθέστε λίγο ακόμα μέλι από πάνω. Προσθέστε στο πιάτο λίγα ακόμα φρέσκα μύρτιλα και απολαύστε.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Εύκολη συνταγή για λαγάνα | Με υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας
4 φαγητά που δεν είχατε σκεφτεί ότι μπορείτε να προσθέσετε ρίγανη για extra γεύση
Pancakes: 15 συνταγές για πρωινό, δεκατιανό και απογευματινό
Συνταγές | 10 γεύματα που μπορείτε να προσθέσετε δεντρολίβανο για περισσότερη γεύση και οφέλη για την υγεία

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση