, , ,

5 λόγοι να στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο το Νοέμβριο

Αν συνεχώς προσπαθείτε να πείσετε τους υπόλοιπους της οικογένειας ή τους συγκατοίκους σας να στολίσετε όλοι μαζί χριστουγεννιάτικο δέντρο από τον Νοέμβρη και συνεχώς

5 λόγοι να στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο το Νοέμβριο

Αν συνεχώς προσπαθείτε να πείσετε τους υπόλοιπους της οικογένειας ή τους συγκατοίκους σας να στολίσετε όλοι μαζί χριστουγεννιάτικο δέντρο από τον Νοέμβρη και συνεχώς αποτυγχάνετε, υπάρχουν λόγοι που θα πείσουν και εκείνους ότι ποτέ δεν είναι νωρίς για να δημιουργήσουμε Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο σπίτι μας.

5 λόγοι να στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο από το Νοέμβριο

1. Έχετε όλο το χρόνο στη διάθεσή σας

Όταν αφήνουμε το στολισμό την τελευταία στιγμή, συνήθως βαριόμαστε και περιμένουμε ότι κάποιος από το σπίτι θα πάρει τελικά την πρωτοβουλία, ακόμα και την τελευταία στιγμή πριν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, να το κάνει. Αν όμως ξεκινήσουμε από νωρίς, η διαδικασία γίνεται πιο απολαυστική, χωρίς άγχος. Και επίσης στην πορεία μπορεί να έχουμε μια άλλη ιδέα και να βελτιώσουμε το στολισμό.

Advertisment

2. Ο ενθουσιασμός για τα Χριστούγεννα διπλασιάζεται

Το καλύτερο κομμάτι αυτών των γιορτών είναι λίγο πριν ξεκινήσουν επίσημα, όταν ο ενθουσιασμός φτάνει στα ύψη. Η προετοιμασία λαμβάνει τη μεγαλύτερη προσοχή μας και προσφέρει περισσότερη απόλαυση. Οπότε γιατί να μην παρατείνουμε την ευχαρίστηση, αφού έχουμε την επιλογή;

3. Μας βοηθά να προσαρμοστούμε καλύτερα στο χειμώνα

Ο χειμώνας βρίσκεται προ των πυλών. Η μέρα έχει μικρύνει κατά πολύ και σταδιακά η θερμοκρασία πέφτει. Έχουμε όμως συνδυάσει τα χαρούμενα Χριστούγεννα με το κρύο, οπότε αν θέλουμε να προσαρμοστούμε ευκολότερα στο χειμώνα, μπορούμε να διευκολύνουμε τη διαδικασία, αρχίζοντας να γιορτάζουμε νωρίτερα. Ένα ζεστό σπιτικό με φώτα, κεριά και ζεστά χρώματα φτιάχνει σε όλους τη διάθεση.

4. Όσοι στολίζουν νωρίτερα, είναι πιο ευτυχισμένοι

Δεν χρειάζεται να νιώθουμε περίεργοι αν είμαστε οι μόνοι στην παρέα που έχουμε στολίσει ήδη το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Και γι’ αυτό μας διαβεβαιώνουν οι ίδιοι οι επιστήμονες. Σε έναν κόσμο γεμάτο στρες, ρουτίνα και άγχος, οι άνθρωποι χρειαζόμαστε που και που να επιστρέφουμε στα ενθουσιώδη συναισθήματα της παιδικής ηλικίας. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Environmental Psychology αποκάλυψε ότι ο στολισμός έξω από τα σπίτια μας κάνει πιο φιλικούς με τους άλλους και εντείνει τον γενικότερο ενθουσιασμό μας.

Advertisment

5. Προγραμματίζουμε νωρίτερα πώς θα περάσουμε τις διακοπές μας

Δεν χρειάζεται να περιμένουμε τελευταία στιγμή για να οργανώσουμε τις διακοπές μας. Αν ειδικά θέλουμε να ταξιδέψουμε εκείνες τις μέρες, χρειάζεται να προνοήσουμε και να κλείσουμε νωρίτερα εισιτήρια και διαμονή, αφού οι περισσότεροι κάνουν τις κρατήσεις τους από νωρίς για εκείνες τις μέρες. Στολίζοντας νωρίτερα, αποκτάτε και την ανάλογη διάθεση, η οποία σας κάνει να θέλετε να προγραμματίσετε τι θα κάνετε εκείνες τις γιορτινές μέρες.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ανώνυμο σχέδιο (13)
7 Δώρα με νόημα που μπορείτε να κάνετε στα παιδιά σας αυτά τα Χριστούγεννα
Fb_post_25_years-01
Ανακοινώθηκαν οι ομιλητές του φεστιβάλ Μόνο Μαζί Μπορούμε στο Περιστέρι

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση