Υπερβολική δόση… χιούμορ!

Της Άννας Ιωαννίδου

Πόσο συχνά πεθαίνετε στα γέλια από υπερβολική δόση χιούμορ; Ή ακόμη καλύτερα, με ποια συχνότητα χορηγείτε εσείς, αυτό το ναρκωτικό στους άλλους; Διότι περί ναρκωτικού πρόκειται. Εκ των καλυτέρων. Με μόνη παρενέργεια το γέλιο.

Πέθανε από υπερβολική δόση… χιούμορ!

Αν καταφέρεις να αντιμετωπίσεις κάθε κατάσταση με χιούμορ, λένε, τότε έχεις ανακαλύψει το μυστικό. Τρανή αλήθεια. Το χιούμορ θα μπορούσε να θεωρηθεί ως το υπέρτατο φάρμακο, γιατρικό κατάλληλο για πάσης φύσεως «ασθενούντες και οδοιπορούντες». Εκλεκτοί αυτοί που μπορούν τη δεδομένη στιγμή να προσθέτουν πινελιές χιούμορ σε μια κατάσταση. Το κάνουν συνήθως όσοι έχουν φιλοσοφήσει ορθά τη ζωή, έχοντας καταλάβει το εφήμερο των καταστάσεων και το μεγαλείο κάθε στιγμής. Καθετί στη ζωή παίρνει νόημα και αξία, ανάλογα με το πώς θα το χειριστείς, πώς θα το ντύσεις, θα το στολίσεις και θα το μετατρέψεις σε κάτι αξέχαστο, μοναδικό, ακόμη κι αν αρχικά έμοιαζε είτε ασήμαντο είτε αρνητικό.

https://enallaktikidrasi.com/2016/06/pethane-apo-ypervoliki-dosi-xioumor/

Από τα πλέον καίρια χαρακτηριστικά μιας προσωπικότητας, είναι η καλή αίσθηση, δόση και χρήση του χιούμορ. Με ένα πρόχειρο υπολογισμό και με απλά μαθηματικά (γιατί και σε αυτή την περίπτωση απλά είναι τα πράγματα), όλοι όσοι διαθέτουν και καλλιεργούν το χιούμορ, ξεχωρίζουν. Ανήκουν στους πραγματικά έξυπνους της ζωής.

Οι πραγματικά έξυπνοι άνθρωποι

Λένε σε πολλές περιπτώσεις ότι οι λεπτομέρειες ειν’ αυτές που κάνουν τη διαφορά. Δε ξέρω, αλλά εμένα αυτή η λεπτομέρεια με συναρπάζει. Το ωραίο χιούμορ σ’ έναν άνθρωπο με γοητεύει. Το ωραίο. Όχι το εύκολο. Και ο ειλικρινής αυτοσαρκασμός, κι εκείνος (με) συναρπάζει. Ο ειλικρινής, όχι ο άλλος, εκείνος που γίνεται μόνο και μόνο, χάριν ενός ακόμη θεαθήναι. Να μετράμε τη ζωή μας σε χαμόγελα λοιπόν. Και σε υψηλές δόσεις χιούμορ. Και να θυμόμαστε πως η πιο χαμένη από όλες τις μέρες, είναι εκείνη που δε γελάσαμε με τη ψυχή μας.

Συγγραφέας Άννα Ιωαννίδου

Ταξιδιώτισσα στην καθημερινότητα, ταξιδιάρα στην ψυχή. Απολαμβάνοντας όσα επιλέγω κι ό,τι προκαλώ. Λάτρης μιας στιγμής. Κι ενός καλού καφέ. Με έμφαση στο χαμόγελο των ματιών. Και στην ελευθερία. Ό,τι πιο υπέρτατο στη ζωή μου.

Ιστοσελίδα
Δείτε όλα τα άρθρα

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Διαβάστε επίσης
Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε