, , ,

Οι 10 εντολές της ευτυχίας

1. Αγάπησε, σεβάσου, προστάτεψε τον εαυτό σου. Μην τον εκθέτεις σε διαφωνίες και αντιπαραθέσεις, μη φθείρεσαι. 2. Μην τον γεμίζεις με μίσος, θυμό, ενοχές

Οι 10 εντολές της ευτυχίας

1. Αγάπησε, σεβάσου, προστάτεψε τον εαυτό σου. Μην τον εκθέτεις σε διαφωνίες και αντιπαραθέσεις, μη φθείρεσαι.

2. Μην τον γεμίζεις με μίσος, θυμό, ενοχές και κάθε λογής δηλητήρια.

Advertisment

3. Μη τον συνθλίβεις ανάμεσα στις συμπληγάδες πέτρες του παρελθόντος και της γνώμης των άλλων.

4. Μην ξοδεύεις ενέργεια και χρόνο εξηγώντας στους άλλους τη ψυχή σου, μη την μεταφράζεις σε άσκοπες λέξεις που δεν θα ακουστούν.

5. Μη μετατρέπεις τον εαυτό σου σε παθητικό δέκτη των απρόσωπων υποβολών, μα σε ενεργό μέτοχο μιας ευτυχισμένης πραγματικότητας.

Advertisment

6. Μη στέκεσαι θεατής στο έργο της ζωής σου, είσαι ο σκηνοθέτης και ο πρωταγωνιστής. Εσύ αποφασίζεις ποιος θα έχει ολόκληρα κείμενα για να απαγγείλει και ποιος θα λέει μια ατάκα που και που.

Δείτε επίσης: Η ευτυχία είναι ταξίδι, η ζωή είναι ταξίδι, ταξίδεψέ το! και 4 μαθήματα από την πιο μακροχρόνια έρευνα για την ευτυχία

7. Μην εχθρεύεσαι τους συνανθρώπους σου, κάνουν κι αυτοί τον δικό τους αγώνα, είμαστε όλοι παιδιά του ίδιου δημιουργού, χαμογέλα, άκουσε, εκφράσου.

8. Μην εγκλωβίζεις τα συναισθήματά σου, δημιουργούνται για να απελευθερωθούν, εκφράζοντάς τα είτε λεκτικά, είτε πρακτικά, απελευθερώνεις εσένα.

9. Μη φοβάσαι, ο φόβος είναι απλά η απουσία της αγάπης, όπως το σκοτάδι είναι η απουσία του φωτός. Φώτισε τη ζωή σου με αγάπη, δώσ’ της τις διαστάσεις που της αξίζουν, ζήσε μια ζωή αντάξιά σου.

10. Μη μένεις σε οτιδήποτε σε πονάει, μην ασχολείσαι με οτιδήποτε σε χαλάει, αναποδογύρισέ τα όλα για εκείνο το όραμα που δίνει νόημα στη ζωή σου και λάμψη στα μάτια σου.

Κι όσα σε πλήγωσαν, είναι δώρο και τ’ αγκάθια που σε τρύπησαν, σου έδειξαν τι ν’ αποφύγεις. Τα δάκρυά σου ξέπλυναν το μονοπάτι κι η νοσταλγία σου για ‘κείνη τη ζωή που δεν έχεις ζήσει, έδιωξε τα σύννεφα.

Είναι καιρός ν’ αρχίσεις, μην περιμένεις να «ξημερώσει», μην περιμένεις το αύριο, μην περιμένεις ν’ αλλάξουν οι συνθήκες, μην περιμένεις τη Δευτέρα. Είναι καιρός ν’ αρχίσεις, σβήσε τις αμφιβολίες αλλιώς εκείνες θα σβήσουν τα όνειρά σου. Κλείσε τ’ αυτιά σου στους επικριτές και εκείνοι θα χαθούν σαν να μην υπήρξαν ποτέ.

Φόρα το χαμόγελό σου και κάνε καθημερινά πράγματα που σε ωφελούν. Απόκτησε αυτοπεποίθηση, κάθε μέρα όλο και περισσότερο. Κοίτα μπροστά, προσανατολίσου στη θετικότητα. Ζήσε μέσα στην ευτυχία όπως σου αρμόζει, κι αν νομίζεις ότι δεν είναι και τόσο εύκολο, σκέψου πως στα δύσκολα κρύβεται η ουσία.

John Evans – Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης – Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η θετική πλευρά της απόρριψης, σύμφωνα με τους επιστήμονες
Αυτογνωσία | Τα 3 στάδια και τεχνικές για να την κατακτήσετε
Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε: Μια αναμέτρηση με τον εαυτό μας και τη μοναξιά
Οι μικρές μου αλήθειες | O φόβος της επιτυχίας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση