, , ,

Πώς θα “φορεθεί” ο φόβος το 2017;

Φοβόμαστε να κάνουμε μια νέα αρχή, φοβόμαστε να δώσουμε τέλος σε κάτι. Φοβόμαστε να αλλάξουμε, φοβόμαστε να μείνουμε βαλτωμένοι...

7 ανθυγιεινές συνήθειες που επαναλαμβάνετε και πώς να τις ξεπεράσετε

Πώς θα “φορεθεί” ο φόβος το 2017;

Ο φόβος πουλάει… είτε είναι για εκλογές, είτε για προϊόν, είτε για υπηρεσία και υπάρχουν ένα σωρό πράγματα για τα οποία μπορεί να φοβάται κανείς.

Advertisment

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μας βομβαρδίζουν καθημερινώς με εικόνες βίας, ανίατες ασθένειες, φυσικές καταστροφές και μια σειρά από τραγωδίες που μπορούν να συμβούν σε κάποιον από εμάς από στιγμή σε στιγμή. Ουφ! Πραγματικά θέλεις να το βάλεις στα πόδια και αρχίσεις να τρέχεις… αλλά πού θα πας; Υπάρχει κάπου αλλού να πας που δε θα έχεις τις ίδιες προβολές; Όχι. Φαίνεται σαν ο φόβος να είναι μια επιδημία, η μάστιγα της νέας και μοντέρνας εποχής που ζούμε. Φοριέται πολύ ο φόβος όπως τον χειμώνα τα καλσόν και οι γούνινες λεπτομέρειες. Absolute chic!

Φοβόμαστε να κάνουμε μια νέα αρχή, φοβόμαστε να δώσουμε τέλος σε κάτι. Φοβόμαστε να αλλάξουμε, φοβόμαστε να μείνουμε βαλτωμένοι. Φοβόμαστε την επιτυχία, φοβόμαστε την αποτυχία. Φοβόμαστε το θάνατο, φοβόμαστε τη ζωή. Πράγματι, η κοινωνία χτίζει γερές βάσεις πάνω στο φόβο. Πώς θα μπορέσουν οι πολιτικοί να μας σώσουν αν δεν υπάρχει ένας μπαμπούλας; Πώς θα μας πουλήσουν οι εταιρείες τα προϊόντα τους αν δε μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι δεν έχουμε αρκετά αγαθά ή ότι είμαστε “ελλιπείς”; Όλοι βρίσκουν έναν τρόπο να μας φοβίσουν έτσι ώστε να αναζητήσουμε τις απαντήσεις και τις λύσεις στην υπέροχη, τρυφερή, αγκαθωτή αγκαλιά τους. Αισθανόμαστε ότι πρέπει να είμαστε πάντα σε απευθείας σύνδεση με όλα τα κακά και τα στραβά που συμβαίνουν στον κόσμο.

Και όμως δε χρειάζεται να ενδίδουμε στον φόβο και ξέρεις γιατί; Μπορεί να σου φανεί περίεργο αλλά και ταυτόχρονα ενθαρρυντικό αυτό που θα σου πω: «η αδυναμία μας να διαχειριστούμε το φόβο μπορεί να φαίνεται και να έχει την αίσθηση ότι είναι ψυχολογικό πρόβλημα, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι. Είναι θέμα παιδείας και με την επανεκπαίδευση του νου, μπορείς να δεχτείς το φόβο σαν ένα απλό γεγονός της ζωής αντί να τον βλέπεις σαν ένα εμπόδιο για την επιτυχία σου και την ευτυχία σου».

https://enallaktikidrasi.com/2016/11/pws-forethei-fovos-2017/

Ο φόβος δε χρειάζεται να γίνεται τρόπος ζωής. Όλα τα πράγματα που δεν πάνε καλά σε αυτόν τον κόσμο είναι μόνο ένα μέρος της παγκόσμιας καθημερινής ιστορίας. Όταν θα αλλάξεις τον τρόπο σκέψης και θα μάθεις να βλέπεις πέρα από την φόβο και τη μιζέρια που πάνε να σου πουλήσουν, τότε θα ανακαλύψεις έναν άλλον κόσμο. Έναν κόσμο στον οποίο υπάρχουν πραγματικά πολύ περισσότερα όμορφα πράγματα να θαυμάσεις και να απολαύσεις.

Δεν έχει σημασία πόσο ανασφαλής νιώθεις, γιατί είμαι σίγουρη πως ένα μέρος του μοναδικού εαυτού σου, γνωρίζει ότι υπάρχει ένα πλούσιο και υπέροχο “υλικό” μέσα σου που περιμένει να το απελευθερώσεις και να ανοίξεις την πόρτα στη δύναμη και στην αγάπη. Εσύ θα επιλέξεις πώς θέλεις να βλέπεις τον κόσμο. Εσύ θα επιλέξεις αν θα τον δεις σαν ένα όμορφο μέρος ή ένα εκφοβιστικό μέρος. Το 2017 δε χρειάζεται να είναι μια χρονιά φόβου. Θα είναι μόνο αν εσύ το επιτρέψεις.

Ας επιτρέψουμε λοιπόν το 2017 να είναι ένας χρόνος όπου θα φύγουμε μακριά από αυτά που μας διδάξανε να φοβόμαστε, θα εξελιχθούμε, θα ανοίξουμε, θα επεκταθούμε και θα έρθουμε πιο κοντά σε αυτά που επιθυμούμε και αξίζουμε. Δε θα σου ευχηθώ από τώρα Καλή Χρονιά γιατί είναι νωρίς ακόμη. Θα σου ευχηθώ όμως μια χαρούμενη, γεμάτη όμορφες εκπλήξεις διαδρομή.

Δείτε περισσότερα για το βιωματικό σεμινάριο της Βίκυς Τσώκου με τίτλο: «The Self-Healing System»

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η ζωή δεν φοράει φίλτρα, δεν στολίζεται για να πάρει like, δεν κάνει giveaway τον χρόνο της
Καμία φορά το να πληγώσεις πονάει περισσότερο από το να σε πληγώσουν
Manterruption: Διεκδικώντας χώρο και χρόνο για τις γυναίκες σε μία επαγγελματική συζήτηση
Δεν φτάνει μόνο να θέλεις να αγαπήσεις, πρέπει και να μπορείς

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση