Γράμμα από έναν άγγελο με συμβουλές
για την αληθινή συντροφικότητα

Της Βίκυς Τσώκου

 

Αγαπημένη μου,

Κουράστηκα τόσο όσο κι εσυ, να σε βλέπω εδώ και χρόνια να παλεύεις με την αγάπη και τον έρωτα. Βλέπω πόσα πολλά δίνεις και πόσα περιμένεις να πάρεις πίσω. Βλέπω πόσο πολύ έχεις υποφέρει.

Ξέρω πως όλοι οι άνθρωποι θέλουν κάποιον να αγαπήσουν και παράλληλα να αγαπηθούν. Θέλουν να δοθούν ολοκληρωτικά, να δώσουν την ψυχή τους, να ζήσουν την συντροφικότητα, να έχουν μια αγκαλιά μέσα στην οποία θα νιώθουν ασφάλεια κι ευτυχία.  Εγώ θα σου πω, «Όχι».

Όχι μέχρι να είσαι ευχαριστημένη, ολοκληρωμένη κι άνετη με το να είσαι μόνη. Όχι μέχρι να μάθεις να δίνεις πρώτα εσύ στον εαυτό σου την αγάπη που σου αξίζει. Όχι μέχρι να αναγνωρίσεις ότι πρώτα πρέπει να νιώσεις την ανιδιοτελή αγάπη προς τον εαυτό σου. Εκείνον τον όμορφο, μοναδικό και ιδιαίτερο εαυτό που ο Δημιουργός σου επιμελήθηκε με τόση αγάπη.

Γράμμα από έναν άγγελο

Δε θα μπορέσεις ποτέ να δεθείς με οποιονδήποτε αν πρώτα δε δεθείς με εσένα. Θέλω να σταματήσεις να προγραμματίζεις, να σταματήσεις να εύχεσαι και να επιτρέψεις να σου δοθεί, στην σωστή στιγμή, το θεϊκό σχέδιο που φτιάχτηκε για σένα. Ένα σχέδιο που ξεπερνάει κάθε σου φαντασία. Σε παρακαλώ επίτρεψε μου να σου το δώσω εις το όνομα του Δημιουργού σου.

Ξεκίνα να ακούς και να βλέπεις αυτά που σου έρχονται κάθε μέρα, σαν εμπειρίες. Μη θεωρήσεις ποτέ σου ότι είσαι τα λάθη σου, οι αποτυχίες σου ή τα προβλήματά σου. Δεν είσαι όλα αυτά. Αυτά είναι απλά ένα κομμάτι σου, ένα μέρος της δικής σου ιστορίας.

Νιώσε ευγνωμοσύνη για οτιδήποτε συναντάς στο δικό σου μοναδικό μονοπάτι. Μάθε από αυτά χωρίς να αγχώνεσαι, χωρίς να ανησυχείς, χωρίς να φοβάσαι. Θεώρησέ τα μέρος του σχεδίου για να μάθεις, για να βελτιωθείς και να εξελιχθείς. Μάθε και περίμενε. Αυτό είναι όλο. Μην πιστεύεις, ούτε στιγμή, ότι χρειάζεσαι όλα αυτά που νομίζεις. Μην κοιτάς αυτά που έχουν οι άλλοι και συ δεν έχεις. Απλά κοίτα μέσα σου και συνέχισε να βλέπεις όλα όσα πρέπει να ανακαλύψεις. Δες όλα εκείνα που ήδη είσαι και έχεις. Να έχεις πίστη για όλα όσα είσαι και έχεις, ακόμα και για αυτά που δεν τα έχεις δει ακόμη.

Μέσα από την πίστη στον εαυτό σου θα φωτίσεις εκείνα τα κομμάτια που μέχρι σήμερα είχες επιλέξει να αφήσεις στο σκοτάδι. Και όταν θα είσαι έτοιμη θα σε εκπλήξω με μια αγάπη πολύ πιο όμορφη απ’ ό,τι έχεις ποτέ φανταστεί. Μέχρι να είναι έτοιμος εκείνος που προετοιμάζω για σένα, να έχει κι εκείνος μάθει να είναι ευχαριστημένος με όλα όσα είναι και όλα όσα έχει, όταν κι εκείνος θα έχει μάθει να ζει την ανιδιοτελή αγάπη με τον εαυτό του, να κάνεις υπομονή. Τον ετοιμάζω αυτή την στιγμή που σου γράφω, για να συναντηθείτε όταν και οι δύο θα είστε έτοιμοι.

https://enallaktikidrasi.com/2016/06/gramma-apo-enan-angelo/

 

Και αγαπημένη μου, επειδή ξέρω πόσο πολύ θέλεις την αγάπη στη ζωή σου, σου στέλνω κάθε μέρα την προστασία και την αγάπη μου ώστε να αναγνωρίζεις την ατελείωτη και αστείρευτη δύναμη που έχεις μέσα σου. Να αναγνωρίσεις όμως ότι είσαι ήδη όμορφη, μοναδική και ιδιαίτερη και να μάθεις να φροντίζεις και να αγαπάς πρώτα εσύ τον εαυτό σου. Διαφορετικά δε θα μπορέσω να σε εμπιστευτώ στα χέρια κανενός.

Πίστη σε σένα και ευγνωμοσύνη για όσα είσαι και έχεις αγαπημένη μου, να το θυμάσαι πάντα.

Με πολλή αγάπη,

Ο άγγελός σου.

*Το κείμενο είναι εμπνευσμένο από την ανάρτηση “Love Letter from God”, της συγγραφέως Arielle Ford

Συγγραφέας Βίκυ Τσώκου

Η Βίκυ Τσώκου με την ιδιότητα της Coach του HeartMath Institute και ως Life Coach Γυναικών, κάνει σεμινάρια και ομιλίες πάνω στη Συναισθηματική και Νοητική Ευημερία, στην Ευτυχία και στις Σχέσεις.
Στόχος της Βίκυς είναι να μάθουν όσο γίνεται περισσότεροι άνθρωποι να αυτο-ρυθμίζονται θετικά, αξιοποιώντας τη Νοημοσύνη της Καρδιάς και τη Δύναμη του Νου ώστε να βρίσκονται λύσεις ακόμη και σε προβλήματα που φαίνονται άλυτα, να βελτιώνεται η εσωτερική και εξωτερική επικοινωνία, να ενδυναμώνονται οι σχέσεις, να ενισχύεται η διαίσθηση και να αυξάνεται η πνευματική και σωματική ενέργεια. Με σύνθημα ‘Και Γίνεται-Και Μπορείς’ καθοδηγεί το κοινό της να ανακαλύψει πως η Ευτυχία είναι μια δεξιότητα που όλοι μας κατέχουμε.

Ιστοσελίδα
Δείτε όλα τα άρθρα

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Διαβάστε επίσης
Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε