,

9 πιστεύω που διευκολύνουν τη ζωή

Τα πιστεύω μας είναι εκείνα που προσδιορίζουν τα αποτελέσματα. Η ζωή διευκολύνεται αν τα πιστεύω μας είναι ουσιαστικά και χρήσιμα.

9 πιστεύω που διευκολύνουν τη ζωή

9 πιστεύω που διευκολύνουν τη ζωή

Τα πιστεύω μας είναι εκείνα που θα προσδιορίσουν τα αποτελέσματα. Αν δεν έχουμε τα αποτελέσματα που επιθυμούμε, τότε θα πρέπει να επανεξετάσουμε το σύστημα πεποιθήσεών μας. Η ζωή γίνεται πιο εύκολη και η επιτυχία έρχεται πιο άκοπα αν τα πιστεύω μας είναι ουσιαστικά και χρήσιμα.

Advertisment

Ποια είναι, κάποια βασικά, πιστεύω που χρειάζεται να έχουμε:

1. Υπάρχει πάντα τρόπος

Αν πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε να πετύχουμε έναν συγκεκριμένο στόχο, τότε ποτέ δε θα κάνουμε το πρώτο βήμα. Θα μπορέσουμε να κυνηγήσουμε και να κατακτήσουμε κάθε μας στόχο, αν πραγματικά πιστέψουμε ότι πάντα θα υπάρχει ένας δρόμος που θα μας οδηγήσει εκεί που θέλουμε.

2. Όλοι κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν

Είναι πολύ εύκολο να πάρουμε τα πράγματα προσωπικά αν κάποιος τσαντιστεί μαζί μας ή μας παραμελήσει. Δεν είμαστε πάντα εμείς το θέμα. Ίσως το άλλο άτομο να είχε μια δύσκολη μέρα ή οι καταστάσεις στη ζωή του να μην είναι οι πιο ιδανικές αυτή την στιγμή. Να θυμόμαστε πάντα πως οι άνθρωποι δεν λειτουργούν κάθε μέρα βάσει του 100% του δυναμικού τους.

3. Η αποτυχία είναι ένα μέσο μάθησης

Ίσως να είναι ένα από τα πιο βασικά μέσα. Μπορείς να μάθεις πολλά, τόσο από αυτά που κάνεις σωστά όσο και από εκείνα που κάνεις λάθος. Η αποτυχία αποτελεί βασικό σκαλοπάτι προς την επιτυχία.

https://enallaktikidrasi.com/2016/09/9-pisteuo-dieukolinoun-zwh/

4. Μπορούμε να κάνουμε τα πάντα, αλλά δεν μπορούμε να τα κάνουμε, πάντα, όλα

Υπάρχουν όρια σε όσα μπορούμε να κάνουμε. Δεν μπορούμε να ανέβουμε το Έβερεστ, να είμαστε σταρ του Hollywood και ταυτόχρονα επιτυχημένοι νευροχειρουργοί. Μπορούμε να κάνουμε ένα ή δύο από αυτά, αλλά σίγουρα όχι όλα ταυτόχρονα. Να επιλέγουμε τους πιο σημαντικούς μας στόχους πρώτα και για τα άλλα βλέπουμε.

5. Μια μικρή βελτίωση είναι και αυτή μια βελτίωση

Τα γρήγορα αποτελέσματα απαιτούν μεγάλες αλλαγές, αλλά κι εκείνες οι μεγάλες αλλαγές μπορεί να πάρουν χρόνο. Το να προσπαθούμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα πολύ γρήγορα, είναι απίθανο να λειτουργήσει και να έχει, μακροπρόθεσμα, τα σωστά αποτελέσματα. Ας κάνουμε τις αλλαγές σιγά σιγά. Μια μικρή αλλαγή που “συντηρείται”, οδηγεί μακροπρόθεσμα σε καλύτερα αποτελέσματα.

6. Δε χρειάζεται να είμαστε οι καλύτεροι

Ο δικηγόρος μας, ο λογιστής μας, ο γιατρός μας, ή ο μηχανικός αυτοκινήτων μας δεν είναι σίγουρα οι καλύτεροι στον κλάδο τους. Πάντα υπάρχουν καλύτεροι. Μπορούμε να πετύχουμε και χωρίς να είμαστε οι καλύτεροι.

https://enallaktikidrasi.com/2016/09/9-pisteuo-dieukolinoun-zwh/

7. Όλα κάποια στιγμή τελειώνουν

Όχι επειδή είμαστε μακάβριοι, αλλά κανείς δε ζει για πάντα. Θα έρθει η στιγμή που θα φύγουμε από αυτή τη γη και κανένα από τα λάθη μας δε θα έχει πια σημασία. Ας απολαύσουμε τη ζωή κι ας πάρουμε και κάποια ρίσκα.

8. Τα καλά πράγματα χρειάζονται τον χρόνο τους

Η κοινωνία μας είναι ανυπόμονη. Θέλουμε τα πάντα χθες. Κάποια πράγματα όμως χρειάζονται χρόνο για να γίνουν. Αν θέλουμε κάτι εντυπωσιακό και θεαματικό στη ζωή μας, χρειάζεται να έχουμε υπομονή. Ας μάθουμε να απολαμβάνουμε τη διαδρομή.

9. Έχουμε ήδη όσα χρειαζόμαστε

Το να ξεκινήσουμε ίσως είναι το πιο δύσκολο πράγμα. Για το καθετί που θέλουμε να κάνουμε μπορούμε να βρούμε 100 δικαιολογίες για να μην το κάνουμε. Κάποιοι περιμένουν πρώτα να αδυνατίσουν, άλλοι να μάθουν κάποια παραπάνω πράγματα για να ξεκινήσουν εκείνο ή το άλλο. Έχουμε ήδη όσα χρειαζόμαστε για να κάνουμε το πρώτο βήμα. Μπορούμε να ξεκινήσουμε και στην πορεία να αδυνατίσουμε ή να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας.

Ας αποκτήσουμε σιγά σιγά πιστεύω που θα ενισχύουν τη ζωή μας. Είναι κρίμα να σπαταλάμε τον πολύτιμο χρόνο μας σε πεποιθήσεις που δε μας έχουν οδηγήσει εκεί που θέλουμε.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κάθε Τρίτη με τον Μόρι: Όταν ο θάνατος γίνεται το πολυτιμότερο μάθημα ζωής
Αποκτήστε αυτά που θέλετε ενώ εκτιμάτε αυτά που έχετε
5 ερωτήσεις-οδηγοί για να δεις εάν αποδέχεσαι και αγαπάς ουσιαστικά τον εαυτό σου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση