, , ,

Πώς να ξεχωρίζετε την γνήσια κανέλα Κεϋλάνης από την cassia

Η κανέλα είναι ένα αγαπημένο μπαχαρικό τόσο για την έντονη γεύση που χαρίζει, όσο και για τις πλούσιες ευεργετικές της ιδιότητες για τον οργανισμό.

Πώς να ξεχωρίζετε την γνήσια κανέλα Κεϋλάνης από την cassia

Η κανέλα είναι ένα αγαπημένο μπαχαρικό τόσο για την έντονη γεύση που χαρίζει, όσο και για τις πλούσιες ευεργετικές της ιδιότητες για τον οργανισμό. Αυτό όμως που πολλοί πιθανόν να μην γνωρίζουν, είναι πως υπάρχουν δύο διαφορετικά είδη κανέλας, τα οποία έχουν ορισμένες διαφορές που πρέπει να γνωρίζουμε.

Ο λόγος; Πολύ απλά, διότι το είδος που προσφέρει τα περισσότερα θρεπτικά οφέλη για τον άνθρωπο είναι η κανέλα Κεϋλάνης, ενώ η κανέλα «cassia» είναι κατώτερη ποιοτικά και μπορεί σε μεγάλες ποσότητες να αποδειχθεί ακόμη και τοξική για τον οργανισμό.

Advertisment

Πώς να ξεχωρίσετε την κανέλα Κεϋλάνης από την cassia

Η γνήσια κανέλα Κεϋλάνης έχει ένα ανοιχτό καφέ χρώμα, είναι εύθραυστη στο άγγιγμα του χεριού, ενώ είναι χαρακτηριστικό το «μεθυστικό» άρωμα που αναβλύζει και η έντονη γεύση της. Επίσης, είναι τυλιγμένη σε σχήμα ρολού με το εσωτερικό του κυλίνδρου να είναι γεμάτο, σε αντίθεση με την cassia που το εσωτερικό του κυλίνδρου της είναι «κούφιο».

https://enallaktikidrasi.com/2017/11/pws-ksexorizete-gnisia-kanela-keilanis-cassia/
Κανέλα Κεϋλάνης

Η κανέλα cassia είναι σκούρα καφέ στο χρώμα, έχει σκληρό περίβλημα, ενώ η γεύση της και το άρωμά της είναι πιο ουδέτερα και όχι τόσο έντονα όσο της Κεϋλάνης.

https://enallaktikidrasi.com/2017/11/pws-ksexorizete-gnisia-kanela-keilanis-cassia/
Κανέλα cassia

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι το γεγονός πως η κανέλα cassia περιέχει αρκετή ποσότητα κουμαρίνης (5%). Η κουμαρίνη είναι ένα φυτοχημικό το οποίο σε μεγάλες δόσεις μπορεί να αποδειχθεί τοξικό και να προκαλέσει παρενέργειες στον ανθρώπινο οργανισμό, κυρίως στα νεφρά και το συκώτι. Κουμαρίνη περιέχει και η κανέλα Κεϋλάνης, αλλά σε πολύ μικρότερες ποσότητες (0,004%).

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

6 αιθέρια έλαια με θεραπευτικές ιδιότητες και πώς να τα χρησιμοποιήσετε
Έρευνα: Οι ελέφαντες χρησιμοποιούν ονόματα για να μιλήσουν μεταξύ τους!
Τι είναι το σοκ μεταφύτευσης των φυτών και πώς μπορείτε να το αποφύγετε
Η διαφορά της άγριας με την καλλιεργούμενη ρίγανη σε γεύση και θρεπτική αξία

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση