, ,

Η «σκοτεινή» πλευρά της ενσυναίσθησης

Ένας ενσυναισθητικός μπορεί εύκολα να κατανοήσει πως αυτή η ευλογία μπορεί να μετατραπεί σε κατάρα.

Η «σκοτεινή» πλευρά της ενσυναίσθησης

Η «σκοτεινή» πλευρά της ενσυναίσθησης

Τα άτομα με υψηλή ενσυναίσθηση γνωρίζουν πολύ καλά τη μάχη του να προσπαθείς να κρατήσεις τα συναισθήματά σου σε ισορροπία μέσα σε έναν κόσμο γεμάτο από συγκρούσεις και αρνητική ενέργεια. Παρόλο που η ενσυναίσθηση έχει πολλά θετικά στοιχεία και οφέλη, κάποιος που την έχει ως στοιχείο του χαρακτήρα του, ξέρει από πρώτο χέρι τη σκοτεινή της πλευρά.

Advertisment

Δείτε – Ενσυναίσθηση: Το πλήρες Τεστ που βασίζεται σε τρεις επιστημονικές κλίμακες

Η Εναλλακτική Δράση έχει δημοσιεύσει κατά καιρούς, πολλά άρθρα τα οποία εξυμνούν την ενσυναίσθηση και τον αντίκτυπο που έχει, όχι μόνο στο άτομο που ζει σύμφωνα με αυτή, αλλά και στους γύρω του. Παρόλα αυτά δεν θα μπορούσαμε να μην τονίσουμε και τις αρνητικές της επιπτώσεις.

https://enallaktikidrasi.com/2016/12/skoteini-pleura-ensinaisthisis/

Advertisment

Όταν κάποιος συνδέεται με έναν άλλο άνθρωπο και τα προβλήματά του, μπορεί να του κάνει πολύ καλό, να τον παρηγορεί, να τον ακούει πραγματικά και να τον στηρίζει. Όμως, ο άνθρωπος αυτός αφομοιώνει σαν σφουγγάρι όλα τα αρνητικά συναισθήματα που απορρέουν από αυτήν τη δραστηριότητα, συναισθήματα τα οποία χαράζονται πολύ βαθιά και στοιβάζονται μέσα του, με αποτέλεσμα να τον «τραβούν» κάτω για μέρες, εβδομάδες ή και μήνες. Εκτός αυτού, ένας ενσυναισθητικός τύπος, δεν είναι ανάγκη να μιλήσει σε κάποιον για να προσελκύσει την αρνητική ενέργεια. Μπορεί, άθελά του βέβαια, να μαζέψει τα ενεργειακά σκουπίδια που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα όπου και αν πηγαίνει.

Τα φώτα, οι άνθρωποι, οι συζητήσεις που γίνονται κοντά του, η ένταση, όλα αυτά είναι στοιχεία που μπορούν να επηρεάσουν έναν τέτοιο άνθρωπο και να τον κάνουν ράκος χωρίς να το καταλάβει. Όσο χρειάζεται, ο κόσμος, τέτοιους ανθρώπους ώστε να τον «θεραπεύουν», άλλο τόσο χρειάζεται και άτομα που φροντίζουν τον εαυτό τους και τη ψυχική τους ισορροπία. Ένας ενσυναισθητικός μπορεί εύκολα να κατανοήσει πως αυτή η ευλογία μπορεί να μετατραπεί σε κατάρα. Για αυτό θα πρέπει να προστατεύουν τη θετική ροή και τα αποθέματα της ενέργειάς τους ώστε να μπορούν να προσφέρουν τις «υπηρεσίες» τους όσο ο κόσμος τους χρειάζεται.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

acropolis
IFS: Η θεραπεία Εσωτερικών Οικογενειακών Συστημάτων είναι μια επαναστατική προσέγγιση του ανθρώπινου ψυχισμού
askiseis arhtrosis
Οι Τρεις Λόγοι που Δεν μας Επιτρέπουν να Είμαστε οι Ηγέτες του Εαυτού μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση