, , , ,

5 τρόφιμα για ενίσχυση και προστασία του εγκεφάλου

Τα τρόφιμα που είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι του εγκεφάλου μας.

5 τρόφιμα για ενίσχυση και προστασία του εγκεφάλου

Τρόφιμα για ενίσχυση και προστασία του εγκεφάλου

Επιστήμονες από την Αμερικανική Ακαδημία Νευρολογίας έδωσαν στο φως της δημοσιότητας τις εκτιμήσεις τους, έπειτα από μελέτες, σύμφωνα με τις οποίες καταλήγουν στα τρόφιμα με τις πιο θετικές επιδράσεις για τον εγκέφαλο στη μάχη κατά των εκφυλιστικών ασθενειών, όπως το αλτσχάιμερ.

 

Κόκκινα φρούτα

Έχει βρεθεί πως τα κόκκινα φρούτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που δημιουργούνται στον εγκέφαλο.

Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο περιέχει, σε μεγάλο βαθμό, πολυφαινόλες, ουσίες που ενισχύουν την ικανότητα μνήμης και μάθησης.

Σολομός

Ο σολομός είναι πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που, εκτός των άλλων θρεπτικών ιδιοτήτων, χρησιμεύουν στο να προστατεύουν τους νευρώνες του εγκεφάλου. Επίσης, βελτιώνουν την μνήμη και την μαθησιακή ικανότητα.

https://enallaktikidrasi.com/2016/07/trofima-enisxisi-prostasia-egkefalou/Σπανάκι

Σύμφωνα με παλαιότερες έρευνες, το σπανάκι περιέχει φολλικό οξύ και βιταμίνη Β6, ουσίες που καταπολεμούν το αλτσχάιμερ και προστατεύουν τις δομές του εγκεφάλου.

https://enallaktikidrasi.com/2016/07/trofima-enisxisi-prostasia-egkefalou/Παντζάρι

Πλούσιο σε νιτρικό άλας, το παντζάρι συμβάλλει στην καλύτερη ροή του αίματος και, κατ’ επέκταση, στην αποδοτικότερη και ομαλότερη τροφοδότηση του εγκεφάλου με το απαιτούμενο αίμα που χρειάζεται. Επίσης, το παντζάρι, περιέχει και πολλά αντιοξειδωτικά τα οποία προστατεύουν τα εγκεφαλικά κύτταρα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε