, ,

Πέθανε από υπερβολική δόση… χιούμορ!

Να μετράμε τη ζωή μας σε χαμόγελα. Και σε υψηλές δόσεις χιούμορ.

Άννα Ιωαννίδου Πέθανε από υπερβολική δόση… χιούμορ!

Υπερβολική δόση… χιούμορ!

Της Άννας Ιωαννίδου

Advertisment

Πόσο συχνά πεθαίνετε στα γέλια από υπερβολική δόση χιούμορ; Ή ακόμη καλύτερα, με ποια συχνότητα χορηγείτε εσείς, αυτό το ναρκωτικό στους άλλους; Διότι περί ναρκωτικού πρόκειται. Εκ των καλυτέρων. Με μόνη παρενέργεια το γέλιο.

Πέθανε από υπερβολική δόση… χιούμορ!

Αν καταφέρεις να αντιμετωπίσεις κάθε κατάσταση με χιούμορ, λένε, τότε έχεις ανακαλύψει το μυστικό. Τρανή αλήθεια. Το χιούμορ θα μπορούσε να θεωρηθεί ως το υπέρτατο φάρμακο, γιατρικό κατάλληλο για πάσης φύσεως «ασθενούντες και οδοιπορούντες». Εκλεκτοί αυτοί που μπορούν τη δεδομένη στιγμή να προσθέτουν πινελιές χιούμορ σε μια κατάσταση. Το κάνουν συνήθως όσοι έχουν φιλοσοφήσει ορθά τη ζωή, έχοντας καταλάβει το εφήμερο των καταστάσεων και το μεγαλείο κάθε στιγμής. Καθετί στη ζωή παίρνει νόημα και αξία, ανάλογα με το πώς θα το χειριστείς, πώς θα το ντύσεις, θα το στολίσεις και θα το μετατρέψεις σε κάτι αξέχαστο, μοναδικό, ακόμη κι αν αρχικά έμοιαζε είτε ασήμαντο είτε αρνητικό.

Advertisment

https://enallaktikidrasi.com/2016/06/pethane-apo-ypervoliki-dosi-xioumor/

Από τα πλέον καίρια χαρακτηριστικά μιας προσωπικότητας, είναι η καλή αίσθηση, δόση και χρήση του χιούμορ. Με ένα πρόχειρο υπολογισμό και με απλά μαθηματικά (γιατί και σε αυτή την περίπτωση απλά είναι τα πράγματα), όλοι όσοι διαθέτουν και καλλιεργούν το χιούμορ, ξεχωρίζουν. Ανήκουν στους πραγματικά έξυπνους της ζωής.

Οι πραγματικά έξυπνοι άνθρωποι

Λένε σε πολλές περιπτώσεις ότι οι λεπτομέρειες ειν’ αυτές που κάνουν τη διαφορά. Δε ξέρω, αλλά εμένα αυτή η λεπτομέρεια με συναρπάζει. Το ωραίο χιούμορ σ’ έναν άνθρωπο με γοητεύει. Το ωραίο. Όχι το εύκολο. Και ο ειλικρινής αυτοσαρκασμός, κι εκείνος (με) συναρπάζει. Ο ειλικρινής, όχι ο άλλος, εκείνος που γίνεται μόνο και μόνο, χάριν ενός ακόμη θεαθήναι. Να μετράμε τη ζωή μας σε χαμόγελα λοιπόν. Και σε υψηλές δόσεις χιούμορ. Και να θυμόμαστε πως η πιο χαμένη από όλες τις μέρες, είναι εκείνη που δε γελάσαμε με τη ψυχή μας.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μοναξιά: Καθημερινός εφιάλτης και βαρίδι για 1 στους 5 ανθρώπους
Αυτοαμφιβολία: 12 βήματα – οδηγοί που θα σας βοηθήσουν να την ξεπεράσετε
4 σημάδια συναισθηματικής κακοποίησης - Πώς μπορούμε να τα αναγνωρίσουμε (βίντεο)
Θετικές δηλώσεις και αυτοπεποίθηση: Μια ψυχολογική προσέγγιση

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση