, , ,

Τα 14 βήματα για καλές διακοπές

Η δύναμη της ρουτίνας είναι ισχυρή. Φοράς τη «στολή», τον ρόλο της εργασίας σου και πορεύεσαι έτσι για πολλούς μήνες. Όταν φτάνει η ώρα

Τα 14 βήματα για καλές διακοπές

Η δύναμη της ρουτίνας είναι ισχυρή. Φοράς τη «στολή», τον ρόλο της εργασίας σου και πορεύεσαι έτσι για πολλούς μήνες. Όταν φτάνει η ώρα για να λάβεις επιτέλους την καλοκαιρινή άδεια που προσμονούσες καιρό, η δύναμη της συνήθειας δυσκολεύεται να βγει από μέσα σου. Σκέψου συνειδητά τι θες να απολαύσεις σε αυτές τις διακοπές, κι αν πραγματικά θες να τις απολαύσεις, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα για να το πετύχεις.

Τα 14 βήματα για καλές διακοπές

ΒΗΜΑ 1ο

Αυτή τη φορά ξεκίνα διαφορετικά. Φεύγοντας από το γραφείο την τελευταία ημέρα, αποχαιρέτησε τους συναδέλφους και τους συνεργάτες σου με ένα ευχαριστώ για την επαγγελματική χρόνια που περάσατε μαζί. Ίσως να είναι και μια καλή ευκαιρία για να συνδεθείς ξανά με κάποιους ανθρώπους που μέσα στη χρονιά ήρθατε σε ρήξη. Δώσε εσύ την ευκαιρία να ηρεμήσουν όλα και να μείνουν πίσω, εξάλλου αυτή η διαδικασία εσένα εξυπηρετεί πρωτίστως. Η δική σου ψυχή γαληνεύει κι έτσι δίνεις και τη δυνατότητα στον άλλο να αποφασίσει για τον εαυτό του.

Advertisment

ΒΗΜΑ 2ο

Άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο πακετάρεις τις βαλίτσες σου. Συγκεντρώσου στη διαδικασία και κάντο με χαρά. Ετοιμάζεσαι για διακοπές, τι πιο όμορφο. Μην το «λερώνεις» με νεύρα και άγχος. Θα τα προλάβεις όλα. Το άγχος δεν θα σου χαρίσει παραπάνω χρόνο, απεναντίας θα σου κλέψει κέφι και χρόνο, προκαλώντας σου ένταση.

ΒΗΜΑ 3ο

Κλείσε και ασφάλισε καλά το σπίτι σου, και προτού φύγεις «χάιδεψε» με τα μάτια σου για λίγα δευτερόλεπτα τους χώρους όπου έμεινες όλους αυτούς τους μήνες. Με τα εύκολα, με τα δύσκολα, με τις προκλήσεις που είχες, με το κρύο, με τη ζέστη . Είναι το στρατηγείο σου, είναι η φωλιά σου, αγκάλιασέ την και ευχαρίστησέ την.

ΒΗΜΑ 4ο

Ξεκίνα το ταξίδι και νιώσε να απομακρύνεσαι αφήνοντας πίσω την ταυτότητα και τους ρόλους που είχες όλους αυτούς τους μήνες. Αφέσου στο άγνωστο σαν άγνωστος.

Advertisment

ΒΗΜΑ 5ο

Καθώς φτάνεις στο προορισμό σου, με την πρώτη μάτια κάνε ένα «συμβόλαιο θετικό» για τις υπέροχες μέρες που ξεκινούν τώρα. Προγραμμάτισε και δώσε θετική ταυτότητα στον νέο προορισμό.

ΒΗΜΑ 6ο

Άνοιξε την ψυχή σου για να γευτείς νέες καταστάσεις χαλαρωτικές, γαλήνιες μέσα στην αγάπη.

ΒΗΜΑ 7ο

Φρόντισε τον εαυτό σου, περπάτησε μέσα στην ημέρα και άφησε το μάτι σου να χαθεί στο γαλάζιο της θάλασσας ή στο πράσινο του βουνού. Απόλαυσε όλες τις μυρωδιές και άφησέ τες να περάσουν μέσα στο είναι σου. Μη χάνεις την ευκαιρία να τις νιώσεις με όλες τις αισθήσεις σου.

ΒΗΜΑ 8ο

Άφησε στην άκρη το ρολόι και φτιάξε το δικό σου πρόγραμμα. Βγες από τα πρέπει και τις υποχρεώσεις. Ξύπνα πρωί, δες την Ανατολή, μύρισε τις ευωδιές και ξάπλωσε ξανά. Άκου τη συζήτηση των πουλιών που ανακοινώνει το ένα στο άλλο το νέο ότι ξημέρωσε μια υπέροχη μέρα.

ΒΗΜΑ 9ο

Παίξε σαν μικρό παιδί, γέμισε άμμους πάνω σου, ζωγράφισε στις πέτρες, γράψε μηνύματα πάνω στην άμμο, αγκάλιασε τα δέντρα, μάζεψε κοχύλια, τάισε τα ψάρια και τους γλάρους. Νιώσε ότι προσφέρεις χαρά και ανεμελιά στον εαυτό σου.

ΒΗΜΑ 10ο

Να ευγνωμονείς για όσα υπάρχουν γύρω σου. Με αυτόν τον τρόπο γαληνεύεις την ψυχή σου και προετοιμάζεις το έδαφος να έλξεις κάτι πολύ καλό με τον τρόπο αυτό.

ΒΗΜΑ 11ο

Επικοινώνησε με νέα άτομα, άκουσέ τα ακόμα κι αν διαφωνείς, είναι μια δημιουργική ευκαιρία να εξασκηθείς στη σύνδεση με ανθρώπους που ίσως σε κάποια θέματα να μην ταιριάζετε απόλυτα αλλά μπορείτε να κάνετε παρέα. Διότι ο ένας σέβεται τη διαφορετική άποψη του άλλου.

ΒΗΜΑ 12ο

Παρακίνησε τον/την σύζυγό σου και τα παιδιά σου να κάνετε όλα τα παραπάνω παρέα.

ΒΗΜΑ 13ο

Πρόσθεσε μια νέα συνήθεια στη ζωή σου τώρα που είσαι έξω από τη βάση σου. Θα είναι πιο εύκολο να τη φέρεις πίσω έτοιμη, τοποθετημένη στη ζωή σου.

ΒΗΜΑ 14ο

Όρισε τη πυξίδα των σκέψεων σου προς το θετικό και απαγόρευσε στο νου να δημιουργεί καταστροφικά φανταστικά σενάρια. Εκεί έχεις τον χρόνο να το αλλάξεις.

Οι διακοπές είναι ένα δώρο που προσφέρεις στον εαυτό σου, είναι ένας στόχος που επιθυμούσες πολλούς μήνες να συμβεί και ήρθε η ώρα της υλοποίησης. Μην το αφήνεις απλά να περάσει. Ζήσε το με όλο σου το είναι συνειδητά. Καλές διακοπές!

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ανάμεσα σε βαμπίρ: Ποιοι σας κλέβουν την ενέργεια; Αναγνωρίστε τους και νικήστε τους
Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε
Τι είναι τελικά οι πεποιθήσεις και πως επηρεάζουν τη ζωή μας;
Τι αποτυπώνεται εντονότερα στην μνήμη μας; Έρευνα αποκαλύπτει τα μυστικά του νου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση