, , , ,

Ρόφημα με μπανάνα και κανέλα για ευκολότερο και καλύτερο ύπνο

Το ακούμε εδώ και πολλές δεκαετίες και η αλήθεια είναι πια ξεκάθαρη: ο ύπνος είναι εξαιρετικά σημαντικός. Είτε είστε νέοι, είτε ηλικιωμένοι (ή οπουδήποτε

Ρόφημα με μπανάνα και κανέλα για ευκολότερο και καλύτερο ύπνο

Το ακούμε εδώ και πολλές δεκαετίες και η αλήθεια είναι πια ξεκάθαρη: ο ύπνος είναι εξαιρετικά σημαντικός. Είτε είστε νέοι, είτε ηλικιωμένοι (ή οπουδήποτε στη μέση), η παραμέληση του ύπνου μπορεί να προκαλέσει αρκετά προβλήματα υγείας, τα οποία καλύτερα να αποφύγετε, όπως υπέρταση, στρες, αποδυναμωμένη καρδιά και προβλήματα στη λειτουργία του εγκεφάλου.

Η στέρηση ύπνου έχει αναδειχθεί σε επιδημία εξαιτίας των γρήγορων ρυθμών ζωής, του στρες και των πολλών ωρών μπροστά από οθόνες. Όμως, δυσκολευόμαστε περισσότερο πια στο να αποκοιμηθούμε. Και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη αν αναλογιστούμε το πόση ώρα περνάμε μπροστά από το κινητό μας, τις οθόνες των υπολογιστών και της τηλεόρασης, πριν πάμε για ύπνο. Εξαιτίας του μπλε φωτός που εκπέμπουν, η ενασχόληση με αυτές πριν το κρεβάτι δηλώνουν στον εγκέφαλό μας ότι είναι ακόμα μέρα έξω. Με αυτό τον τρόπο, η έκκριση μελατονίνης, η οποία είναι αυτή που φέρνει νύστα, αναστέλλεται.

Advertisment

Είναι καλύτερα να μη χρησιμοποιείτε τηλέφωνα ή οθόνες για λίγη ώρα πριν τον ύπνο. Αν πραγματικά το χρειάζεστε, κατεβάστε μια εφαρμογή αποκλεισμού του μπλε φωτός, έτσι ώστε ο εγκέφαλός σας να μην μπερδεύεται. Κοιμάστε λοιπόν αρκετά; Τα παρακάτω είναι κάποια από τα πιο κοινά συμπτώματα των διαταραχών ύπνου:

– Απώλεια μνήμης

– Κατάθλιψη και άγχος

Advertisment

– Αίσθηση κόπωσης το πρωί

– Πολύ πρωινό ξύπνημα

– Ανεπαρκής συγκέντρωση

Ο επαρκής ύπνος μπορεί να τονώσει την υγεία σας με πολλούς τρόπους:

– Βελτιώνει το ανοσοποιητικό σας σύστημα

– Ενισχύει την ψυχική σας ευεξία και την καλή συγκέντρωση

– Αυξάνει τη σεξουαλική όρεξη και γονιμότητα

– Δημιουργεί καλή διάθεση κατά τη διάρκεια της μέρας

Τώρα που γνωρίζετε πόσο σημαντικός είναι ο ύπνος, ας ρίξουμε μια ματιά σε ένα άλλο αποτελεσματικό εργαλείο που θα σας βοηθήσει να αποκοιμηθείτε ευκολότερα, όσο θα προσπαθείτε να βελτιώσετε τον όλο κύκλο του ύπνου σας με άλλους τρόπους. Δοκιμάστε αυτή την εκπληκτική συνταγή για ένα ρόφημα που είναι τόσο αποτελεσματικό, όσο και νόστιμο. Τα υλικά είναι απλά, οπότε είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν ήδη στο σπίτι σας. Ο χρόνος ετοιμασίας είναι περίπου ένα λεπτό.

Υλικά

1 μπανάνα

1 πρέζα κανέλας

1 μικρή κατσαρολίτσα με νερό

Προετοιμασία

Κόψτε τις άκρες της μπανάνας (αφού την ξεφλουδίσετε) και βυθίστε τη σε ένα κατσαρολάκι με βρασμένο νερό. Αφήστε για 10 λεπτά και μετά αδειάστε το νερό μέσα από ένα σουρωτήρι σε μια κούπα τσαγιού. Προσθέστε κανέλα, για να νοστιμίσετε το ρόφημα και είστε έτοιμοι να το απολαύσετε!

Το ρόφημα μπανάνας-κανέλας προτείνεται να καταναλώνεται μια ώρα πριν πέσετε για ύπνο.

Ένας μεγάλο μέρος του ύπνου θρέφει τον οργανισμό και φέρνει τη χαλάρωση. Οι μπανάνες περιέχουν υψηλές ποσότητες βιταμίνης C, φυτικών ινών, καλίου και μαγνησίου και όλων αυτών των μεταλλικών στοιχείων που βοηθούν στη θρέψη του σώματός σας και στη χαλάρωση των μυών. Οπότε η δική σας δουλειά μετά είναι να επιτρέψετε στον εαυτό και στον νου σας να χαλαρώσει τους ρυθμούς του. Όταν προσθέτετε κανέλα στο ρόφημα, όχι μόνο το κάνετε πιο νόστιμο, αλλά προσθέτετε επίσης μια ακόμα πηγή χαλάρωσης (καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και πέψη).

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πέψη: Απλές πρωινές συνήθειες για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας
Πότε πρέπει να αποφεύγετε τη βιταμίνη C ή να περιορίζετε την υπερβολική κατανάλωσή της;
Συνταγή: Σπιτικό ρόφημα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα του επίμονου βήχα
Βιταμίνη D: Πώς θα γεμίσετε τις αποθήκες του οργανισμού σας με φυσικό τρόπο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση